Kultúra

Szegedre érkezik a Századok sátra

Szegedre érkezik a Századok sátra

2014. október 3., péntek
Szegedre érkezik a Századok sátra
dómgömb

Október 5-7. között tekinthető meg a Dóm téren Magyar Nemzeti Múzeum építményegyüttese és óriási gömbsátra, amely XXI. századi látványeszközökkel, világszínvonalú attrakcióval várja az érdeklődőket.

A Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) és tíz vidéki intézmények bemutatkozó projektje, a Múzeum-kör-út a történelemről és nemzeti örökségünk őrzéséről, a múltértelmezés folyamatos megújításáról és napjaink jövőépítő múzeumáról beszél, szokatlan és meghökkentő módon, a legmodernebb vizuáltehcnikai megoldásokkal. Az óriási félgömbbe lépve a látogatót idő- és térutazás várja. Padló- és mennyezetvetítés, videomapping, infografikai és fátyolvetítés fogadja beléphet a zene kelyhébe, kiemelkedő történelmi személyiségeinket illesztgetheti össze, a karzaton dúskálhat az MNM műkincseiben, várépítési animációkat követhet végig, részese lehet a muhi csatának és élvezheti a megfiatalodott Múzeumok Majálisát vagy a restaurátorok múltfeltáró és értékmentő munkáját. A projekt nem titkolt célja, hogy az általános és középiskolások minél jobban megismerjék a Magyar Nemzeti Múzeumot és a hozzá tartozó társintézményeket és kedvet kapjanak fel is keresni azokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.