Kézilabda: itthon hangol a Dunkerque-re a MOL-Pick

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

SZS20140903_pick_szeged_cegled_025

A vasárnapi ceglédi bajnokit követően kedden este már újabb találkozón lép pályára a MOL-Pick Szeged, Juan Carlos Pastor együttese a sereghajtó Komló ellen készülhet a vasárnapi BL-ütközetre.

Tizenegy mérkőzés után hibátlan mérleggel, tizenegy győzelmet aratva vezeti a tabellát a MOL-Pick Szeged együttese, amelyre a héten újabb két mérkőzés vár. Vasárnap még Cegléden játszottak Vadkertiék, kedden viszont már az eddig pont nélkül álló Komló csapata látogat az újszegedi sportcsarnokba, majd folytatódnak a Bajnokok Ligája csoportküzdelmei, a szegediek a francia Dunkerque ellen játszanak kétszer, előbb vasárnap 16 órától hazai környezetben.

A bajnokság első szakasza lezárult, a MOL-Pick Szeged minden ellenfelét megverte az eddigi bajnoki mérkőzéseken, az első hazai visszavágó előtt Zubai Szabolcsot, a csapat beállósát kérdeztük az NB I első szakaszáról.

„Jobb lett volna a bajnokság, ha a Veszprém is szerepel, de ebből kell gazdálkodnunk, majd a rájátszásban csatlakoznak. Nem nagyképűség ezt kimondani, úgy gondolom, hogy teljesen reális, hogy 100%-osként tudunk fordulni a bajnokság következő szakaszára, vagy akár így tudjunk végezni az alapszakaszban, lesznek még jó mérkőzéseink a. Egyelőre jó úton járunk. Jobban örültem volna, ha egy nehéz ellenfél ellen játszunk a BL-meccs előtt, de ezt nem mi választjuk meg. Holnap játszunk egy jó mérkőzést a Komló ellen, de jobban szeretek erősebb ellenfél ellen pályára lépni, tavaly is az EHF-kupát azért is sikerült megnyernünk, mert előtte játszottunk két meccset a Veszprémmel, tehát jó színvonalú meccsekből érkeztünk oda” – mondta el portálunknak Zubai Szabolcs, a MOL-Pick Szeged játékosa.

A csapat szlovén irányítója, Dean Bombac a Cegléd ellen bokasérülést szenvedett: mint azt dr. Szabó István csapatorvos a klub Facebook oldalán adott nyilatkozatában elmondta, bokaszalag húzódás miatt 2-3 hetet kell kihagynia a játékosnak, így minden bizonnyal Bombac lemarad a továbbjutás szempontjából fontos, Dunkerque elleni két Bajnokok Ligája mérkőzésről.

A keddi bajnoki ellenfél, a Komló eddig minden mérkőzését elvesztette: a legszorosabb Gyöngyösön volt, ott három góllal kapott ki a komlói csapat, ezzel egyedüliként szerzett pont nélkül állnak a tabella utolsó helyén. A Komló a közelmúltban edzőváltáson esett át, a klub elöljárói a korábbi szegedi kedvencet, Ratko Djurkovicot nevezték ki vezetőedzőnek, aki így kedden ellenfélként tér vissza az újszegedi sportcsarnokba. Az odavágón a MOL-Pick 40-15-re verte ellenfelét, a keddi találkozót is abszolút esélyesként várhatja Juan Carlos Pastor együttese.

Előző sztori

Workania: a programozók és a mozdonyvezetők keresnek a legjobban diploma nélkül

Következő sztori

Nevet vált az Együtt-PM Szegeden