Kultúra

Elhunyt Magasházy István színművész, az operettszínház társulatának tagja

Elhunyt Magasházy István színművész, az operettszínház társulatának tagja

2014. december 20., szombat
Elhunyt Magasházy István színművész, az operettszínház társulatának tagja

Elhunyt Magasházy István színművész, az operettszínház társulatának tagja - tájékoztatta a Budapesti Operettszínház szombaton az MTI-t.

Magasházy István

színművész életének 67. évében rövid, súlyos betegség után december 19-én hunyt el - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben. Magasházy István 1948. május 20-án született. 1969-től az Állami Déryné Színházban játszott, operatanulmányait 1970-ben fejezte be. 1975-től haláláig az operettszínház társulatának tagja volt. Novemberben még színpadra állt a teátrum két nagysikerű előadásában, a Csókos asszony tűzoltó- és a Cirkuszhercegnő komornyikszerepében. Mint írták, "soha nem főszerepeket alakított, a szó klasszikus értelmében vett igazi epizodista volt. Nem vágyott többre, alázattal, mélységes tisztelettel és szeretettel szolgálta a számára oly szent színházat". Művészi munkája elismeréseként néhány nappal ezelőtt vehette át a

Gobbi Hilda

által alapított epizodistákat jutalmazó szakmai elismerést, az Aase-díjat. A Budapesti Operettszínház Magasházy Istvánt saját halottjának tekinti. Temetéséről később intézkednek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.