Sport

Kézilabda: a francia bajnokot fogadja a MOL-Pick Szeged

Kézilabda: a francia bajnokot fogadja a MOL-Pick Szeged

2014. november 14., péntek
Kézilabda: a francia bajnokot fogadja a MOL-Pick Szeged
bombac_pick_zaporozsje_14_09_28_mj

Kisebb szünet után folytatódnak a kézilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmei, a MOL-Pick Szeged együttese a francia bajnokság címvédőjét, a Nagy Kornéllal felálló Dunkerque-t fogadja vasárnap az újszegedi sportcsarnokban.

Jól alakult eddig a MOL-Pick Szeged sorsa a Bajnokok Ligája „D” jelű hatosában,

Juan Carlos Pastor

együttese a második helyről várhatja a folytatást. A szegediek egy

nagyon küzdelmes

nyitányt követően ugyan

kikaptak Kielcében

, de nagyon értékes

győzelmet szereztek

Dániában, majd hazai környezetben

tíz góllal verte

a svájci Schaffhausent a Pastor-legénység. A csapat két bajnoki győzelemmel melegített a vasárnapi mérkőzésre, a ceglédi győzelmet kedden egy könnyed, Komló felett aratott siker követte, majd szerdára pihenőt kaptak a játékosok a spanyol mestertől. A továbbjutás szempontjából nagyon fontos találkozó vár a Pick Szegedre vasárnap, hiszen egy újabb győzelemmel féltávnál már nyolc ponttal állnának Ilyésék, így kedvező körülmények között várhatnák a csoportkör visszavágóit. A francia együttes az előző évben megnyerte hazája bajnokságát, ezzel első bajnoki címét szerezte a Dunkerque. Az idei évnek nagy volumenű tervekkel vágott neki: címvédés a bajnokságban, és a tavalyi szezonnal ellentétben továbbjutás a Bajnokok Ligája csoportkörből. Egyelőre azonban nem sikerült a legjobban a Dunkerque idei szezonja: a bajnokságban három vereséget is elszenvedett, harmadik helyen áll, míg a BL-ben az eddigi négy forduló alatt az ukrán Zaporozhye-t megverték, de a többi találkozójukon pont nélkül maradtak, amelyek közül a hazai, Aalborg elleni meccs lehet igazán fájó. „Három nap alatt két meccset játszottunk, így egy kis pihenő után kezdtük meg a felkészülést rájuk. Nagyon jó csapatról van szó, ahogy az eredményeik is mutatják, bár most felemásra sikerült az utóbbi két meccsük, hiszen a PSG-t megverték, a Chamberytől viszont kikaptak. Nagyon kellemetlen játékstílust képviselnek, gyorsak, jól cseleznek, és vannak jó lövőik is, illetve minden pozícióban van két olyan játékosuk, aki nagyon magas szintet képvisel. Nagyon fel kell készülnünk belőlük, nagyon szeretnénk nyerni, hiszen így a csoportunkban még jobban bebiztosítanánk a helyünket nyolc pontunkkal. Ahogy azt a BL rajtja előtt is mondtuk, a hazai meccseinket meg kell nyernünk, és kellenek majd az idegenbeli bravúrok is, eddig ez sikerült, ehhez a meneteléshez pedig vasárnap akármi áron, de meg kell nyernünk” - mondta el portálunknak a MOL-Pick Szeged csapatkapitánya,

Vadkerti Attila

. A franciáknál szerepel a magyar válogatott átlövő,

Nagy Kornél

is, aki eddig 14 góllal terhelte meg az ellenfelek kapuit a Bajnokok Ligájában. A Pick csékája szerint kiemelt figyelmet kell majd szentelni Nagy Kornélra, akivel jó viszonyt ápolnak, ugyanakkor ezt félre kell tenni a vasárnapi 60 perc alatt. „A legfőbb motívum az lehet, ha nem megyünk bele az agresszív játékába, a franciák valóban ezt a brusztolós, verekedős, tényleg kissé agresszív védekezést részesítik előnyben. Nekünk ebbe nem szabad belemennünk, okosan, taktikusan kell játszanunk, nem szabad ezt felvennünk, ahogy azt megbeszéltük, nyugodtan, higgadtan kell játszanunk a támadásainkat” - válaszolt a vasárnapi meccs kulcsmomentumára irányuló kérdésünkre Vadkerti Attila. A MOL-Pick Szegedben nem léphet pályára sérülés miatt a BL-góllövőlista második helyén álló

Dean Bombac

, valamint a korábban megsérült

Antonio García Robledo

. Nagy csatára van kilátás vasárnap, azonban a MOL-Pick Szeged nagy és fontos lépést tehet a továbbjutás felé egy újabb hazai győzelemmel – eddig sikerrel vette az itthoni találkozókat Juan Carlos Pastor együttese, remélhetőleg újabb hazai sikernek örülhetünk majd. A klub tájékoztatása szerint a vasárnap 16 órakor kezdődő mérkőzésre 3000 forintba kerülnek a jegyek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.