Sport

Labdarúgás: Bombagólokkal nyert az FK Szeged + FOTÓK

Labdarúgás: Bombagólokkal nyert az FK Szeged + FOTÓK

2014. november 15., szombat
Labdarúgás: Bombagólokkal nyert az FK Szeged + FOTÓK
fk_mindszent_mj 008

A második félidőben szerzett szépségdíjas gólokkal verte a jól küzdő Mindszentet az FK Szeged a megye I szombati, villanyfényes meccsén.

Az FK kezdte aktívabban a találkozót, többször is ígéretes támadást vezetett a hazai együttes. A 14. percben

Molnár

a felső lécre lőtte

Makai

visszagurított labdáját, ezt követően azonban csendben éledezett a Mindszent, és egyre többször jutott el a diszkoszvetősök kapujáig. Az utolsó passzok rendre nem sikerült a vendégeknél, legtöbbször villámgyors, szélen vezetett kontrák után állították feladat elé a szegedi védelmet a mindszentiek.

Szél

mutatta be az első félidő legnagyobb védését,

Dóra

fejesét tolta szögletre az újonc gárda kapusa, azonban a gólig egyik csapat sem jutott el az első félidőben. Alapvetően a második félidőre sem változott a játék képe, a labda az FK-nál volt többet, a Mindszent pedig várta a megfelelő pillanatot a kontrákra. Aztán negyed óra elteltével megszületett az első gól:

Varga

csapott le egy eladott labdára, és a kissé kint álló Szél fölött pazar mozdulattal lőtt a léc alá, ezzel vezetett az FK, 1-0. Igyekezett minél hamarabb eldönteni a mérkőzést az FK 1899 Szeged, néhány perccel később Dóra is bombagólt szerzett, a rutinos csatár nagy erővel lőtt a hosszú felsőbe a tizenhatos előteréből, így két góllal vezetett az FK. A végére néhol paprikássá váló találkozón győzelmet aratott

Tóth János

együttese a masszív Mindszent ellen, ezzel pedig a dobogós csapatok árnyékában, a negyedik helyen várhatja az őszi zárófordulót, és egy igazi rangadón, Sándorfalván zárja majd a bajnokság első felét a következő fordulóban. A Mindszent nyolcadik vereségét szenvedte el, ugyanakkor

Korom Ernő

együttese biztos távolságban a kieső helyektől, a 12. helyen készülhet a Mártély elleni jövő heti derbire.

Szeged, Felső Tisza-parti stadion, műfű, 100 néző
2014. november 15., 17.00
FK 1899 Szeged
Mindszent SE
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Borbás Bottyán Aurél * Asszisztensek: Török Tamás, Gáleg Ferenc Lajos.
2
-
0

Megyei I osztály, 14. forduló

FK 1899 Szeged - Mindszent SE 2 - 0 (0-0)

Szeged, Felső Tisza-parti stadion, műfű, 100 néző. Vezeti: Borbás Bottyán Aurél (Török Tamás, Gáleg Ferenc Lajos)

FK Szeged:

Brunczik - Heredea, Boldizsár, Németh, Barta, Makai, Varga, Molnár, Imre (Lajkó - a szünetben), Dóra (Füle 64'), Mihalkó (Gyurkovics 67').

Vezetőedző:

Tóth János.

Mindszent:

Szél - Pálinkó, Szabó, Kispál, Rideg (Köblös 65'), Szobácsi, Tóth, Antal, Szecskó, Mihály, Terbán (Bartucz 62').

Vezetőedző:

Korom Ernő.

Gól:

Varga (59'), Dóra (63')

Sárga lap:

Herczeg (81'), Lajkó (84') ill. Mihály (24'), Szecskó (41'), Kispál (82'), Tóth (84') Tóth János:

"Egy nehéz győzelem volt, becsületesen megdolgozott ezért a csapat. Nem sziporkázó játékkal, de következetesen dolgozva, sikerült megnyernünk ezt a mérkőzést."

Korom Ernő:

"Az első félidőben megvoltak a lehetőségeink, próbáltunk zártan védekezni és kontrákból építkezni. Két komoly lehetőségünk is volt, de az utolsó passzok nem sikerültek. Az első félidőben reális eredmény volt a 0-0, a második félidőben azonban két egyéni hibát követően gólt kaptunk, ezért az FK megérdemelten vert meg bennünket, de úgy gondolom, hogy becsületesen küzdöttünk, nem vallottunk szégyent."

Online közvetítésünk

90'
VÉGE!
86'
Ismét cserél az FK, Varga megy le és Szalai Norbert jön fel.
84'
Páros sárga! Paprikás a meccs hangulata, Tóth és Lajkó találkozott, majd kis kakaskodás után mindketten sárga lapot kaptak.
82'
A Mindszent is gazdagodik egy sárgával, Kispál László buktatott.
81'
Az imént érkezett Herczeg nem engedett elvégezni egy szabadrúgást, amit a bíró egy sárga lappal jutalmazott.
fk_mindszent_mj 011
77'
Cserél az FK, Barta Kristóf helyére Herczeg Gábor Kornél érkezik.
69'
Egy felívelt labdát a vendégek csapatkapitánya, Tóth lő el a kapu előtt keresztbe, nem sokkal kerüli el a bal oldali kapufát lövése.
67'
Mindkét csapat változtat, az FK-nál Mihalkó helyére Gyurkovics áll be, míg a Mindszentnél Köblös váltja Rideget.
64'
Ez volt Dóra utolsó megmozdulása, kétségtelen, szép búcsú a mai mérkőzéstől, Füle váltja a második gól szerzőjét.
63'
GÓÓÓL! Óriási gól ismét, ezúttal Dóra bombáz a kapu felső sarkába, ezzel már 2-0!
59'
GÓÓÓL! Hibáztak a mindszentiek a középpályán, egy visszagurított labdára Varga csapott le, majd a kint álló Szél fölött szép mozdulattal a kapuba ívelt mintegy húsz méterről, 1-0!
58'
Mezőnyjátékkal teltek az elmúlt percek, az FK ugyan dominál mezőnyben továbbra is, de a mindszenti csatárokat nem hagyhatja őrizetlenül hátul.
fk_mindszent_mj 031
49'
Ismét Szél menti meg a Mindszentet a kapott góltól, Mihalkó ballábas csavarását tolja ki az alsó sarok elöl. A szögletet követően ütközik Németh és Szél, mindszenti szabadrúgással folytatódhat a játék.
46'
A szünetben változtatott Tóth János, Lajkó érkezett Imre Zoltán helyett az FK-ba.
46'
Folytatódik a mérkőzés.
SZÜNET
45+1'
Minimális hosszabbítás az első félidő végén, de gól nem született az első 45 perc alatt, csupán kapufát láthatott a publikum. Az FK aktívabban kezdett, azonban a Mindszent veszélyes kontrákkal jelentkezett az első játékrész alatt.
44'
Újabb mindszenti sárga, ezúttal Pálinkó kapja, miután lerántotta Mihalkót.
41'
Szecskó is besárgul, miután azt reklamálja, hogy a Mindszentnek kellene jönnie bedobással, e helyett az FK dobhat.
40'
Óriási bravúr Széltől! Imre ívelte pontosan Dóra fejére a labdát, a csatár erősen a léc alá fejelt, de Szél kitolta! A szöglet után tisztáznak a mindszenti védők.
32'
Egy újabb veszélyes vendég sarokrúgás, a szöglethez felhúzódó Pálinkó fejel centikkel a jobb kapufa mellé.
29'
Villámgyors mindszenti kontra, azonban Szecskó lábáról lecsúszik a labda, így nem tudja középre tenni az érkező Mihály elé.
25'
Éledezik a Mindszent, Antal lövésszerű beadását a léc alól tolja ki Brunczvik, majd Tóth fejeli fölé nem sokkal a szögletet.
24'
Ígéretes helyzetben ugrott ki Mihály, majd mellélőtt, csakhogy ezt már sípszó után, mert les miatt megállította a partjelző az akciót, ezt pedig addig reklamálta a mindszenti támadó,amíg felmutatta a sárgát neki Borbás játékvezető.
fk_mindszent_mj 037
19'
Eddig nehezen tudta megtartani a labdát a Mindszent, most azonban Mihály játszotta volna meg sarokkal Antalt, Németh az utolsó pillanatban tudott menteni a mindszenti támadó elöl.
14'
Makai viharzott el a jobb szélen, még egy védő is lepattant róla, majd ismét jól gurított vissza a második hullámban érkező társnak, Molnár kapásból ellőtte, és a felső lécet találta telibe, nem sok hiányzott az FK vezető góljához.
11'
Varga gurított vissza okosan Dórának a jobb oldalról, azonban Dóra éppen Mihalkót találja el lapos lövésével.
9'
Egy szabadrúgást végez el kicsiben a hazai csapat, Makainak gurítják le, aki viszont csúnyán fölé lő 20 méterről.
7'
A csípős hidegben Makai ugratta volna Ki Dórát, azonban egy hajszállal volt hosszú csak labdája, Szél felszedte a labdát. Kezdeményezőbb a diszkoszvetős csapat az első percekben.
2'
Az első lehetőség az FK előtt adódik, egy jobb oldali beadást Mihalkó fejel ívelten kapura, de Szél könnyedén védett.
1'
Az ünnepélyes kezdőrúgást követően a vendégek kezdték a mérkőzést.
16:57 - A Mindszent sárga felsőben, valamint fekete nadrágban lép pályára, míg az FK a szokásos kék-fekete összeállításban játszik ma. 16:49 - Köszöntjük olvasóinkat a Felső Tisza-parti stadion műfüves pályájáról, az időjárás igen csípőssé változott így kora estére, főleg a szél okozhat kellemetlenségeket a csapatoknak. A találkozó Borbás Bottyán Aurél sípszavára 17 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.