Sport

Kosárlabda: Varga Dani szerint szombaton meglesz a Kosársuli ötödik győzelme

Kosárlabda: Varga Dani szerint szombaton meglesz a Kosársuli ötödik győzelme

2014. november 12., szerda
Kosárlabda: Varga Dani szerint szombaton meglesz a Kosársuli ötödik győzelme
vargadani

Újra hazai pályán játszik a hétvégén a Vásárhelyi Kosársuli. A listavezető kék-sárgák a Budapesti Honvédot fogadják az NBI B csoportos kosárlabda bajnokságban 5. fordulójában szombaton 18 órakor a Hódtói Sportcsarnokban. A múlt heti Szolnok elleni hosszabbításos győzelemről és a most következő presztízsmeccsről Varga Dánielt, a csapat erőcsatárát kérdeztük.

- A legutóbbi fordulóban hosszabbítás után kerekedtek felül a Szolnoki Olaj U23-on. Nem ez volt az első alkalom, hogy feszült hangulatú összecsapást nyertek meg. Mi lehet az oka, hogy sikerrel veszik ezeket az akadályokat?

- Egyre jobban összeáll a csapatunk, és folyamatosan hajtjuk egymást a pályán. Emellett próbáljuk a legjobban felmérni a lehetőségeinket egy-egy támadásban. Igyekszünk mindig megtalálni azt, aki az adott szituációban a legjobban tud célozni, és pontot tud szerezni. Az erőszakosan és rendkívül eredményesen játszó szolnokiak ellen a rendes játékidő végén ez éppen

Vas Péter

volt.

- Valóban erőszakosan játszottak a vendégek múlt szombaton. Ez azonban néhány kihagyott büntetőn kívül nem nagyon látszott a játékán. A legnehezebb szituációkban is higgadt tudott maradni…

- Igyekeztem nyugodt lenni, sajnos a büntetők nem mentek túl jól, de ezt annak a számlájára írom, hogy végig óriási tempó volt. Nagyon örülök, hogy a közönséget szórakoztatva, végig küzdve szereztük meg negyedik sikerünket. Szombaton újra szükségünk lesz a szurkolók támogatására!

- Eddig úgy tűnik nagyon kiegyensúlyozott a játéka. Edzője, Elek András minden mérkőzésen a jók között emlegette. Nem ez az első éve Vásárhelyen, mennyire segíti az itteni környezet a jó teljesítményét?

- Nagyon szeretek a Kosársuliban pályára lépni. A hangulat miatt mindig óriási élmény a Hódtói Sportcsarnokban kifutni az öltözőből, a drukkerek hatodik emberként állnak mellettünk. Szerencsére megkaptam a bizalmat a vezetőktől, és úgy érzem eddig ezt meg is háláltam. Nagyon jó csapattársaim vannak, szeretek velük kosarazni, sok kiváló, tapasztalt kosaras mellett szerepelek. Szeretek itt lenni!

- Mi kell az ötödik bajnoki diadalhoz a hétvégén a Honvéd ellen?

- A Honvéd sokban hasonlít a Szolnokhoz. Fiatalok és nagyon rohanós, agresszív fellépéssel operálnak. Újabb küzdelmes összecsapás lesz, de nyerni akarunk. Ha jobban koncentrálunk és a büntetőket hatékonyabban értékesítjük akkor nem lesz kérdéses ki nyer. A Vásárhelyi Kosársuli – Budapesti Honvéd NBI B csoportos kosárlabda mérkőzés november 15-én szombaton 18 órakor kezdődik a Hódtói Sportcsarnokban. A belépés a Takarékbank Zrt.-nek, és az MVM Csoporthoz tartozó Magyar Földgáztároló Zrt.-nek köszönhetően ingyenes.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.