Deutsch: a nemzeti konzultáció a világháló használatáról szól

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

deutsch_tamas01_gs

Az internettel kapcsolatos nemzeti konzultáció január közepére összeálló kérdései azt hivatottak majd körüljárni, hogy az internetfelhasználók hogyan tudják minél szabadabban, minél többen és minél olcsóbban használni a világhálót – közölte a nemzeti konzultáció tartalmi kérdéseiért és az egyeztetések lebonyolításáért felelős fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő csütörtöki balatonfüredi sajtótájékoztatóján.

Deutsch Tamás megerősítette, hogy már a konzultáció előkészítése során is számítanak mindenkinek a véleményére, amelyeket a legkülönfélébb online felületeken várnak november közepétől. Hozzátette: az így összegyűjtött témákból állítják majd össze január közepére a nemzeti konzultáció kérdéseit. Leszögezte azt is: a nemzeti konzultáció nem az internetadóról szól majd, mert “olyan nem lesz”.

A kormánypárti politikus úgy fogalmazott: egy digitális témáról szóló digitális konzultációra készülnek, amelynek a Magyarországon internetet használó 7,5 millió ember részese lehet, sőt, azokat is igyekeznek megszólítani, akik jelenleg még nem használják a világhálót.

A politikus megjegyezte, hogy a digitális ökoszisztémának nevezett sokszereplős rendszerbe mások mellett beletartoznak a tartalomszolgáltatók és -előállítók, de a legfontosabb szereplői az internet felhasználói. Közülük a nemzeti konzultáció legfontosabb szereplői a fiatalok lesznek, akiknek a véleményére kiemelten számítanak – tette hozzá Deutsch Tamás.

Előző sztori

Gyalogtúra indul szombaton az Öreg Körössytől

Default thumbnail
Következő sztori

NGM: a GDP 75 százaléka alatt lesz az államadósság

Legutóbbi hasonló cikkek