Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: Egy megnyert meccset adott döntetlenre a SZEOL + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

szeol-maglod19_KF

Emberhátrányban is jól futballozott a SZEOL, több ziccere is volt ellenfelénél, de nem tudta bevinni a győztes csapást, így először játszott döntetlent a bajnokságban.

Esélyeshez méltóan kezdett a SZEOL a Maglód ellen, Puskásék hamar beszorították ellenfelüket, akik nehezen tudtak kijönni a térfelükről az első negyedórában. Majd az első nagy nyomást követően kissé váratlanul, egy bedobást követően szerezte meg a vezetést a SZEOL, egy bedobás után Beretka játszotta meg remek passzal Ondrejót, aki kapásból az alsóba vágta a labdát, 1-0.

A meccset a 30. perc befolyásolta a továbbiakra nézve: egy a tizenhatossal egy vonalban elvégzett bedobás után Forró elveszítette a labdát, a kiugró Lukács csak Dongóval állt szemben, Forró azonban lerántotta őt a tizenhatoson belül, amiért Csonka játékvezető egyből kiállította, és büntetőhöz jutott a Maglód. A sértett végezte el a tizenegyest, azonban Dongó kiütötte a sarokba tartó labdát, így előnnyel fordulhatott a SZEOL, amely előtt több terület nyílt azzal, hogy emberelőnyének tudatában kissé bátrabban futballozott a folytatásban a vendég együttes.

A második félidő elején gyakorlatilag Bata egymaga megnyerhette volna a meccset a SZEOL-nak percek alatt: azonban három ziccert is elhibázott Bata. Annak ellenére, hogy csak tízen voltak a pályán Tóth Ákos fiai, veszélyesebben játszottak ellenfelüknél, Bata után Beretka is a kapufát találta el ziccerben a 68. percben, azonban egyik alkalommal sem befele pattant a labda. A 70. percben mindezt megbüntette a Maglód: egy jobboldali szabadrúgás csorgott le, amit az ötösről bevágott a csereként beállt Vincze, így egyenlítettek a vendégek.

A hátralévő húsz percben is volt még lehetősége megnyerni a meccset a SZEOL-nak, Ngalle, valamint Bata sem tudott túljárni Szacskó kapus eszén, így maradt az 1-1-s döntetlen egy olyan mérkőzésen, amelyen bár hiába játszott emberhátrányban egy órát, mégis lényegesen veszélyesebben játszott ellenfelénél a SZEOL, azonban meg kellett elégednie egy ponttal.

Tóth Ákos együttese legközelebb jövő szombaton lép majd pályára, november nyolcadikán 13:30-tól az Orosháza vendégei lesznek Faragóék.

Szeged, Felső Tisza-parti stadion, 200 néző
2014. november 1., 13.30
SZEOL SC
Maglódi TC
Vége a mérkőzésnek.

Játékvezető: Csonka Bence * Asszisztensek: Flinta Zoltán, Viczián Mátyás.
1
1

NB II Közép csoport, 12. forduló

SZEOL SC – Maglódi TC 1 – 1 (1-0)
Szeged, Felső Tisza-parti stadion, 200 néző. Vezeti: Csonka Bence (Flinta Zoltán, Viczián Mátyás)
SZEOL: Dongó – Kormányos, Dlusztus, Forró, Bjedov, Grünvald, Beretka, Puskás, Faragó (Vida – a szünetben), Bata, Ondrejó (Ngalle 72′). Vezetőedző: Tóth Ákos.
Maglód: Szacskó – Németh, Budafai, Klujber, Bátori, Lukács, Horváth, Bartha (Vincze – a szünetben), Greskó, Bornemissza (Pokorádi 78′), Szirtesi (Földi 69′). Vezetőedző: Bajor Tibor
Gól: Ondrejó (28′) ill. Vincze (70′)
Sárga lap: Szirtesi (21′), Klujber (58′), Vincze (60′), Bátori (62′)
Kiállítva: Forró (30′)

Tóth Ákos: “Gyermeteg hibából ajándékoztunk egy tizenegyest, és megfogyatkoztunk az első félidőben. A második félidőben nyolc darab 100%-os gólhelyzetet hagytunk ki, egyiket sem tudtuk berúgni, az ellenfél meg helyzet nélkül begyötört egy gólt. A futball igazságával kapcsolatos közhelyeket puffogtathatnám, el vagyok keseredve.”

Online közvetítésünk

VÉGE

90+4′
Vége, Csonka lefújja. Először játszik döntetlent a SZEOL a bajnokságban, bár ez egy megnyert mérkőzés volt, amin ziccerek sokaságát puskázta el a szegedi csapat, ezt pedig gyakorlatilag egyetlen komoly lehetőségével megbüntette a vendég csapat.
90+3′
Dlusztus kap sárgát, miután összeakaszkodott a maglódiak kapusával egy beívelést követően.
90′
A játékvezető három percet tesz rá a mérkőzésre.

88′
Gyakorlatilag megszűnt a középpálya, mindkét csapat nagy erőkkel támad, de nem alakult ki újabb ziccer.
83′
Kormányos rendületlenül robog a jobb szélen, ismét egészen az alapvonalig vitte le, majd visszagurított Batának, aki nyolc méterről a kapusba lőtte ziccerét, ez is kimarad. Bárhova lőhette volna Bata, sajnos nem tudta elhelyezni egyik sarokba sem.
83′
Tóth Ákos is harmadjára cserél, Puskás helyett Busa a pályán a továbbiakban. Puskás még korábban kapott egy nagy rúgást az oldalvonal mellett, valószínűleg ez is szerepet játszott a cserében.
79′
Ngalle is gólt szerezhetett volna, a tizenhatosról leadott pattogós lövése centikkel megy csak mellé, Szacskó csak nézte a labdát.
78′
Utolsó cserelehetőségét is kihasználja a Maglód: Bornemissza helyére Pokorádi áll be.
72′
Cserél Tóth Ákos is, Ondrejó helyett Ngalle a pályán.

70′
Gól… hát ez hihetetlen, egyenlít a Maglód. Temérdek helyzete volt a SZEOL-nak még emberhátrányban is, de egy jobb oldali szabadrúgás lecsorog, amit a csereként beállt Vincze közelről a kapuba kotor, 1-1. A futball örök törvénye: a kihagyott helyzetek megbosszulják magukat.
69′
Cserél a Maglód, Szirtesit Földi váltja a vendégeknél.
68′
Beretka ugrik ki a védők közül, átvétel után megnézi a hosszút, szépen el is teszi a labdát a kapus mellett, de a kapufáról pattan ki, második kapufáját szerzi a SZEOL!
67′
Az első vendég helyzet a második félidőben, egy kicsiben elvégzett szögletet Bátori bólint nyolc méterről a hosszú kapufa mellé.
63′
Nem kímélik a szegedieket a maglódiak, Bátori kőkeményen, páros lábbal csúszik rá a félpályánál Ondrejóra, sárgával “díjazza” Csonka.
60′
A csereként beállt Vincze is besárgul, miután odatartott Bjedovnak. Utána “narancsos” megmozdulásképp ellöki Dlusztust, de csak a sárgát mutatja fel a játékvezető.
59′
Puskás íveli középre a szabadrúgást, a lecsorgóra Dlusztus érkezik, aki öt méterről a kapusba lövi ziccerét, ez is hatalmas lehetőség volt,több góllal vezethetne a SZEOL.
58′
Klujber kap sárgát kezezésért, szabadrúgást végezhet el a SZEOL 25 méterre a kaputól.

56′
Kis szünet után ismét Bata kerül helyzetbe, egy magas kiugratást követően csinálta meg befele a cselt bal szélről Bata, majd kapura tűzte, de lapos lövését védte a maglódi kapus. Eldönthette volna a SZEOL a találkozót, azonban támadásban veszélyesebb, mint ellenfele, emberhátránya ellenére.
51′
Sőt, ismét Bata kerül ziccerbe, középen szakad el védőitől, csak a kapussal áll szemben, de nem tudja mellette elhúzni, Szacskó jó ütemben szedte fel a labdát. Nagy kár ezekért, három komoly ziccere is volt a SZEOL-nak néhány perc alatt.
50′
Mi maradt ki! Bata iramodott meg a jobb szélen, szépen el is lőtte a kapus mellett, de a felső lécről jön ki a labda, majd a kipattanót is begyűjti Bata, de nagy erővel a kapusba lő, két óriási helyzetet hagyott ki a SZEOL támadója.
49′
Ondrejó vezette keresztbe a tizenhatos előtt, majd ballal lőtt, lövése éppen hogy mellé szállt, aktívabban kezd a SZEOL.
48′
Beretka látja meg remekül Grünvaldot, azonban csak egy leheletnyivel lett hosszabb indítása, így felszedte Szacskó.
46′
A szünetben mindkét csapat cserélt, Faragót váltja Vida a SZEOL-nál, míg a Maglódnál Bartha nem folytatja, akinek a helyére Vincze áll be.
46′
Folytatódik a mérkőzés.

SZÜNET

45′
Csonka nem hosszabbít, vége az első félidőnek. Bár vezet, de nem lesz könnyű dolga a SZEOL-nak a második félidőben, a Maglód valószínűleg bátrabban fog futballozni emberelőnyben, ugyanakkor az látszik, hogy megnyílhatnak a területek a kontrákra Tóth Ákos csapata előtt.

44′
Forró kiállítása abban is megváltoztathatja a dolgokat, hogy nyíltabban játszik a Maglód is, már másodjára van nagy üres terület a SZEOL támadói előtt, ez a kiállításig nem volt jellemző. Bata indulhatott meg a félpályáról, de sprintje végén a tizenhatos oldalánál becsúszva szerelik.
42′
Faragó ugorhatott volna ki ziccerben, tíz méteres körben egyetlen védő sem zavarta, azonban a partjelző jókora fáziskéséssel jelezte a lest, így odalett a ziccer.
40′
Dongónak kötélből vannak az idegei, dekázik kettőt, míg odaérnek a vendég csatárok, majd könnyedén tisztáz.
39′
Érthetően felbátorodott a Maglód, azonban a SZEOL védelme jól zár. Egyelőre nem igazán érződik a vendégek emberelőnye.
34′
Beretka is kihagy egy nagy lehetőséget, a tizenhatos előterében csinált meg egy szép cselt, megnyílt előtte a terület, azonban lövése nem tartott eléggé sarokra, így védte Szacskó, meglepően tiszta lehetőség volt.
31′
KIMARAD! Dongó remek érzékkel megfogja Lukács tizenegyesét, a jobb sarok elől üti ki a labdát, bravó! Azonban innentől sem lesz egyszerű a SZEOL dolga, hiszen emberhátrányban folytatják.

30′
Ez most nem hiányzott, Forró kap pirosat, miután egy bedobás után elvesztette a labdát, amire lecsapott a vendégek csatára, Forró lerántotta őt a tizenhatoson belül, amiért büntetőt ítélt Csonka játékvezető, és kiállította Forrót.
28′
GÓÓÓL! Vezet a SZEOL! Egy bal oldali bedobás jutott el Beretkához, aki pazar labdát emelt Ondrejó elé, Ondrejó pedig kapásból a hosszú alsóba lőtt tíz méterről, szép akció végén szerzi meg a vezetést a SZEOL.
21′
Szirtesié a meccs első sárgája, kőkeményen lépett oda Batának a félpályánál. Az utóbbi percekben enyhült a SZEOL fölénye, az első negyedórát nem sikerült góllal zárni.
18′
Ondrejó lő tizenhatról, miután Kormányos jobb oldali beadását a tizenhatos előterébe vágják ki a vendég védők, félmagas lövését biztosan fogta Szacskó.
15′
A meccs legnagyobb helyzete a vendégeké eddig: szinte törvényszerű volt, hogy az eddig “csendesebb” maglódiak veszélyeztetnek majd, egy szabadrúgást íveltek be jobbról, majd középen megcsúsztatták, az érkező Bornemissza pedig öt méterről föléspiccelte a labdát.
11′
Egyelőre a félpályát is elvétve lépte át a vendég csapat, a beadásoknál pedig rendre jól helyezkedik Bátori, aki sokadjára tisztáz a szegedi támadók elöl.
8′
Beretka passzol a balösszekötő helyéről a közép érkező Faragónak, azonban passza megpattan egy védőn, így még éppen el tudja csípni Szacskó, centikkel maradt le Faragó.
5′
Puskás szabadrúgását fejeli kapufára az előrehúzódó Dlusztus, de a játékvezető szabálytalanságot látott, így fellélegezhet a Maglód.
4′
Rögtön magához ragadja a kezdeményezést a SZEOL, agresszíven letámad, és beszorítja ellenfelét az első percekben, ám eddig a beadások nem voltak pontosak a szélről.
1′
Kezdetét vette a mérkőzés,amelyet a szegediek kezdtek. A SZEOL a hagyományos kék-fekete színekben lép pályára, míg a vendég Maglód sárga felsőt, és kék alsó visel a mai napon.

13:14 – Köszöntjük olvasóinkat a helyszínről, hamarosan kezdődik a SZEOL-Maglód NB III-as bajnoki. A vendégek a tabella utolsó helyén, győzelem nélkül állnak, így az előjelek mindenképpen Tóth Ákos csapatának kedveznek.

A találkozó Csonka Bence sípszavára 13:30-kor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Kommentek

Sport

Sportmenü: elrajtolnak a megyei labdarúgó bajnokságok

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szegedi rangadót rendeznek a Megye I. nyitófordulójában.

Tovább olvasom

Sport

Öt javaslat maradt versenyben az új uszoda nevére

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Döntse el Ön, melyik legyen a befutó.

Tovább olvasom

Hírzóna

Sportparkot építettek Csanádpalotán

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A fiatalok még egy fedett konditermet szeretnének,

Tovább olvasom

Aktuál