Bulvár

Egy színházi délután a legkisebbekért + FOTÓK

Egy színházi délután a legkisebbekért + FOTÓK

2014. november 16., vasárnap
Egy színházi délután a legkisebbekért + FOTÓK
koraszulott_delutan01_KF

"Eljön a fény, szép a remény, ahogy felsír és néz. Egy érkező élet a kezedben ébred és a jövő a tét." Rendhagyó helyszínen, a Szegedi Nemzeti Színházban csapott a húrok közé a Dodgem együttes. A teátrum ugyanis a Koraszülöttek Világnapja alkalmából órási játszótérré változott.

A vasárnapi volt az első olyan alkalom, hogy a szegedi színház összefogva a régió két alapítványával, vagyis a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvánnyal és a Korábban érkeztem Dél-alföldi Regionális Koraszülött Intenzív osztályért Alapítvánnyal programokat szervezett a legkisebbekért, a legkisebbeknek. A játékos délutánon a kézműves foglalkozásoktól kezdve az egyetemi nyílt napokról már ismert színpadbejárási, jelmezpróba és sminkelési kulisszatitkokig színes meglepetésekkel készültek a gyerekeknek. Soltészék három gyermekükkel érkeztek a színházba. A legkisebb négyéves, s mivel korábban érkezett, fejlődés rendellenességgel született. A kisfiú édesanyja azt mondta, azért érkeztek a családi délutánra, mert egyrészt szeretnék közösen, vidáman eltölteni az időt, másrészt szívesen segítenek tanácsokkal a hasonló helyzetet megélt szülőkkel. Ahogyan ő fogalmazott, csak az érti meg igazán más aggodalmait, aki már átélte az intenzív osztályon töltött szörnyű pillanatokat. "Minden segítséget meg kell adni a korábban érkezetteknek" - mondta köszöntőjébe

Gyüdi Sándor

, a szegedi színház főigazgatója, aki szerint a koraszülöttek világnapja arra is jó alkalom, hogy felhívja a közvélemény figyelmét a mentéssel kapcsolatos tudnivalókra, az életmentők és önkéntesek fáradhatatlan munkájára. Ezúttal azonban a gyerekeknek igyekeztek örömet szerezni, s nemcsak játékokkal, hanem

Csukás István

és

Nagy Imre Erik

legújabb daljátékával is.

Pintér Sándor

, a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány kuratóriumi elnöke úgy szólt a gyerekekhez, ha egy-egy szirénázó mentőautót látnak az utcán, jusson eszükbe, a mentők éppen egy-egy babát szállítanak a dél-alföldi régió valamely kórházába.

Földvári Nagy Zsuzsanna

, a Koraszülöttekért Közhasznú Egyesület elnöke hangsúlyozta továbbá, 2015-re szeretnék elérni, hogy a szülők és gyermekek minél több időt tölthessenek együtt az intenzív osztályon.

Csoma Zsanett

, a Korábban Érkeztem Alapítvány elnöke pedig kijelentette, a hasonló célért küzdő alapítványok mind támogatják az egyesület jövőre vonatkozó tervét. A megnyitó után a Dodgem együttes ismét beállt, hogy a résztvevőkkel közösen elénekeljék a koraszülöttmentők himnuszát, a gyermekszív című dalt, majd a színházi dolgozók körbevezették a kicsiket, s kezdetét vette a kulisszatúra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.