A visszatérő Kozó Attila a VTV Szeged új főszerkesztője

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

botka_evertekelo20_gs

A VTV és az IH élére frissen delegált Jávorszky Iván új főszerkesztőt nevezett ki, Kozó Attila felel immár a műsorokért.

„Én az ügyvezetői feladatokat kaptam mind az IH-nál, mind pedig a VTV-nél, illetve a két cég összevonását kell előkészítenem. Az egyesített cégben sok fantáziát látok, és lehetőséget, hiszen mindkettő ellát kulturális feladatokat is” – nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak Jávorszky Iván, akit a november 21-i közgyűlésen bíztak meg a 100%-ban önkormányzati tulajdonú cégek vezetésével. Jelentős strukturális átalakítások előtt áll a 100%-os önkormányzati tulajdonban álló Városi Televízió Szeged Nonprofit Kft. és a Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft., hiszen 2015-től immár egy társaságként fognak működni.

Az új ügyvezető igazgató 1992 óta a civil szférában dolgozik, s ahogy a pénzügyi bizottság ülésén is elhangzott, az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványának ügyvezetője volt, másfél évvel ezelőtt pedig pályázott az IH igazgatói posztjára. Jávorszky Iván kérdésünkre megerősítette, még nem dolgozott televízióban, és – alátámasztva értesülésünket – a főszerkesztői feladatokat egy több évtizedes tapasztalattal rendelkező szakemberre, Kozó Attilára bízta. „Az új struktúra kialakítása folyamatban van, tervezünk például az IH-ból közvetítéseket, és fontosnak tartom azt is, hogy a korábbinál jobban figyelembe vegyük a nézők igényeit, és erősítsük a televízió közszolgálatiságát” – fogalmazott.

Információink szerint a televíziónál kap szerkesztői feladatokat Klucsik Edit is, aki jelenleg az SZTE BTK Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék televíziós szakirány vezetője, és korábban az MTV Szegedi Körzeti Stúdiójában, a Duna Televízióban, majd a Városi Televízió Szegednél is dolgozott, tudósítóként, illetve szerkesztőként. Klucsik Edit és Kozó Attila az előző vezetőváltáskor, 2010-ben távozott a VTV Szegedtől, közös megegyezéssel. Hagyományosan Kozó Attila egyébként Botka László polgármester beszélgetőpartnere a Közéleti Kávéház év eleji “Beszámol a polgármester” című rendezvényén.

Előző sztori

Szegeden járt a Pénzügyi Békéltető Testület elnöke

Következő sztori

Emelkedik a dohányboltokban árusítható termékek köre