Közélet

Elindult a L.É.T. mozgalom hagyományos Mikulás-akciója + FOTÓK, VIDEÓ

Elindult a L.É.T. mozgalom hagyományos Mikulás-akciója + FOTÓK, VIDEÓ

2014. december 6., szombat
Elindult a L.É.T. mozgalom hagyományos Mikulás-akciója + FOTÓK, VIDEÓ
let_mikulas14_gs

Ahogyan már évek óta megszokhatták a lakótelepiek, úgy az idén is útjukra indultak a L.É.T. Egyesület és önkéntes mozgalom mikulásai a tarjáni és felsővárosi lakótelepeken. Ezzel párhuzamosan a L.É.T. nyugdíjasklubjainak Mikulás-báljait is egyre többen látogatják.

Hosszú kívánságlista érkezett idén is a Mikulás-akciónkra - mondta el a SZEGEDma.hu-nak

Kothencz János

, a L.É.T önkéntes mozgalom vezetője. "Ahogyan már évek óta megszokhatták a lakótelepi embertársaink, úgy az idén is lehetőség nyílott arra, hogy a családok elhívják gyermekeikhez a Mikulást. Számunkra is érdekes kéréssel kerestek meg többen hat évvel ezelőtt, amikor azt vetették fel a még akkor indulófélben lévő mozgalom önkénteseinek, hogy indítsunk mikulásokat december első napjaitól, mert sok gyermeknek nincs ilyen irányú élménye, tapasztalata. Azóta minden év decemberének első napjaitól elindulnak a mikulások, és a családok által előre elkészített csomagot elviszik a gyermekeknek. Ahol a csomagot nem tudja összeállítani a család, ott mi magunk készítjük azt el. Természetesen nem csak arról van szó, hogy átadjuk az ajándékot, hanem arról is, hogy a Mikulás mesél a gyermekeknek

Szent Miklós

püspök legendáiról és magáról a Mikulás-hagyományról. Fontosnak tartjuk, hogy ünnepköreink alkalmával a lakótelepeken élők komolyabban ismerkedhessenek a tradicionális ünnepek történelmi hátterével és értékeivel. A Mikulás nem csupán azért fontos, mert ajándékot hoz, hanem mert a legalapvetőbb erényekre is felhívja a figyelmet. Vagyis arra, hogy oda kell figyelnünk egymásra, és segítenünk kell egymást, ahogyan azt Szent Miklós püspök is tette. Mindemellett a L.É.T. Egyesület nyugdíjasklubjai számára külön Mikulás-bált is rendeztünk, ahova nagyon sokan érkeztek idén is. Nyugdíjasklubjainkat egyre többen látogatják, ami azért is örömteli, mert így egyre több idős embertársunk talál társaságra és nem utolsósorban közösségre. Napjainkban egyre komolyabb problémát jelent az elidegenedés. Mindez a lakótelepeken is tetten érhető, ezért fontos a közösségépítés, amely az idős emberek számára a nyugdíjasklubjainkban is megvalósul" – mondta el Kothencz János. https://www.youtube.com/watch?v=ORKOVqv8PnU "Pár hete indíthattuk útjára azt a két, immár állandó nyugdíjasklubot, amelynek köszönhetően mindennapos nyitva tartással várjuk a szépkorúakat" – tájékoztatott minderről már

Balogh Zsolt

, a L.É.T. ügyvivő elnöke, aki elmondta azt is, hogy a jövőben újabb klubok indítását szervezik. Az elnök arra biztat mindenkit, hogy keressék fel bátran a L.É.T.-klubokat, melyeknek nemcsak kötött programokkal, de egész napos fakultatív foglalkozásokkal is várják az érdeklődőket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.