Labdarúgás: két percre volt a bravúrtól a Mindszent Vásárhelyen

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

SZS20140827_tiszasziget_hfc_008

A megyei I. osztályú bajnokság 10. fordulójában a mindig presztizsmérkőzésnek számító HFC – Mindszent találkozóra került sor Vásárhelyen, ahol a hazaiak a második félidő elején biztos győztesnek látszottak, de a folytatásra feltámadó vendégek egyenlítettek és mindössze két percre voltak a számukra bravúrt jelentő pontszerzéstől.

Már a találkozó első percében Tóth József 18 méteres lövése jelezte, hogy a listavezető számára csak a győzelem elfogadható ezen a találkozón. A folytatás azonban elmaradt, a következő negyedóra unalmas mezőnyjátékot hozott. A félidő közepén Bertók Gábor kétszer is veszélyeztette a vendégek kapuját, de előbb bal oldali perdítésébe Szél kapus bravúrral beleütött, majd egy igéretes helyzetből leadott emelése alig ugyan, de elkerülte a hosszú felső sarkot. A 38. perc meghozta a hazai vezetést, Maravic beívelésénél a fejelni igyekvő Kökényt Orosz Ádám lerántotta a büntetőterületen belül. A jogos tizenegyest Maravic a bal alsó sarokba lőtte, 1-0. A gyengécskére sikeredett első játékrész utolsó eseményét Csatlós 17 méterről leadott lövése jelentette, amelyet Gábor Viktor könnyedén hárított.

Szünet után kilenc percet kellett várni az újabb gólra, ekkor Kerepeczki jobb oldali beívelését a hosszú oldalról Tóth József visszafejelte és a mezőny legjobbja, Kökény Tamás remekül érkezve közelről fejelt a léc alá, 2-0. Ekkor úgy tünt, hogy eldőlt a találkozó sorsa, hiszen percekig mezőnyjátékot láthattak a nézők. Húsz perccel a vége előtt azonban váratlanul szépítettek a vendégek, amikor egy jobb oldali szöglet után Terbán elé került a labda, aki remek lövést küldött a jobb alsó sarokba, 2-1. A gól jót tett a találkozónak, hiszen a hajrában élvezetesebbé vált a játék. Negyedórával a vége előtt a hazaiak vezetőedzőjét, Bódi Attilát – aki valószínűleg megsérthette a játékvezetőt – Szalai Szabolcs elküldte a kispadról. A 83. perc meghozta az egyenlítést a vendégek számára. A tizenhatoson belül Nagy András szabálytalankodott Szecskóval szemben és a szintén jogos büntetőt Antal Sándor váltotta gólra, 2-2. Az utolsó perceket nagyon megnyomták a hazaiak, szinte állandóan a vendég kapu előtt folyt a játék. A vásárhelyi erőfeszítések végül két perccel a lefújás előtt értek góllá, amikor egy előreívelt szabadrúgást Kökény megcsúsztatott és a berobbanó Szabó Dávid közelről lőtt a kapuba, 3-2.

Megyei I. osztály, 10. forduló

Hódmezővásárhelyi FC – Mindszent SE 3-2 (1-0)
Hódmezővásárhely, 150. néző. Vezette: Szalai Sz. (Kovács A., Kovács I.)
HFC: Gábor V. – Brizik-Bodrogi I., Kökény, Antal K., Kerepeczki (Marton B. 64.’), Nagy A., Tóth J., Bertók (Király D. 76.’), Nikutovic, Dordevic, Maravic (Szabó D. 63.’). Vezetőedző: Bódi Attila.
Mindszent: Szél B. – Köblös, Orosz, Kispál, Galambosi, Szecskó (Bartucz M. 86.’), Szobácsi, Tóth Cs. (Rideg A. 55.’), Pálinkó L. (Szabó B. 46.’), Mihály R. (Antal S. 46.’), Csatlós T. (Terbán Gy. 63.’). Vezetőedző: Korom Ernő.
Gól: Maravic (38′, 11-esből), Kökény (54′), Szabó D. (88′), ill. Terbán (70′), Antal (83′ 11-esből).

Bódi Attila: “Gyengén játszottunk amely miatt egy nagyon nehéz meccs kerekedett ebből az összecsapásból. A mindszentiek szívvel-lélekkel küzdöttek, ennek ellenére sima meccsnek kellett volna lenni, ha mi csak egy átlagot tudtunk volna hozni. Most csak azt a sablon szöveget tudom mondani, hogy örülök a három pontnak, hiszen a győzelem volt a célunk.”

Korom Ernő: “A mérkőzésen minden úgy alakult, ahogyan arra számítottunk. Tudtuk, hogy a Vásárhely mit játszik, ismertük a játékosaik erényeit és ezekre fel is készültünk. Bíztunk abban, hogy amennyiben az első félidőben szoros eredményt tudunk elérni, akkor akár a pontszerzésre is lehet esélyünk és így is lett. Végül a bajnokság legnagyobb esélyese legyőzött ugyan bennünket, de a csapatunk mai teljesítményére minden bennünket elkísérő mindszenti szurkoló büszke lehet.”

Előző sztori

Index: Botka László vöröslő fejjel osztotta ki Kunhalmi Ágnest

Következő sztori

Palkovics: nem a bolognai rendszer rossz, hanem a magyarországi megvalósítása