Labdarúgás: idegenben sem bírt a SZAK a Doroggal + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

dorog_szak011

Az újonc otthonában sem tudta megtörni nyeretlenségét a Szegedi AK, Cserenkó Szabolcs tanítványai 5-0-ra kaptak ki Dorogon.

A SZAK két újoncot avatott a meccsen az NB I-ben Guth Renáta és Nyitrai Nóra személyében. Ugyan az első félidőben is a Dorog birtokolta többet a labdát, de ekkor még viszonylag jól tartotta magát a vendég csapat. Földesi Liliennek többször is határozottan kellett játékba avatkoznia. Több bravúrt is bemutatott a kapuban, éltetve így a vendégek pontszerzési reményeit. A 33. percben Nagy Ágnes nyitotta meg a hazaiak gólszerzési sorozatát, amikor egy jobb oldali elfutást követően egy Újvári Izabellától kapott labdát középen levett, majd bal lábbal a jobb felsőbe emelt (1-0). Hiába birtokolta azonban többet a labdát, hiába irányította az első játékrészben a játékot a hazai együttes, a kapu előtt nem voltak eléggé határozottak, illetve a SZAK is szívósan védekezett.

A második félidőben a szegediek szerkezetet váltottak, ami azonban nem jött be, mert már a második félidő harmadik percében újabb gólt kaptak. Ismét Újvári futott el a jobb oldalon. Két védőt kicselezve befelé húzott, majd tolt rajta még egyet, és a rá kiváltó harmadik védő elől továbbpasszolta a labdát a bal oldalon üresen érkező Nagy Ágneshez, aki nem hibázott, hanem a tizenhatos sarkáról védhetetlenül a hosszú sarokba lőtt (2-0). A 61. percben Pintér Violetta nyert egy párharcot középen, a kaputól 30 méterre, majd kipasszolta a bőrt a jobb oldalon üresbe belépő Benkő Mónikának, aki a hosszú sarokba emelt (3-0). Kezdett felborulni a pálya – egyre nyomasztóbb lett a hazaiak fölénye. A 78. percben egy jobb oldali akció végén egy beadást követően a kétségbeesetten menteni igyekvő Patocskai Rita látványos mozdulattal saját kapujába fejelte a labdát (4-0). Ez megrendítette a szegedi csapatot! Egy vonal melletti labdavesztés után belőtt labdával rá egy percre Benkő Mónika cselezett befelé, és 15 méterről ballal a rövid alsóba bombázott (5-0).

A meccs összképét tekintve a Dorog nagy arányú győzelme teljesen megérdemelt, hiszen végig kézbentarva a mérkőzést ráerőltette akaratát a SZAK-ra. Az első félidőben még megfelelően működött a vendégek védőszekciója, a második 45 percben azonban felőrölte ellenfelét a hazai együttes. A vendégek egyáltalán nem jelentettek veszélyt a kapura, inkább visszahúzódtak, így magukra húzva az ellenfelet nem is lehetett más a vége, mint egy újabb kapituláció…

Női labdarúgó NB I, 8. forduló:

Dorogi Diófa SE – Szegedi AK 5-0 (1-0)
Dorog, Buzánszky Jenő Labdarúgó Stadion. Vezette: Tóth Roland (Imrő János, Szántó Ruben Dominik).
Dorog: Farkas – Pintér (Tenczel 87′), Tatai (Cseh 87′), Sándor, Cupajova, Benkő (Tari 83′), Gőbölös, Papp, Koch, Ujvári, Nagy Á. Vezetőedző: Szabados György.
Szeged: Földesi – Kardos, Dudás, Lévai, Szalai, Zimányi Kovács, Végh (Kerekes – a szünetben), Patocskai, Guth (Harcel 75′), Nyitrai (Nagy Dzs. 47′), Lipták. Vezetőedző: Cserenkó Szabolcs.
Gólszerzők: Nagy Á. (33′, 48′), Benkő (61′, 79′), Patocskai (78′ – öngól).
Sárga lap: Zimányi Kovács (67′), Szalai (70′).

Szabados György: “Az első félidőben eléggé akadozott a játékunk. A sok szünet, ami a válogatott elfoglaltságai miatt megszakítja a bajnokságot a mi formánkra sincs jó hatással, talán azért volt döcögős az első játékrész. A második negyvenöt percben úgy gondolom, hogy a labda nélküli mozgások segítségével erőben, játékban, helyzetkihasználásban is egyértelműen jobbak voltunk és ilyen arányban is megérdemelten nyertünk.”

Cserenkó Szabolcs: “Az első félidőben megcsinálták a lányok, amit kértem tőlük, egyetlen rövidzárlatot kivéve, amikor egy buta hibából szép gólt kaptunk. A második félidőben – mivel hátrányba kerültünk – szerkezetet váltottunk, hogy támadásban aktívabbá váljunk, de sajnos bele-bele hibáztunk, így újabb gólokat kaptunk. Az öngól kissé megtörte lelkileg a csapatot, így gyorsan jött az ötödik találat. Ebben a szezonban sajnos folyamatosan védekezésre vagyunk kényszerítve és ezt pszichésen néhányan nem tudják feldolgozni. A mai napon is ez eredményezte a nagy különbségű vereséget. A téli szezonban rendeznünk kell a sorainkat!”

no images were found

Előző sztori

Női labdarúgás: majdnem megégett a SZVSE Kisteleken

Következő sztori

Az orosz állami tévében bírálták a Nyugatot, dicsérték Magyarország “ellenállását”