Kézilabda: Nyíregyházát és Makót sem tudta bevenni az FKSE

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

nyiregyhaza_fkse_algyo

Vereséget szenvedett a férfi kézilabda NB I/B Keleti csoport kilencedik fordulójában az FKSE Algyő a Nyír-Flop-Holding Nyíregyháza otthonában.

A több mint hatórás utazás negatív hatása különösen a védekezésben mutatkozott meg, ennek köszönhetően a hazaiak az első félidőben huszonkétszer találtak az algyőiek hálójába. A szerencse is elpártolt a csongrádiak mellől: a kapufák és a védett lövések is rendre az ellenfél kezében landoltak. Dankó Ervin fiai most is keményem küzdöttek, és a meccs folyamán többször is egy gólra faragták hátrányukat. A mérkőzés állását azonban nem sikerült megfordítaniuk, így pont nélkül utaztak haza.

Férfi kézilabda NB I/B Keleti csoport, 9. forduló:

Nyír-Flop-Holding Nyíregyháza – FKSE Algyő 39-32 (22-16)
Nyíregyháza, Bujtosi Szabadidő Csarnok, 200 néző. Vezette: Nagy Ferenc, Túróczi József.
FKSE Algyő: Kiss O. – Raffai 1, Zöldy 4, László 2, Szepesi 3, Valaczkai 3, Béleczki 1. Csere: Farkas (kapus), Deák, Ambrus 5, GAZSÓ 9, Pál, Kocsis 1, Varga, Bolvári 1, Teimel 2. Vezetőedző: Dankó Ervin.

Dankó Ervin: “Tudtuk, hogy újoncként nem mi vagyunk az esélyesek Nyíregyházán, de természetesen most is nyerési szándékkal mentünk ki a küzdőtérre. Sajnos a védekezésünk az első félidőben nem állt össze. A szünetben sikerült rendeznünk sorainkat, és a második félidőben sokkal harcosabbak voltunk. A végeredmény nem igazán tükrözi a pályán zajlott küzdelmet.”

Makón zakózott az FKSE-fakó:

Bár a szünetben még vezetett, végül elbukta a Makó elleni megyei rangadót az FKSE Algyő második csapata a harmadosztály 8. fordulójában.

Férfi kézilabda NB II Délkeleti csoport, 8. forduló:

Contitech Makói KC – FKSE Algyő II. 26-24 (9-13)
Makó 60 néző, vezette: Kuklis, Mazzag
FKSE Algyő II.: GERA – Czirják 3, VÖRÖS 6, PÁDÁR, Szélpál 6, Zsadányi 1, Zombori 2/2. Csere: Pallér (kapus) Berta T. Szőri 1, Morva 1, Engi 4, Sárkány, Udvari, Tóbiás. Edző: Barok István.
Kiállítás: -, ill. 4 perc.
Hétméteres: 5/5, ill. 4/2.

Barok István: “Csináltunk egy nagyon jó első és egy pocsék második félidőt. Lőttünk tíz kapufát. Az ellenfélnél Matics megmutatta, nem volt véletlen a világbajnoki bronzérme. A másik jó “játékosuk” sípot vitt a pályára, nálunk meg elszakadt a mazzag.”

Előző sztori

Szegedi ügyvédjelölté volt az ország legjobb perbeszéde

Következő sztori

Utolsó olvasatban tárgyalja a jövő évi adóváltoztatásokat a parlament