Nevet vált az Együtt-PM Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

nagy sandor kozgyules_26_gs

Új baloldalt szeretne a Párbeszéd Magyarországért (PM), ezért is vált külön az Együtt-től. A szegedi közgyűlésben kétfős frakciót alakíthat Nagy Sándor és Kormos Tibor, várhatóan Együtt néven fognak politizálni.

Szegeden a baloldalon az Magyar Szocialista Párt, a Demokratikus Koalíció (DK) és az Együtt-PM-Szegedért közösen indult a választáson, s ahogy a közgyűlés alakuló ülésén is elhangzott, az MSZP-DK-EGYÜTT-PM-Szegedért 17 önkormányzati képviselője három külön frakciót alakít. Az október 27-i ülésen a jobboldalon a Fidesz-L.É.T. és a KDNP frakciójának megalakulását hivatalosan is bejelentették, a baloldalon ez még nem történt meg. Az SZMSZ-t egyébként úgy módosították, hogy immár két képviselő is alakíthat külön frakciót, s mivel az Együtt-PM-Szegedért színeiben Nagy Sándor és Kormos Tibor jutott a testületbe, kétfős frakciót hozhatnak létre. A városháza honlapján már külön szerepeltetik az öt frakciót.

A Párbeszéd Magyarországért (PM) taggyűlése a hétvégén úgy határozott, hogy önállóan kívánnak politizálni a jövőben, így a szegedi frakció várhatóan Együtt néven fog dolgozni a jövőben – tudatta Nagy Sándor alpolgármester hozzátéve, hogy Kormos Tiborral egyeztet erről. „Külsős bizottsági tag a PM-es Kovács Tamás, ő nyilvánvalóan PM-es színekben marad” – jegyezte meg.

A Szabad Demokraták Szövetségének (SZDSZ) megszűnése után először Szabad Város Egyesületként politizáltak, majd tavaly decemberben a Szabad Város frakció – összhangban a Haza és Haladás Egyesülettel kötött megállapodással, és a frakció tagjainak az Együttben vállalt szerepével – Együtt Szeged frakció néven működött.

Előző sztori

Kézilabda: itthon hangol a Dunkerque-re a MOL-Pick

Következő sztori

Potápi: újra kell gondolni az oktatási-nevelési támogatásokat