Írjon nekünk

Gazdaság

Lobbi Szegedért – megnyílt a LOBBY Café a Kárász utcán + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

lobby_cafe0_gs

Élettel telik meg a Kárász utcai egykori Képcsarnok, ahol a luxus, a kávétrendek, a gasztronómia és az üzleti világ is találkozik. A LOBBY Café a Gulácsy Lajos Terem hagyományait is megtartja, képzőművészeti alkotásoknak is helyet biztosít.

„Lobby for lobby” – hirdeti a Kárász utcai LOBBY Café oldalán – mely az egykori Képcsarnok helyén fogadja vendégeit, s ahogy kávézót üzemeltető cég ügyvezetőjétől, Petykó Zoltántól megtudtuk, Szegedért is lobbiznak, a város gazdasági, társadalmi és tudományos fejlődése, továbbá a versenyképesség javítása érdekében. „A Kárász utca Szeged ékessége, a helyiek és a turisták kedvelt célpontja. A Dómot és a Dugonics teret minden városba érkező útba ejti. A sétálóutcában ide süt be először a nap. Szeged értékét emeli egy ilyen típusú és színvonalú hely” – fogalmazott.

A gazdasági topmendzser Szegedre költözött családjával, és régi álmát valósítja meg a kávézó megnyitásával. „Azt szeretnénk, hogy a LOBBY Café – ahogy a nevében a jelzi – a vállalkozók, üzletemberek és a szegediek kedvelt találkozópontjává váljon, az általuk elvárt és megfizethető színvonallal. Sokszor tapasztaltam a munkám során, hogy Szegeden nem volt olyan hely, ahol reggel nyolc órakor tárgyalást, vagy egy üzleti reggelit lehetett volna tartani. Ezen változtat a LOBBY Café, hiszen hét közben már reggel hét órától várja vendégeit ” – részletezte. Nem csupán reggeliző helyként fogadja a vendégeket a LOBBY Café; „Business lunch”-ot is kínálnak friss alapanyagokból gyorsan elkészíthető, de különleges, prémium alapanyagokból. A főételek mellett különleges sütemények, pékáruk is találhatók is találhatóak. Különtermet biztosít rendezvények, vacsoraestek megtartására.

A LOBBY Caféban kétféle prémium minőségű kávét kínálnak. „A magyar és a világ kávékultúrája igencsak eltér egymástól, mi megpróbáljuk idehozni a nagyvilágot a Kárász utca elejére, de figyelembe vesszük a hazai hagyományokat és fogyasztói szokásokat. Gondoltunk a koffein- és laktóz érzékenyekre is, számukra is tudnak alkoholos vagy egyéb kávékülönlegességet felszolgálni szakképzett baristáink” – tette hozzá.

„Három hangulat egy helyen: kávézó, étterem, galéria” – hirdeti a LOBBY Café, ahol a hagyományokhoz hűen műalkotásokat is bemutatnak. A LOBBY Café művészeti vezetője, Hegedűs Tünde festőművész. Innen galériájába, a Feketesas Szalonba, és más szegedi kiállítóhelyekre is átvezetik a vendégeket. A legfőbb cél, hogy felkeltsék az érdeklődést egy-egy téma vagy tárlat iránt, így az alkotókat és a galériákat is népszerűsítsék. „Televízió, wifi nem szerepel a kínálatban” – szögezte le Petykó Zoltán, a vendégek emberi kapcsolatokra épülő beszélgetéseinek, tárgyalásainak nyugodt otthona a LOBBY Café.

Az ünnepekre is különleges kínálattal és ajánlatokkal készülnek, melyekről egyelőre nem árult el részleteket az ügyvezető. A nyitás utáni tapasztalatokat év végén összegezve, a 2015-tól további újdonságokkal fogadják a vendégeket a Kárász utcán kialakított teraszon is.

Kommentek

Hírzóna

Javultak az eredmények az előző évekhez képest

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

A főbb szabálytalanságokat tekintve javultak a 2017-es téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés eredményei az előző évekhez viszonyítva, a megvizsgált termékeknek tavaly 1,9 százalékát kellett kivonni a forgalomból, szemben a 2016-os adattal, amikor ez az arány 4,2 százalék volt – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági hivatal (Nébih) pénteken az MTI-vel. A közlemény szerint decemberben végzett ellenőrzések során a vizsgált […]

Tovább olvasom

Hírzóna

KSH: tavaly novemberben 13,0 százalékkal emelkedtek a keresetek

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Tavaly novemberben a bruttó átlagkereset 13,0 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban. A múlt év első tizenegy hónapjában a bruttó és a nettó keresetek azonos mértékben, 12,8 százalékkal nőttek az előző év azonos időszakához viszonyítva – jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal. Kommentek

Tovább olvasom

Gazdaság

Január elsejétől megszűnt a műszaki biztonsági felülvizsgálat a gázszolgáltatásnál

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

A kormány 2018 január elsejétől megszüntette a földgázszolgáltatás területén a műszaki biztonsági felülvizsgálatot a könnyű közmű programban, helyette az elosztó társaság a tényleges veszélyt jelentő gázszivárgást fogja ingyen vizsgálni – mondta Bartal Tamás, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára pénteken, sajtótájékoztatón, Budapesten. Kommentek

Tovább olvasom

Aktuál