Közélet

Varga Róbert a részönkormányzat megerősítését szorgalmazza Petőfitelepen + FOTÓK

Varga Róbert a részönkormányzat megerősítését szorgalmazza Petőfitelepen + FOTÓK

2014. október 9., csütörtök
Varga Róbert a részönkormányzat megerősítését szorgalmazza Petőfitelepen + FOTÓK
varga_kohari_lakforum02_gs

Az utak és járdák rossz állapota mellett arról is szó esett Varga Róbert és Kohári Nándor utcafórumán a Lidicei téren, hogy Petőfitelep fejlődését a részönkormányzat megerősítése szolgálná.

Közösségi ház híján a Lidicei téri játszótéren találkozott

Varga Róbert

, a 12-es körzetnek (Petőfitelep, Baktó, Fodorkert) a kormánypártok és a L.É.T. által támogatott jelöltje a petőfitelepiekkel. Ezúttal is

Kohári Nándorral

, a 7-es körzet (Tápé, Újpetőfitelep, Baktó, Baktói kiskertek) önkormányzati képviselőjelöltjével közösen tartottak fórumot, mondván, attól, hogy tavasszal megváltoztatták a körzethatárokat, egységesen kell kezelni a Petőfitelepen élőket. Az eddig elhanyagolt területeket a két képviselőjelölt összefogással, egyéni képviselői alapjukból is gondoznák, de Varga Róbert úgy látja, az jelentene előrelépést, ha Petőfitelepen a részönkormányzat több jogosítvánnyal rendelkezne. Ez esetben ugyanis több forrással is gazdálkodhatnának, és gyorsabban születhet döntés egy-egy helyi kérdésben. Varga példaként a hó eltakarítását hozta fel, mint elmondta, az önkormányzati cégnek nincs arra kapacitása, hogy az utolsó eldugott kis utcában is egyből eltakarítsa a havat, de a részönkormányzat vásárolhatna multifunkcionális gépet, amivel télen a havat lehetne letolni az útról, míg nyárok akár fűnyírásra is használhatnák. „Szép a városközpont a díszburkolattal, a felújított terekkel, de mi is megérdemeljük, hogy normális lakókörnyezet vegyen körül bennünket, mi is fizetünk adót, nem vagyunk másodrendű állampolgárai Szegednek” – szögezte le Varga Róbert önkormányzati képviselőjelölt. Terveivel kapcsolatban arról is szólt, hogy a Lidicei téren álló iskola épületét is hasznosítanák. Ott jelenleg egy magániskola működik, de Varga Róbert szerint ismét általános iskolának kellene, hogy helyet adjon. Mint elmondta, több alkalommal tárgyalt ebben az ügyben

Czirokné Botár Éva

református lelkipásztorral, és felmerült az is ötletként, hogy református általános iskola legyen Petőfitelepen.

varga_kohari_lakforum13_gs

Kohári Nándor arról beszélt, hogy akárcsak más, a körtöltésen kívül eső körzetben, így Petőfitelepen is gondot elhanyagoltak az utak és járdák. Vannak például olyan szakaszok, amit kihagytak az aszfaltozásból. A fórum egyik résztvevője ezt megerősítette, s elmondta, nem érti, hogy a Babér és a Gyémánt utcák miért maradtak ki annak idején az útrekonstrukcióból. „Az iskola épülete előtti, bazaltköves utat még az MSZP-s Gila Ferenc is műemlék útnak titulálta, de nem aszfaltoztatta le” – erről már egy másik petőfitelepi lakos szólt a fórumon. Egy asszony megjegyezte, jó lenne rendszeresen tartani lakossági fórumokat, mert eddig soha senki nem kérdezte meg őket, senkit nem érdekeltek a problémáik. Elhangzott az is, hogy amióta bezárták az idősek napközi otthonát, nem tudnak hol találkozni a szépkorúak, hiszen csak a Fő téri művelődési házat fejlesztették az elmúlt időszakban, a körzet más részeire nem költöttek semmit. Azt is hiányolták a petőfitelepiek, hogy nincsenek járőrök a környéken, pedig több betörés is volt, és félnek az idősek. Egy férfi pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a buszmegállónál lévő villanyoszlop el van korhadva, így balesetveszélyes. Mint elmondta, ő többször jelezte ezt az áramszolgáltatónál, de a korhadt faoszlopot mégsem cserélték ki. A csapadékvíz-elvezető árkok kitakarítását is kérték a környékbeliek, egy nyugdíjas férfi háza előtt például rosszul is van kialakítva, esőzések után a portája előtt áll meg a Babér utcában, ráadásul a csatorna alján lévő iszap büdös is a férfi szerint. Az Ibolya utca egy részéről is hasonló problémákat jeleztek a lakosok Varga Róbert és Kohári Nándor utcafórumán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.