Labdarúgás: huszáros hajrával szerezte meg első bajnoki pontját a SZAK + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szak_femina001

Első pontját szerezte a bajnokságban a SZAK hétvégén, Cserenkó Szabolcs tanítványai a Feminával játszottak 1-1-es döntetlent.

A hazaiak végre a győzelem reményében léphettek pályára. Bár nem volt mindenki teljesen egészséges, az utóbbi hetek ínséges időszaka után reális esély mutatkozott arra, hogy potokat szerezzen az együttes a szebb napokat is megélt Femina ellen.

A vendégek a találkozó elejétől kezdeményezőbben léptek fel, míg a szegediek fegyelmezetten védekeztek. A mezőnyben folyt a küzdelem, a kapuk inkább csak 1-1 pontrúgásból kerültek veszélybe. A 13. percben Balogh Nikolett kapott egy keresztlabdát a tizenhatos sarkán, amelyet ügyesen tett maga elé. Földesi Lilien nem mozdult ki a kapujából, de Szil Tünde visszaért és látványos becsúszással tisztázott.

A 21. percben Miklós Gabriella végzett el egy szabadrúgást a felezővonal jobb oldalától. Beívelt labdája megcsúszott egy védőn, amely a jó ütemben kilépő Zimányi Kovács Anikó elé került, aki belepiszkált, így a játékszer a kapufát súrolva hagyta el a játékteret. A következő percben a másik oldalon Beke Adrienn 20 méteres szabadrúgását ütötte ki a hazai kapus a bal alsó sarok elől. Hiába támadott többet a Femina, ez az eredményben nem mutatkozott meg, mert a koncentráltan védekező hazaiak megszállták saját térfelüket és nem engedték őket kibontakozni.

A 39. percig kellett várni a következő komoly helyzetre, ami újra a SZAK előtt adódott. Miklós Gabriella végzett el egy szabadrúgást 25 méterről, balról. Ígéretes lövését Molnár Eszter a jobb felső saroknál fülelte le.

A második félidő 47. percében ismét Miklós ívelt be egy szabadrúgást, amire Papp Dorina ugrott fel a védők szorításában. Szeitl Szilvia megbillentette őt, így nem tudta igazán irányítani a fejest, amely elcsorgott a bal alsó sarok mellett.

Az 55. percben egy szögletet követően Balogh Nikolett fejelt a rövid oldalon a kapu mellé. Egyre jobban nyomott a Femina. Sorra dolgozták ki helyzeteiket a vendégek, de a kapu előtt elfogyott a tudományuk, mert vagy Földesi Lilien kezében haltak el a támadások, vagy a védők hatástalanították a lehetőséget.

Úgy tűnt, hogy a pestiek nem tudják gólra váltani mezőnyfölényüket, mígnem a 80. percben Horváth Hanna saját térfelén szerzett labdával, egy 30 méteres indítással Berhardt Barbarát igyekezett játékba hozni. A kedvezőbb pozícióban lévő Szil Tünde – ahelyett, hogy kirúgta volna a bőrt – megkísérelte átvenni azt, de rosszul nyúlt a labdához, így ütemet vesztett, és a csatár lendületből megfutva őt 6 méterről a kapus mellett a hosszú sarokba helyezett (0-1).

Mintegy varázsütésre feltámadt a SZAK! A hazaiak nem törődtek bele abba, hogy hátrányba kerültek, és rohamozni kezdtek. 10 perc alatt többször kerültek a Femina kapuja elé, mint az előző 80 percben összesen.

A 89. percben, az immáron sokadik szögletet követően a menteni igyekvő Kanta Krisztina fejbe rúgta Dudás Diánát a büntetőterületen belül. Mindenki megijedt, de szerencsére nem történt komoly sérülés, azonban a játékvezető – jogosan – a sárga lap kiosztása után a tizenegyes pontra mutatott. Bár a jól vetődő Molnár Eszter érezte, hová fog jönni a labda, de nem ért oda, mert a megítélt büntetőt Szil Tünde nagy erővel a bal alsó sarokba vágta (1-1).

Összességében egy nem túl magas színvonalú, de küzdelmes mérkőzésen igazságos pontosztoszkodás született. Meddő mezőnyfölényét a Femina nem tudta gólokra váltani, mert játékából hiányzott az ötlet és az átütő erő. A hazaiak sem voltak igazán veszélyesek a kapura. Sokáig úgy tűnt, hogy gól nélkül ér véget a találkozó, de két védelmi hibát követően mindkét együttes tudott 1-1 gólt szerezni. A SZAK számára értékes ez a döntetlen, hiszen első pontját tudta megszerezni a csapat ebben a szezonban!

Női labdarúgó NB I, 6. forduló:

Szegedi AK – 1. FC Femina 1-1 (0-0)
Szeged, Felső Tisza parti stadion, fű2. Vezette: Bán Imre (Bába Dávid, Nagy Gábor).
SZAK: Földesi – Miklós, Kardos, Szil, Lipták, Géczi, Szalai, Zimányi Kovács (Kerekes 60′), Lévai, Dudás, Papp (Végh 80′). Vezetőedző: Cserenkó Szabolcs.
Femina: Molnár – Gyöngyösi, Szeitl, Beke, Balogh H., Görög, Horváth, Török, Lengyel (Bernhardt 70′), Balogh N. (Kanta 70′), Hegyi (Lukács 85′). Vezetőedző: Herczku István.
Gólszerzők: Szil (90′), ill. Bernhardt (80′).
Sárga lap: Szeitl (49′), Kanta (88′).

Cserenkó Szabolcs: “Örülünk a döntetlennek! Mindkét csapaton látszódott az edzéshiány, ezért nem volt meglepő, hogy alacsony színvonal jellemezte a találkozót. A Femina papíron jobb csapat nálunk, de ma nagyot küzdve itthon tartottuk az egyik pontot. Remélem sokan rádöbbentek arra, hogy érdemes dolgozni és visszanyerte hitét a csapat. Ezek után szombaton nyerni megyünk Újpestre!”

Herczku István: “Nehéz bármit mondani ez után a mérkőzés után. Lefutballozta csapatom az ellenfelet még egy ilyen talajon is, ami alkalmatlan a játékra – bár tudjuk, hogy Szegeden mindig ez van… A lányokkal alapvetően meg vagyok elégedve, csak a koncentrációval van állandóan baj. Az, hogy egy ilyen hibát tudunk elkövetni az utolsó percben, amikor az ellenfélnek sansza sincs a gólszerzésre, azon felül nem lőnek kapura, miközben ott vagyunk rajtuk, már a félpályán letámadjuk őket és a két szélső védőnk is belép a támadásba, ennek ellenére pontot ajándékozunk az ellenfélnek, erre nehéz mit mondani… Gratulálok az ellenfélnek, de szerintem nem érdemelték meg ezt az egy pontot.”

Géczi Bettina (SZAK): “Győzelmet szerettünk volna elérni a mai mérkőzésen, de az egy ponttal sem vagyunk teljesen elégedetlenek, hiszen azt az utolsó percben sikerült egyenlítenünk egy küzdelmes mérkőzésen.”

Berhardt Barbara (Femina): “Szomorúak vagyunk, hogy odaajándékoztunk két pontot a Szegednek annak ellenére, hogy végigtámadtuk a meccset. Sajnos az utolsó pillanatokban megint kijöttek a szokásos hibáink, ezek miatt vagyunk leszakadva az élcsapatoktól. Koncentrálnunk kell a lefújásig, hogy ne hullajtsuk el ilyen módon a pontjainkat!”

no images were found

Előző sztori

A hét finomságai céklából, padlizsánból és csipkebogyóból

Következő sztori

Nyilas Elek: A futballban a gólok mellett a nézők is létfontosságúak!