Női futball: nagy pofonba szaladt bele a SZAK Szombathelyen

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szegedi_ak_szombathelyi_viktoria34_gs

Súlyos vereséget szenvedett a Szegedi AK csapata a Viktória ellen a női labdarúgó NB I 4. fordulójában.

Az ismét foghíjasan felálló Szegedi AK elsősorban a védekezésre helyezte a hangsúlyt és fegyelmezetten játszott. Ennek az első félidőben meg is lett az eredménye, hiszen szoros eredmény született. A szegedieknek volt két gólszerzési lehetősége is, de ezeket elpuskázták. A hazaiak azonban Dénes Dorka és Manhart Heike találataival kétgólos előnnyel zárták az első félidőt.

A második játékrész is Manhart Heike góljával indult (3-0). A szegediek a tartalékos felállás ellenére továbbra is masszív csapat benyomását keltették azonban a 60. perctől kezdve fizikailag egyre jobban elfáradt a vendégcsapat és ez meglátszott a koncentráción is, hiszen kiengedett, így az utolsó 30 percben potyogtak a gólok és a hazaiak további 5 gólt szereztek. A SZAK a 82. percben szépített, amikor egy Kerekes EszterZimányi Kovács AnikóPapp Dorina összjáték után utóbbi talált szép mozdulattal a kapuba.

Az első félidő alapján nem sokan gondolták volna, hogy ilyen nagy különbségű hazai győzelem születik. A sok sebből vérző szegediek jó ideig tartásról tettek tanúbizonyságot, az utolsó 10 percben azonban már a hármas sípszót várták, és ezt felismerve a motivált Viktória többször is padlóra küldte őket.

A SZAK az ötödik körben a BL-résztvevő, bajnoki címvédő MTK-val találkozott. A Szegeden rendezett meccsen hatgólos fővárosi siker született.

Női labdarúgó NB I, 4. forduló:

Viktória-Trend Optika FC – Szeged AK 8-1 (2-0)
Szombathely, Király Sportlétesítmény. Vezette: Kártyás Katalin (Baranyai Éva, Lukács Lívia).
Viktória: Földes – Kun (Kiss 82′), Ferencsik, Marsai, Vörös, Szakonyi, Harsányi, Dénes (Magyar 77′), Csidei, Magyarics (Széles 77′), Manhart. Vezetőedző: Mitterstiller Csaba.
SZAK: Sávai – Szalai, Harcel, Nagy (Végh 60′), Miklós (Koncz 75′), Patocskai (Lipták – a szünetben), Kerekes, Zimányi Kovács, Lévai, Dudás, Papp. Vezetőedző: Cserenkó Szabolcs.
Gólszerzők: Dénes (6′, 70′), Manhart (42′, 47′, 84′), Szakonyi (60′), Vörös (86′), Harsányi (87′), ill. Papp (82′).
Sárga lap: Ferencsik (40′).

Előző sztori

MNB: a megújuló bankjegyek számos korszerű biztonsági elemmel rendelkeznek majd

Következő sztori

Aradon koszorúzott a szegedi Fidesz-KDNP + FOTÓK