Közélet

Több mint 400 polgárőr volt jelen a Csongrád megyei települések temetőinél

Több mint 400 polgárőr volt jelen a Csongrád megyei települések temetőinél

2014. november 3., hétfő
Több mint 400 polgárőr volt jelen a Csongrád megyei települések temetőinél
Hódmezővásárhely_kincses temető

Az emlékezés ünnepének hétvégéjén, az elmúlt évekhez hasonlóan Csongrád megye településein a polgárőrök a rendőrökkel együttműködve a temetők környékén vasárnap estig tartották fent az ideiglenes forgalmi rendet és a temetőkben járőrszolgálatot.

A sírkertekbe sokan látogattak ki, ezért a polgárőrök a rendőrökkel közösen segítették a biztonságos közlekedést a temetők közvetlen környékén. Kiemelt figyelmet fordítottak a gépjárműlopások- és feltörések megakadályozására, az alkalmi lopások, a „trükkös" lopások, valamint a zseblopások megelőzésére. A több ezres látogatószám ellenére sem volt fennakadás Szeged legnagyobb temetőjében, köszönhetően a rendőrök és a polgárőrök közös forgalomirányításának. Szentesen az elnök és az elnökhelyettes folyamatosan járőrözött a temetők között és forró teával, tízóraival, uzsonnával látta el a szolgálatot teljesítőket. Hódmezővásárhelyen már egész héten a polgárőrök is segítették a rendőröket a temetőkben és környékén. A makói polgárőr egyesület tagjai a város 4 temetőjében (római katolikus-kálvária utca, református-, görög katolikus- Tulipán utca, református ó temető- Verebes utca) délelőtt és délután is jelen voltak péntektől vasárnap estig a temetőkben. Összességében Csongrád Megye településein, több mint 400 fő polgárőr vett részt a biztosítási feladatban.

Forrás:

Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.