Sport

Női labdarúgás: szentmihályi bravúrpont az őszi bajnok ellen + FOTÓK

Női labdarúgás: szentmihályi bravúrpont az őszi bajnok ellen + FOTÓK

2014. november 22., szombat
Női labdarúgás: szentmihályi bravúrpont az őszi bajnok ellen + FOTÓK
szak_szentmihaly43_KF

A meccs nagy részében fölényben játszott a SZAK, de helyzeteit elpuskázta, így a lelkes és szervezett St. Mihály FC megérdemelten szerzett pontot a rangadón.

Szeged-Szentmihály, 50 néző
2014. november 22., 10.00
St. Mihály FC
Szegedi AK
A meccs véget ért.
Játékvezető: Rácz László
0
-
0

Megyei női bajnokság 5. forduló (halasztott meccs):

St. Mihály FC - Szegedi AK 0-0.

. Szeged-Szentmihály, 50 néző. Vezette: Rácz László.

St. Mihály FC:

Gombos Ki. - Marancsik, Szabó B., Szabó K., Dékány, Szolga, Kovács M., Bitó, Juhász, Kálmán. Csere: Kovács Cs., Horváth-Zsikó, Csúri, Kovács V., Motyovszki. Edző: Dékány Dóra.

SZAK:

Jankulár - Géczi, Fehér, Vékes, Varga, Gula, Frankó, Hethési, Sasvári, Kiss Sz. Csere: Nacsa, Marsi. Edző: Kovács Attila.

Gólszerzők:

Online közvetítésünk:

VÉGE!
90'
Jobb oldali támadást vezetett a SZAK az utolsó percben, de nem tudták végigvinni a látogatók, harsant a hármas sípszó. Szentmihályi öröm, ölelkeznek a hazai lányok, akik boldogok a bravúrpont okán! A rangadón nem bírtak egymással a felek, az őszi bajnok SZAK hiába támadott sokkal többet, és játszott veszélyesebben, a lelkes és szervezett St. Mihály FC kapuját nem tudta bevenni, így második döntetlenjét is kénytelen elkönyvelni a bajnokságban. Picit szomorúnak tűnnek a SZAK játékosai, akiket ma Fortuna sem fogadott kegyeibe, de továbbra is ők az aranyérem egyértelmű várományosai, ennyit nyugodtan leszögezhetünk.
88'
Varga Zsuzsa szúrta rá, Gombos Kitti ezt is fogta, továbbra is érintetlenek a hálók.
87'
Rettentően nyom a SZAK, nem elégszik meg az egy ponttal. Siettetik a bedobásokat is, töretlenül harcol és rombol a St. Mihály FC. Egymást biztatják még a kék mezesek, hogy minél gyorsabban történjenek a felívelések is, izgalmas a végjáték!
84'
Futószalagon dolgozzák most már ki lehetőségeiket a vendégek, a hazaiak szerencsével és hősies védekezéssel úszták meg eddig. Könnyedén játsszák be a labdát a vendégek a szentmihályi falba, számos lövést láthattunk, melyek vagy mellé szálltak, vagy a bevetődő védőkben akadtak el.
80'
Egyre fáradtabbak a lányok, főként a hazaiak, már csak a védekezésre koncentrálnak. A vendégek mintha ráuntak volna az ívelgetésre és a kombinálásra, távoli kísérletekkel vétetik most észre magukat, balról és jobbról is próbálkoztak, Varga Zsuzsa és Nacsa Izabella volt a "feladó". Mindkét löket veszélyes volt, de mellé szállt végül.
76'
Sorra vezeti támadásait a SZAK, komolyabb helyzetbe azonban nem tudnak jutni a vendégek, egy-egy rossz passz vagy hazai belépő állítja meg az akciókat.
74'
Nacsa Izabella lövését blokkolják szögletre a hazai védők.
73'
Kezd szétszakadni a pálya, ahogy fáradnak az együttesek. Mindkét oldalon előtérbe kerül a támadás a védekezés javára, érik a gól!
69'
Egy ütközés után labdafeldobással folytatódott a játék. Továbbra sincs gól, gyűrik egymást a csapatok. Marancsik Adrienn éppen két emberen verekedte át magát, majd a harmadik SZAK-futballista szerelte.
65'
Érdemes megemlíteni, a SZAK még veretlen a bajnokságban, hét győzelem mellett egyetlen döntetlenje van csak (Hódmezővásárhelyen ikszelt), a St. Mihály FC háromszor nyert, négyszer veszített.
64'
Fehér Zuzsa szabadrúgását figyelhettük, ezúttal nem lőtt, hanem ívelt, kifejelték a labdát a szentmihályi védők.
63'
Öldöklő küzdelem folyik a pályán minden labdáért, minden négyzetméterért. A SZAK uralja a találkozót, az arany felé vezető úton mindenképpen begyűjtené az újabb három pontot, de eddig nem tudott a hálóba találni.
58'
Ígéretes kontrát vezettek a hazaiak, Marancsik Adrienn indítása lesen találta az előretolt Dékány Dórát. A SZAK építkezik folyamatosan, de továbbra sem találja a rést a betömörülő szentmihályi védelemben.
54'
Újra komoly fölényben a SZAK, a hazaiak nem nagyon tudnak kijönni a térfelükről. Dékány Dóra azért megpróbált kilépni most a vendégek védői között egy tetszetős indítással, Szabó Bernadett passzával, ám megakasztották.
50'
Egy-egy támadást érdemes megemlíteni: a vendégek kombinációs játéka és a hazaiak klasszikus kontrája is lövőhelyzetig jutott, és szögletet eredményezett végül.
46'
A SZAK kezdte a második félidőt.
SZÜNET!
45'
Rácz László egyetlen másodpercet sem hosszabbított, vége az első felvonásnak. Az esélyesebb SZAK egyelőre nem bír a szervezett, védekezését nagyszerűen koordináló Szentmihállyal.
42'
Picit enyhült a SZAK fölénye, szögletig is eljutottak a térfelükről kimerészkedő hazaiak. Balról ívelte befelé Dékány, a kapu mögé szállt végül.
38'
Bátor lány a SZAK-os Varga Zsuzsa, jó messziről tűzött kapura egy szabadrúgást, Gombos Kitti - kis bizonytalankodással - védeni tudott. Továbbra is változatos a csata, hősiesen küzdenek a szentmihályiak a favorit ellen.
33'
Továbbra is az esélyesebb SZAK birtokolja inkább a labdát. Egy távoli gyors szabadrúgást figyelhettünk, ami nem sokkal a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret, Nacsa Izabella próbálkozott. Ő és Vékes Vivien a legveszélyesebbek egyébiránt a kékek közül.
29'
Új szín a mérkőzésben: férfiassá vált a harc, rengeteg a fault, a test-test elleni küzdelem, remek egyéni párbajokat kísérhetünk figyelemmel a pályán. A játékvezető engedi a kemény csatát, többször is jól alkalmazta az előnyszabályt.
23'
Túljutottunk az első félidő felén, izgalmas, küzdelmes eddig a mérkőzés. Mindkét kapu előtt adódtak már lehetőségek, a nagyobb helyzeteket az éllovas puskázta el. Most már elmondható, hogy beszorult a Szentmihály, kontrára sem nyílik esélye az utóbbi időszakban, tömörülő védelme azonban szilárdnak látszik. A két tizenhatos között 5x2-es kapura megy a játék, a lányok mára be tudják játszani a teljes területet, az élcsapatok között is egyre több a kevés gólos csörte. Jövőre egyébként már nagypályán rendezik majd a női bajnokságot is Csongrád megyében.
19'
Centikkel maradt le egy indításról Dékány Dóra, Jankulár Zita szép vetődéssel csípte el előle a lasztit. Ezután odaát tűzijátékot rendezett a SZAK, számtalan lövési kísérletet láthattunk, végül egy kapusról felpattanó labda a felső lécet is eltalálta, de megúszta a vendéglátó.
14'
Dékány Dóra révén épített támadást a hazai csapat, kicsit hosszúra sikeredett az átadás, így felszabadítottak a látogatók.
13'
Sasvári Annabella szép lövése egy hazai védőről pattant szögletre, ez komoly SZAK-lehetőség volt.
9'
Változatos a küzdelem, hol egyik, hol másik csapat veszélyeztet. A SZAK szélről beívelt labdákkal próbálkozik, Gombos Kitti kapuvédőnek bőven akad munkája, több beadását kellett lehúznia.
4'
Az első helyzet a hazaiak előtt adódott. Szabó Bernadett lőhetett, kivárt előtte két ütemet, de ez lett a veszte az akciónak, mert a vendégek fel tudtak szabadítani Géczi Bettina révén. Meglepő módon a szentmihályiak uralják az első perceket.
1'
A szentmihályi hölgyek kezdték a találkozót.
9.50: Köszöntjük Önöket Szentmihályról, női megyei bajnoki mérkőzésről, ahogy a helyiek az őszi bajnokot, a SZAK-ot fogadják! Kék-fekete lesz ez a mérkőzés, a szegedi labdarúgás tradicionális színeit tükrözi, hogy dominánsan kékben a vendégek, feketében pedig a hazaiak. A mérkőzés Rácz László sípjelére 10 órakor kezdődik.

A találkozó elé:

A Csongrád megyei női felnőtt bajnokságot magabiztosan vezeti a 22 pontos, már őszi bajnok Szegedi AK, a 9 pontos St. Mihály FC a hetedik pozíciót foglalja el a tizenegy csapatos mezőnyben. Halasztott meccsükön a vendégek az esélyesek, meglátjuk, érvényesítik-e a papírformát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.