Nemzetközi macskakiállítás Budapesten több mint 400 macskával

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

macska_cica

Több mint 400 cicát tekinthet meg a közönség a budapesti Lurdy Házban rendezett nemzetközi macskakiállításon november 22-én és 23-án.

A macskákat a hagyományos bírálati rendszer mellett egy TICA-show keretében is pontozzák. A macskákat 10 bíró értékeli, akik között svéd, japán, belga, magyar, osztrák, német, angol, francia és holland nemzetiségű is van – közölte a szervező Macskamánia Magyar Macska Egyesület az MTI-vel.

A TICA egy 1979-ben alakult amerikai macskaklub, amely a tradicionális bírálati rendszerű klubok mellett egy teljesen másfajta – genetikai alapú – törzskönyvezési rendszert dolgozott ki, valamint másfajta bírálati rendszert is létrehozott. Ennek megfelelően a cicák naponta nemcsak egy, hanem több bírálaton is részt vesznek.

A budapesti kiállításon 400 különleges macska, állatorvosi tanácsadás, gyerekprogramok, táp- és felszerelésvásár is várja az érdeklődőket, valamint törpenyulak, vadászgörények és kisrágcsálók is láthatók lesznek.

Default thumbnail
Előző sztori

Hétfőtől Baktón és a belvárosban is javítják az ívóvízhálózatot

Default thumbnail
Következő sztori

Beutazási tilalom: méltánytalannak tartja a VPDSZ, hogy az egész testületet korruptnak állítják be

Legutóbbi hasonló cikkek