Közélet

Áder János: a magyaroknak és a szlovákoknak büszkéknek kell lenniük egymás sikereire

Áder János: a magyaroknak és a szlovákoknak büszkéknek kell lenniük egymás sikereire

2014. december 10., szerda
Áder János: a magyaroknak és a szlovákoknak büszkéknek kell lenniük egymás sikereire

A magyar és a szlovák pedagógusok joggal lehetnek büszkék egymás tanítványainak eredményeire, és büszkéknek is kell lenniük azokra, mert ezek a sikerek mindannyiukat erősíthetik - jelentette ki Áder János szerdán a szlovákiai Galántán.

Az egynapos hivatalos szlovákiai látogatáson lévő magyar államfő erről a közös épületben működő galántai Kodály Zoltán magyar tannyelvű és Janko Matuska szlovák tannyelvű gimnáziumban beszélt, amelyeket

Andrej Kiska

szlovák elnökkel közösen keresett fel látogatása záróeseményeként.

Áder János

a két iskola megtekintése után beszédében azt mondta: úgy érzi, hogy mindkét intézmény pedagógusai kölcsönösen büszkék lehetnek egymás tanítványainak eredményeire, és büszkéknek is kell lenniük azokra, mert ezek a sikerek mindannyiukat erősíthetik. Hozzátette: a magyarokat és a szlovákokat ezer és ezer szál köti össze, s ezek sorában ma egyre több a gazdasági szál. Andrej Kiska az oktatásügy szerepére mutatott rá beszédében, majd az egyes tanintézményeket méltatta. Az egy fedél alatt működő galántai magyar és szlovák tannyelvű oktatási intézmények példáját felhozva a szlovák elnök hangsúlyozta: a két gimnázium "a kitűnő együttélés szimbóluma a mi Szlovákiánkban", s bizonyítéka annak, hogy "a Szlovákiában élő magyarokkal közösen alkotunk egy olyan országot, ahol mindannyian jól akarunk élni együtt". A két államfő a galántai gimnáziumokban tett látogatása végén megtekintette a diákok által bemutatott kulturális műsort.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.