Kézműves fotógráfiák kiállítása Szentesen

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

alfoldi_kezmuves_plakatA Szentesi Művelődési Központ és a Szentesi Fotókör “Alföldi Kézműves Fotográfiák” címmel indít kiállítást november 24-én a Művelődési és Ifjúsági Házban. A 18 órakor kezdődő ünnepségen Seres Géza debreceni fotóművész nyitja meg a tárlatot.

Az Alföldön néhány fotóművészeti csoport tagjai 5-10 éve elkezdtek komolyabban foglalkozni a régi képkészítési technikák felelevenítésével, megismerésével és művészi igényű fotográfiák megalkotásával. A digitális fotótechnika jelentős elterjedése miatt is kezdett kialakulni az igény a művészi kézműves technikák újra felfedezésére, alkalmazására. Néhányszor tíz fotós megtanulta a cianotípia kallitípia, albumin, olajnyomat, antrakotípia valamint a kollódiumos-nedves eljárás képkészítési lehetőségeit. Az archaikus eljárással papíron, vagy más hordozón létrehozott fotók jelentősen eltérő megjelenést hoztak magukkal. Ez nem csak az alkalmazott fotótechnika miatt történt, hanem a gondolkodásmód megváltozása, a sokkal átgondoltabb és tudatosabb képkészítés elsajátítása hozta magával.

A tárlaton képeivel szerepel: Bakó Ildikó, Balogh Gábor, Boros György, Deli Barna, Dömötör Mihály, Gál András, Gyarmati József, Balogné Kovács Matild, Kozma Anita, Králik Emese, Levendovics György, Marton Ferenc, Mezősi Ágnes, Nagy István, Nagy Krisztián, Palotás Lehel, Seres Géza, Szabó Maya, Szaszkó Antal, Tuskáné Koncz Éva, Varga Tamás, Zvaló László.

A fotókiállítás megtekinthető 2015. január 5-ig.

Előző sztori

Elindult a Leleményes Hőseink program

Következő sztori

Röplabda: szegedi aranyérem az Országos Markovics Kupán