Sport

Labdarúgás: fontos pontokat hullajtott Sándorfalván a listavezető HFC + FOTÓK

Labdarúgás: fontos pontokat hullajtott Sándorfalván a listavezető HFC + FOTÓK

2014. november 30., vasárnap
Labdarúgás: fontos pontokat hullajtott Sándorfalván a listavezető HFC + FOTÓK
sandorfalva_hfc_ mj023

Bár vezetett, végül csak döntetlent ért el a Hódmezővásárhelyi FC a Sándorfalva vendégeként a megyei I. osztály 11. fordulójából elhalasztott mérkőzésen.

Aktívabban kezdték a mérkőzést a vendégek, a Hódmezővásárhely már a kezdetektől magához ragadta a játék irányítását. Az első valamire való helyzetre mégis több mint húsz percet kellett várni. Ekkor

Slobodan Dordevic

bólintotta kapura 11 méterről

Szabó Dávid

beadását, de

Batik Gergő

résen volt és kitolta a léc alá tartó próbálkozást. A 25. minutumban

Sasa Nikutovic

hibázott kapásból ziccerben, miután

Tóth József

beívelt labdájára üresen érkezett a hosszún. Kicsit több mint fél óra elteltével jött a hazaiak első válasza,

Gémes Bence

robogott a balon kapuig, de a

Vígh Sándor

mellett elgurított átadása hosszúnak bizonyult

Denis Lazinica

számára. Fordulás után meglehetősen lassan indultak be a csapatok, pontosabban az addigi vásárhelyi presszing a második felvonás elején nem volt kellően markáns, míg

Antal Róbert

tanítványai nem tudták megjátszani elöl

Nikola Romicot

. A jeget az 58. percben Nikutovic törte meg, a szerb szélső egy

Szilágyi Norbert

embertelen nagy lökete nyomán a keresztlécről levágódó labdát fejelt közelről a hálóba. (0-1) A folytatásban

Veselin Guberinic

szabadrúgásból tornáztatta meg Vígh kapust, majd

Takács Gábor

beadása ment el Lazinica előtt. Érett ugyanakkor az egyenlítés, ahogy mondani szokás. A 78. percben Szabó Dávid éppen Guberinichez passzolt a félpályánál a HFC akciója közben, így megiramodhatott a Sándorfalva egy kontrával. Romichoz került a labda, és bár

Kökény Tamás

szorításában az erős testalkatú támadó kisodródott a szélre, végül áthámozta magát őrzőjén, az alapvonalról belőtt passzát pedig Lazinica a gólvonal mögé továbbította középen. (1-1) A hajrában a vendégek már nem tudtak igazán közel kerülni a gólszerzéshez, így kénytelenek voltak beérni a döntetlennel. Márpedig az egy pont csalódás lehet

Bódi Attila

legénysége számára, hiszen így hat helyett "csak" négy egységgel léptek el a szombaton az FK ellen

vereséget szenvedő

Tápétól. A Sándorfalva viszont eközben megőrizte hatodik helyét az Algyővel ikszelő Tiszaszigettel szemben.

Sándorfalva, 100 néző
2014. november 30., 13.00
Sándorfalva SK
Hódmezővásárhelyi FC
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Szalai Szabolcs István * Asszisztens: Minda Gábor, Juhász Mihály
1
-
1

Labdarúgó megyei I. osztály, 11. forduló:

Sándorfalva SK - Hódmezővásárhelyi FC 1-1 (0-0)

Sándorfalva, 100 néző. Vezette: Szalai Szabolcs István (Minda Gábor, Juhász Mihály).

Sándorfalva:

Batik - Tóth L., Kanász-Nagy G., Drogba, Széll, Farkas, Lazinica, Guberinic V., Gémes, Takács, Romic.

Vezetőedző:

Antal Róbert.

HFC:

Vígh - Tóth J., Kökény, Brizik-Bodrogi, Marton, Szilágyi, Varga, Kerepeczki, Szabó (Bertók 81'), Dordevic, Nikutovic.

Vezetőedző:

Bódi Attila.

Gólszerzők:

Lazinica (79'), ill. Nikutovic (58').

Sárga lap:

Romic (65'), Drogba (72'), Farkas (83'), ill. Varga (28'), Kökény (66'), Szilágyi (85'). Antal Róbert:

"Abszolút értékes döntetlent játszottunk az őszi - és véleményem szerint egyben a későbbi - bajnok ellen. Nem volt sok helyzetünk, de oroszlánként küzdöttünk, úgyhogy megérdemeltük az egy pontot. Igyekeztünk érdekesebbé tenni a bajnokságot, rajtunk ez így már nem múlik."

Bódi Attila:

"Magunkra kell első sorban haragudnunk, hiszen nem volt olyan összeszedett és átütő a játékunk, mint ahogy annak lennie kellett volna. Ugyanakkor nem kell kétségbe esnünk, miután veretlenül lehúztunk egy őszi szezont. A pillanatnyi közérzetünk az elvesztett két pont miatt negatív, de összességében nincs okunk elkeseredni."

Online közvetítésünk:

VÉGE
90'
Talán a nagy hidegre való tekintettel, de Szalai Szabolcs István nem hosszabbított, vége a találkozónak! A Tápé után egy másik bajnokaspiránst is megtréfált a Sándorfalva, a HFC-nél pedig foghatják a fejüket az elszórt két pont miatt, amivel alaposan leszakíthatták volna magukról a második helyezett Mike Gáborékat.
88'
Drogba kiválóan teljesít ma, az imént például Marton elől mentett az utolsó pillanatban Dordevic csúsztatásánál.
85'
Szilágyit is meginvitálta a sporttárs a kártyázásba, a középpályás taktikailag rántotta le meginduló ellenfelét a vásárhelyi térfél közepén.
83'
Hangosan reklamálnak a vendégek, Tóth Lászlónál láttak kezezést a tizenhatoson belül egy beadásnál. Nehéz lenne igazolni, vagy cáfolni az igazukat, a játékosok erdejében nem volt könnyű átlátni, mi történt.
sandorfalva_hfc_ mj043
83'
Farkas túl keményen szerelte Tóth Józsefet, újból villant a sárga.
81'
A gyengébb napot kifogó Szabó Dávid számára véget is ért a mérkőzés, Bódi Attila Bertókot küldte a pályára az imént nagyot hibázó szélsője helyett.
79'
GÓÓÓL!!! Romic indult meg egy kontrával Szabó eladott labdájából, már-már úgy tűnt, oda a helyzet, annyira kisodródott, de aztán mesterien hámozta át magát az alapvonalnál Kökény mellett. Laposan belőtt labdája átzúgott több láb előtt, Lazinicáéról viszont a hálóban kötött ki. 1-1!
77'
Takács két védőt fűzött be a jobb oldalon, már a büntetőterületen belül spiccelte tovább a bogyót középre, de Kökény nem engedte odaférni Lazinicát az ötösnél. Első ránézésre több volt ebben az akcióban, Veselin Guberinic pöröl is Takáccsal, amiért nem ő kapta a második hullámban a passzt.
74'
Kissé felelőtlenül engedte el kapuja előtt Batik Drogba hazaadását, így aztán rohanhatott, hogy megelőzze a vércseként lecsapni készülő Szabót. A két játékos kétszer is összecsúszott a labdáért, mindkétszer a kapus nyert.
72'
Ellentmondást nem tűrően gyalulta le hátulról Drogba a labdát fedező Nikutovicot az oldalvonalnál. Ez is sárga.
71'
Szabó Dávid 2-3 méterrel lőtt a kapu fölé.
70'
Kanász-Nagy ippont érően rántotta le az őt viszont ráncigáló DOrdevicet 20 méternél középen. Ez is egy veszélyes lehetőség, ezúttal a vendégek előtt.
67'
...Guberinic nagyszerű tekerését Víghnek kellett kitolnia a felső léc alól.
66'
Romicnak pedig Kökény rúgott oda, ráadásul ez már a tizenhatos előterében történt, így jó helyről lőhet szabadrúgást a Sándorfalva.
65'
Megrúgta Marton bokáját Romic, a babához nem sok köze volt. Jogos a sárga.
61'
Válaszolna a Sándorfalva, Takács emelt középre a tizenhatos sarkától, Romic viszont lemaradt a kissé mély átadásról Kökény szorításában.
58'
GÓÓÓL!!! Egy szöglet utáni rövid felszabadítást Szilágyi irgalmatlan erővel vágott a keresztlécre 16-ról, a kipattanó viszont a berobbanó Nikutovic homlokáról már a hálóban kötött ki. 0-1!
sandorfalva_hfc_ mj050
56'
Nem tudja igazán nyomás alá helyezni Bódi Attila legénysége a hazaiakat, igaz, a túloldalon Romic sem ért még bele túl sokszor a labdába. Egy gól kifejezetten jót tenne a meccsnek.
52'
Módszeresen körbepasszolta riválisa védelmét a vendég együttes, végül Szilágyi futtatta a tizenhatoson belül üresre Szabót. Drogba ugyanakkor egy mintaszerű becsúszással akasztotta meg az akciót az ötös sarkánál.
50'
Ígéretesen indult pályájára Szilágyi 30 méteres szabadrúgása, de aztán a labdafogó hálót is túlszárnyalta. Ezt a félidőt nem kezdte olyan aktívan a HFC, mint az előzőt.
46'
Folytatódik az összecsapás, egyik mester sem változtatott csapatán a szünetben.
SZÜNET
45'
Vége az első félidőnek, amely során mindkét együttes betalálhatott volna, a vendégek talán többször is, mint ellenfelük. Mindenesetre a lényegen ez nem sokat változtat, 45 percnyi játék után gól nélkül állnak a felek.
42'
Külsővel pördített a védősor mögé Szilágyi, Nikutovic mehetett így szabadon, a szemből érkező Batik azonban meglehetősen határozottan, meglátásunk szerint talpalva pattintotta a szélsőre a labdát, amely így kirúgást eredményezve csorgott át az alapvonalon.
40'
Ipari mennyiségben érkeznek a HFC beadásai, legutóbb Szabó belőtt passzát engedte el Dordevic a rövidnél, a mögötte érkező Nikutovic viszont nem számított erre a megoldásra.
39'
Kerepeczki és Tóth József kényszerítője végén utóbbi lőhetett középre az alapvonalról, a rövidre érkező Szabó pedig a bal felső fölé pörgetett kapásból.
sandorfalva_hfc_ mj056
37'
Nikutovic lépett ki középen a védők között, szélvészként szaladt a kapura, de Kanász-Nagy még éppen annyit tudott odabökni a labdára, hogy Batikot helyzeti előnybe hozza.
34'
Hihetetlen, mit hagyott ki a Sándorfalva! Takács egy fineszes testcsellel fordult le Tóth Józsefről a félpályán, a bekk helyén maradt területere Gémest indította. A szélső egészen Vígh kapusig robogott, majd a támadást kísérő Lazinicát szolgálta volna ki, de pár centivel hosszabb lett az átadás a kelleténél.
31'
Romic önbizalmával sincs gond, a félpályától laposan vette célba a kaput. Alighanem másként szánta, így viszont hazaadott Víghnek.
28'
Vargáé az első sárga, Takácsot rántotta vissza a félpályánál, így megakadályozva a hazai ellentámadást.
26'
Csínybe kapott egy átadást Batik Kanász-Nagytól, de a hálóőr lehelet finoman küldte el az őt letámadó Dordevicet egy csellel. Higgadt megoldás volt, annyi szent.
25'
Mi maradt ki?! Szabó elvitte az embert, így Tóth József szabadon adhatott be jobbról Kerepeczki passzával. A hosszún Nikutovic érkezett szabadon, de az ötös sarkáról kapásból keresztbe ellőtte a ziccert.
21'
A meccs eddigi legszebb jelenete! Szabó Dávid tekert be jobbról a térfél közepétől, a tizenegyespontnál pedig Dordevic bólintott kapura. Batiknak nagyot kellett nyújtóznia, hogy szögletre tudjon menteni a keresztléc alól.
19'
Varga Róbert üvölt egy sort dühében, miután Tóth József nem tudta átvenni a tizenhatos oldalánál Szilágyi kiváló felívelését. Való igaz, eddig rendre baj volt az utolsó passzokkal és labdaátvételekkel, aminek hatására meddő a HFC fölénye.
16'
Az utóbbi percekben visszább vett a kezdeti lendületből a piros mezes alakulat, így a Sándorfalvának is egyre több lehetősége van birtokolni a játékszert. Összességében ugyanakkor továbbra is a vendégek irányítanak.
13'
Marton tört előre a balon, az alapvonalról adhatott középre, de hiába érkeztek a társak, a bepassz meglehetősen vérszegényre sikerült.
11'
Hosszasan pörölt Szalai sporttárssal Dordevic, majd a bíró még oly' hosszan nyugtatta meg a csatárt. A légiós azt nehezményezte, hogy a játékvezető nem engedte el a Kanász-Nagy elleni lökését egy fejpárbaj során, miközben Nikutovic a lecsúsztatott labdával szabadon mehetett volna Batikig.
sandorfalva_hfc_ mj055
8'
Romic bizonytalankodásán a harmadik hazai kontra halt el rövid időn belül. A robusztus alkatú csatár egyelőre nem azt a formát mutatja, mint egy hete az FK ellen.
5'
Dordevic lódult meg középen, Kanász-Nagy pedig 25 méternél faultolta. A szabad mögé Szilágyi állt, életerős tekerését Batik csak öklözni tudta.
5'
Tóth József bólintott egy gyertyát Kerepeczki szögletéből. Nem volt veszélyes, de legalább alkalmat nyújt rá, hogy leírjuk: a HFC lép fel támadóbban.
2'
A sándorfalvi Drogba igen multifunkcionális játékos. Láttuk már a támadógépezetben is szerepelni, ezúttal viszont az eltiltott Kanász-Nagy Lászlót helyettesíti a védelem tengelyében. Éppen neki kellett közbeavatkoznia az előbb, Tóth József élesen belőtt labdáját sodorta kis híján saját kapujába.
1'
A piros mezes vendégek indították útjára a labdát, a hazaiak tiszta kékben szerepelnek.
12.55: Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a bírók az imént érkeztek meg, hogy felsorakoztassák maguk mögé a csapatokat. Meglehetősen sűrű köd van Sándorfalván is, de egyelőre nem annyira, mint a magyar válogatott utolsó 2000-es fellépésén Szkopjéban. A mérkőzés Szalai Szabolcs István sípjelére 13 órakor kezdődik.

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.