/

Ammóniaszivárgás a Pick Zrt. Szabadkai úti üzemében

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hétfőn délután negyed ötkor jelzés érkezett a műveletirányításra a Pick Zrt. Szabadkai úti üzeméből, mert a karbantartási munkálatok során megsérült egy hűtőfolyadékot tartalmazó vezeték. Egy ember könnyebben megsérült.

Egy külsős cég végzett karbantartási munkálatokat az üzem területén, melynek során véletlenül megsértettek egy hűtőfolyadékot tartalmazó vezetéket. A szakemberek perceken belül kiszakaszolták a sérült vezetékrészt, ennek köszönhetően csak minimális mennyiségű ammónia került a levegőbe. A helyszínre a szegedi tűzoltók érkeztek. Az üzem területén a katasztrófavédelmi mobil labor munkatársai folyamatos méréseket végeztek, a műszerek nem mértek ammónia-koncentrációt a levegőben. A veszély-elhárítási munkálatok idejére biztonsági okokból negyven dolgozónak kellett elhagynia munkahelyét, a szomszédos óvodában tizennégy gyermeket és hét felnőttet zárkóztatott el a katasztrófavédelem. A baleset során egy ember könnyebben sérült, őt a mentőszolgálat szakemberei huszonnégy órás megfigyelésre a szegedi klinikára szállították – írta közleményében a katasztrófavédelem.

Előző sztori

Hátország: Szegeden zárták az évet a Bozsik-program kiemeltjei + FOTÓK

Következő sztori

Futsal: sima EHÖK-győzelem a sereghajtó otthonában