Kultúra

Kézműves fotógráfiák kiállítása Szentesen

Kézműves fotógráfiák kiállítása Szentesen

2014. november 11., kedd
Kézműves fotógráfiák kiállítása Szentesen
alfoldi_kezmuves_plakat

A Szentesi Művelődési Központ és a Szentesi Fotókör "Alföldi Kézműves Fotográfiák" címmel indít kiállítást november 24-én a Művelődési és Ifjúsági Házban. A 18 órakor kezdődő ünnepségen Seres Géza debreceni fotóművész nyitja meg a tárlatot.

Az Alföldön néhány fotóművészeti csoport tagjai 5-10 éve elkezdtek komolyabban foglalkozni a régi képkészítési technikák felelevenítésével, megismerésével és művészi igényű fotográfiák megalkotásával. A digitális fotótechnika jelentős elterjedése miatt is kezdett kialakulni az igény a művészi kézműves technikák újra felfedezésére, alkalmazására. Néhányszor tíz fotós megtanulta a cianotípia kallitípia, albumin, olajnyomat, antrakotípia valamint a kollódiumos-nedves eljárás képkészítési lehetőségeit. Az archaikus eljárással papíron, vagy más hordozón létrehozott fotók jelentősen eltérő megjelenést hoztak magukkal. Ez nem csak az alkalmazott fotótechnika miatt történt, hanem a gondolkodásmód megváltozása, a sokkal átgondoltabb és tudatosabb képkészítés elsajátítása hozta magával. A tárlaton képeivel szerepel:

Bakó Ildikó

,

Balogh Gábor

,

Boros György

,

Deli Barna

,

Dömötör Mihály

,

Gál András

,

Gyarmati József

,

Balogné Kovács Matild

,

Kozma Anita

,

Králik Emese

,

Levendovics György

,

Marton Ferenc

,

Mezősi Ágnes

,

Nagy István

,

Nagy Krisztián

,

Palotás Lehel

,

Seres Géza

,

Szabó Maya

,

Szaszkó Antal

,

Tuskáné Koncz Éva

,

Varga Tamás

,

Zvaló László

. A fotókiállítás megtekinthető 2015. január 5-ig.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.