Kézilabda: Mezőkövesden is nyert az FKSE Algyő

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

mezokovesd_fkse

Győzelemmel zárta az FKSE Algyő az NB I/B keleti férfi kézilabda-bajnokság első félévét, így 14 ponttal az előkelő hatodik helyen áll a tabellán.

A pontszerzés reményében utazott az FKSE Algyő a bajnokság tizenharmadik fordulójában Mezőkövesdre, és végül valóra is váltotta elképzelését. A papírforma az algyői fiúknak kedvezett ugyan, az első félidő elején mégis úgy tűnt, a buszon maradt Dankó Ervin legénysége. Az időkérés után Kocsis Lászlóék szerencsére rendezték soraikat, majd a szünetre már hétgólos előnnyel mehettek.

A második félidőben tovább nőtt az algyőiek fölénye. A hazaiak ekkor nagy hajrába kezdtek, kihasználták a vendégek lankadó figyelmét, és szorossá tették a mérkőzést. A végjátékban azonban megrázta magát az FKSE Algyő, és ötgólos vereséget mért a házigazdákra.

Férfi kézilabda NB I/B Keleti csoport, 13. forduló:

Mezőkövesdi KC U23 – FKSE Algyő 29-34 (14-21)
Mezőkövesd, Városi Sportcsarnok, 120 néző. Vezette: Bujdosó Zoltán, Mihály András.
FKSE Algyő: KISS O. – Ambrus 1, Raffai 1, Zöldy 2, LÁSZLÓ 6, Szepesi 3, TEIMEL 7. Csere: Deák (kapus), Gazsó 2, Pál, KOCSIS 10, Kardos 1, Valaczkai 1, Béleczki, Varga, Bolvári. Vezetőedző: Dankó Ervin.

Dankó Ervin: „Változatos mérkőzést vívtunk a mezőkövesdi fiatalokkal. Fiaim már többedszerre komoly lelki erőről tettek tanúbizonyságot. A csapatom újra jelesre vizsgázott.”

Előző sztori

Orbán Viktor: nincs igazuk a magyar gazdasági modellben kétkedőknek

Következő sztori

Kosárlabda: négy közé jutott a Hepp Kupában a Kosársuli