Közélet

Tizenhétezer miskolci család kapott laptopot egy felzárkóztatási program keretében

Tizenhétezer miskolci család kapott laptopot egy felzárkóztatási program keretében

2014. október 9., csütörtök
Tizenhétezer miskolci család kapott laptopot egy felzárkóztatási program keretében
laptop_informatika_szamitogep

Tizenhétezer család jutott számítógéphez a Microsoft és a magyar kormány közös, Digitális Közösség Miskolc elnevezésű programjának köszönhetően. A családok pályázat útján, térítésmentesen jutottak a gépekhez, ezek kezelését és az internet használatát pedig díjmentes képzéseken sajátíthatják el.

A pályázaton nyertes laptopokra jogosultak mintegy 40 százaléka az álláskeresők, a 45 év felettiek, a kismamák és a megváltozott munkaképességűek közül került ki. Nekik munkahelyük megtalálásában, megtartásában és az önképzésükben segíthet a program - közölte a számítástechnikai vállalat az MTI-vel. A hátrányos helyzetű általános és középiskolás diákoknak, valamint az egyetemistáknak a továbbtanulásban nyújtanak segítséget a laptopok, ezzel későbbi munkavállalási esélyeik növekedhetnek. Az idősebbek sem maradtak ki a programból; nekik a hivatalos ügyek intézésében, valamint a családdal való kapcsolattartásban, és a tájékozódásban segíthetnek az eszközök. A nyertesek csaknem háromnegyede él Miskolcon, egynegyede pedig a miskolci járás más településein. Az eddig négymilliárd forintba kerülő program a közeljövőben újabb hátrányos helyzetű régiókkal egészül ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.