/

Lobbi Szegedért – megnyílt a LOBBY Café a Kárász utcán + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

lobby_cafe0_gs

Élettel telik meg a Kárász utcai egykori Képcsarnok, ahol a luxus, a kávétrendek, a gasztronómia és az üzleti világ is találkozik. A LOBBY Café a Gulácsy Lajos Terem hagyományait is megtartja, képzőművészeti alkotásoknak is helyet biztosít.

„Lobby for lobby” – hirdeti a Kárász utcai LOBBY Café oldalán – mely az egykori Képcsarnok helyén fogadja vendégeit, s ahogy kávézót üzemeltető cég ügyvezetőjétől, Petykó Zoltántól megtudtuk, Szegedért is lobbiznak, a város gazdasági, társadalmi és tudományos fejlődése, továbbá a versenyképesség javítása érdekében. „A Kárász utca Szeged ékessége, a helyiek és a turisták kedvelt célpontja. A Dómot és a Dugonics teret minden városba érkező útba ejti. A sétálóutcában ide süt be először a nap. Szeged értékét emeli egy ilyen típusú és színvonalú hely” – fogalmazott.

A gazdasági topmendzser Szegedre költözött családjával, és régi álmát valósítja meg a kávézó megnyitásával. „Azt szeretnénk, hogy a LOBBY Café – ahogy a nevében a jelzi – a vállalkozók, üzletemberek és a szegediek kedvelt találkozópontjává váljon, az általuk elvárt és megfizethető színvonallal. Sokszor tapasztaltam a munkám során, hogy Szegeden nem volt olyan hely, ahol reggel nyolc órakor tárgyalást, vagy egy üzleti reggelit lehetett volna tartani. Ezen változtat a LOBBY Café, hiszen hét közben már reggel hét órától várja vendégeit ” – részletezte. Nem csupán reggeliző helyként fogadja a vendégeket a LOBBY Café; „Business lunch”-ot is kínálnak friss alapanyagokból gyorsan elkészíthető, de különleges, prémium alapanyagokból. A főételek mellett különleges sütemények, pékáruk is találhatók is találhatóak. Különtermet biztosít rendezvények, vacsoraestek megtartására.

no images were found

A LOBBY Caféban kétféle prémium minőségű kávét kínálnak. „A magyar és a világ kávékultúrája igencsak eltér egymástól, mi megpróbáljuk idehozni a nagyvilágot a Kárász utca elejére, de figyelembe vesszük a hazai hagyományokat és fogyasztói szokásokat. Gondoltunk a koffein- és laktóz érzékenyekre is, számukra is tudnak alkoholos vagy egyéb kávékülönlegességet felszolgálni szakképzett baristáink” – tette hozzá.

„Három hangulat egy helyen: kávézó, étterem, galéria” – hirdeti a LOBBY Café, ahol a hagyományokhoz hűen műalkotásokat is bemutatnak. A LOBBY Café művészeti vezetője, Hegedűs Tünde festőművész. Innen galériájába, a Feketesas Szalonba, és más szegedi kiállítóhelyekre is átvezetik a vendégeket. A legfőbb cél, hogy felkeltsék az érdeklődést egy-egy téma vagy tárlat iránt, így az alkotókat és a galériákat is népszerűsítsék. „Televízió, wifi nem szerepel a kínálatban” – szögezte le Petykó Zoltán, a vendégek emberi kapcsolatokra épülő beszélgetéseinek, tárgyalásainak nyugodt otthona a LOBBY Café.

Az ünnepekre is különleges kínálattal és ajánlatokkal készülnek, melyekről egyelőre nem árult el részleteket az ügyvezető. A nyitás utáni tapasztalatokat év végén összegezve, a 2015-tól további újdonságokkal fogadják a vendégeket a Kárász utcán kialakított teraszon is.

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

Önkormányzat 2014: lejár a határidő a plakátok eltávolítására ma délután

Default thumbnail
Következő sztori

Csaknem másfél milliárd forintos szennyvízberuházás kezdődött Tompán

Legutóbbi hasonló cikkek