Sport

Labdarúgás: idegenben sem bírt a SZAK a Doroggal + FOTÓK

Labdarúgás: idegenben sem bírt a SZAK a Doroggal + FOTÓK

2014. november 10., hétfő
Labdarúgás: idegenben sem bírt a SZAK a Doroggal + FOTÓK
dorog_szak011

Az újonc otthonában sem tudta megtörni nyeretlenségét a Szegedi AK, Cserenkó Szabolcs tanítványai 5-0-ra kaptak ki Dorogon.

A SZAK két újoncot avatott a meccsen az NB I-ben

Guth Renáta

és

Nyitrai Nóra

személyében. Ugyan az első félidőben is a Dorog birtokolta többet a labdát, de ekkor még viszonylag jól tartotta magát a vendég csapat.

Földesi Liliennek

többször is határozottan kellett játékba avatkoznia. Több bravúrt is bemutatott a kapuban, éltetve így a vendégek pontszerzési reményeit. A 33. percben

Nagy Ágnes

nyitotta meg a hazaiak gólszerzési sorozatát, amikor egy jobb oldali elfutást követően egy

Újvári Izabellától

kapott labdát középen levett, majd bal lábbal a jobb felsőbe emelt (1-0). Hiába birtokolta azonban többet a labdát, hiába irányította az első játékrészben a játékot a hazai együttes, a kapu előtt nem voltak eléggé határozottak, illetve a SZAK is szívósan védekezett. A második félidőben a szegediek szerkezetet váltottak, ami azonban nem jött be, mert már a második félidő harmadik percében újabb gólt kaptak. Ismét Újvári futott el a jobb oldalon. Két védőt kicselezve befelé húzott, majd tolt rajta még egyet, és a rá kiváltó harmadik védő elől továbbpasszolta a labdát a bal oldalon üresen érkező Nagy Ágneshez, aki nem hibázott, hanem a tizenhatos sarkáról védhetetlenül a hosszú sarokba lőtt (2-0). A 61. percben

Pintér Violetta

nyert egy párharcot középen, a kaputól 30 méterre, majd kipasszolta a bőrt a jobb oldalon üresbe belépő

Benkő Mónikának

, aki a hosszú sarokba emelt (3-0). Kezdett felborulni a pálya - egyre nyomasztóbb lett a hazaiak fölénye. A 78. percben egy jobb oldali akció végén egy beadást követően a kétségbeesetten menteni igyekvő

Patocskai Rita

látványos mozdulattal saját kapujába fejelte a labdát (4-0). Ez megrendítette a szegedi csapatot! Egy vonal melletti labdavesztés után belőtt labdával rá egy percre Benkő Mónika cselezett befelé, és 15 méterről ballal a rövid alsóba bombázott (5-0). A meccs összképét tekintve a Dorog nagy arányú győzelme teljesen megérdemelt, hiszen végig kézbentarva a mérkőzést ráerőltette akaratát a SZAK-ra. Az első félidőben még megfelelően működött a vendégek védőszekciója, a második 45 percben azonban felőrölte ellenfelét a hazai együttes. A vendégek egyáltalán nem jelentettek veszélyt a kapura, inkább visszahúzódtak, így magukra húzva az ellenfelet nem is lehetett más a vége, mint egy újabb kapituláció...

Női labdarúgó NB I, 8. forduló:

Dorogi Diófa SE - Szegedi AK 5-0 (1-0)

Dorog, Buzánszky Jenő Labdarúgó Stadion. Vezette: Tóth Roland (Imrő János, Szántó Ruben Dominik).

Dorog:

Farkas - Pintér (Tenczel 87'), Tatai (Cseh 87'), Sándor, Cupajova, Benkő (Tari 83'), Gőbölös, Papp, Koch, Ujvári, Nagy Á.

Vezetőedző:

Szabados György.

Szeged:

Földesi - Kardos, Dudás, Lévai, Szalai, Zimányi Kovács, Végh (Kerekes - a szünetben), Patocskai, Guth (Harcel 75'), Nyitrai (Nagy Dzs. 47'), Lipták.

Vezetőedző:

Cserenkó Szabolcs.

Gólszerzők:

Nagy Á. (33', 48'), Benkő (61', 79'), Patocskai (78' - öngól).

Sárga lap:

Zimányi Kovács (67'), Szalai (70'). Szabados György:

"Az első félidőben eléggé akadozott a játékunk. A sok szünet, ami a válogatott elfoglaltságai miatt megszakítja a bajnokságot a mi formánkra sincs jó hatással, talán azért volt döcögős az első játékrész. A második negyvenöt percben úgy gondolom, hogy a labda nélküli mozgások segítségével erőben, játékban, helyzetkihasználásban is egyértelműen jobbak voltunk és ilyen arányban is megérdemelten nyertünk."

Cserenkó Szabolcs:

"Az első félidőben megcsinálták a lányok, amit kértem tőlük, egyetlen rövidzárlatot kivéve, amikor egy buta hibából szép gólt kaptunk. A második félidőben - mivel hátrányba kerültünk - szerkezetet váltottunk, hogy támadásban aktívabbá váljunk, de sajnos bele-bele hibáztunk, így újabb gólokat kaptunk. Az öngól kissé megtörte lelkileg a csapatot, így gyorsan jött az ötödik találat. Ebben a szezonban sajnos folyamatosan védekezésre vagyunk kényszerítve és ezt pszichésen néhányan nem tudják feldolgozni. A mai napon is ez eredményezte a nagy különbségű vereséget. A téli szezonban rendeznünk kell a sorainkat!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.