Sok százan a dorozsmai töklámpások fényénél + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

DSC_5837

A gyerekeké és a családoké volt az V. Dorozsmai Tökfesztivál pénteki napja. A nyitónap csúcspontján, az esti töklámpás felvonuláson sok százan vettek részt.

Immár ötödik alkalommal szervezik meg a hagyományos, egyre népszerűbb Dorozsmai Tökfesztivált. Az idei közösségépítő esemény életre hívásában is oroszlánrészt vállalt a Petőfi Sándor Művelődési Ház igazgatója, Hajdú Géza, valamint a részönkormányzat, illetve Mihálffy Béla és Alpár Tibor, Kiskundorozsma Fidesz-KDNP-L.É.T.-es önkormányzati képviselőjelöltjei. A pénteki nyitónap a gyermekekről és a családokról szólt, akiket ingyenes kisvasúttal, ugrálóvárral, kézműves-foglalkozásokkal vetélkedőkkel, tökfaragással, tökrajzoló versennyel, tökös jelmezversennyel vártak. A versenyek győztesei szép ajándékokat, játékokat vehettek át. A vidám családi nap csúcspontjának sötétedést követően a töklámpás felvonulás számított. A városrész központjában több száz gyermek és szülő vonult a lámpások fényénél.

A színes programok szombaton is folytatódnak. A fő attrakció ekkor a halászléfőző verseny lesz reggel 8.30-tól. 60 résztvevő csapatra és legalább ezer résztvevőre számítanak a szervezők. 10.30-kor fellép a Desszert Együttes, 16 órai kezdettel Postás Józsi szórakoztatja a közönséget, 10 és 18 óra között pedig Pavlicsek Csaba olimpiai bronzérmes, világbajnoki ezüstérmes ételszobrász bemutatóját tekinthetjük meg.

no images were found

Előző sztori

Hétvégi programajánló: Car-Men, Dalriada, HAW

Következő sztori

Szeged megszállásának hetvenedik évfordulójára emlékeztek + FOTÓK