Labdarúgás: csak futott az eredmény után a SZAK Újpesten + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

ute_szak016

Nagy lehetőséget hagyott ki a Szegedi AK, miután a közvetlen Újpest otthonában kikapott 5-0-ra. A fővárosiak első győzelmüket aratták a bajnokságban.

Az 5. percben gyakorlatilag az első támadásából gólt szerzett a hazai csapat. A balról felívelt labda pattant egyet a vendégek tizenhatosán belül, amelyet Szil Tünde fejelt haza. Közben viszont Földesi Lilien kiindult a kapujából, így a labda átszállt fölötte, így az érkező Nagy Barbarának nem okozott gondot az üres kapuba passzolni (1-0).

A 8. percben egy kipattanó labda Várkonyi Orsolya elé került, aki 24 méterről lőtt és megrezgette a felső lécet. A 12. percben a másik oldalon adódott lehetőség a gólszerzésre. Dudás Diana szögletének Bíró Barbara szaladt alá, de Zimányi Kovács Anikó fölé fejelt. A 21. percben egy 22 méteres szabadrúgás pattant ki a szegedi kapusról, az érkező Mátyás Noémi pedig 3 méterről a hálóba kotorta a labdát (2-0).

A 25. percben Várkonyi a kezdőkör mellől ívelt fel egy szabadrúgást. Patocskai lemaradt emberéről, így a mélységből érkező Mátyás Noémi erőből a léc alá fejelt – a szegedi kapusnak esélye sem volt a hárításra (3-0).

A 32. percben Szil Tünde indította egy gyorsan elvégzett szabadrúgásból a keresztbe mozgó, és kitűnő ütemben kilépő Zimányi Kovács Anikót. Ő egy az egyben vezethette volna a kapusra a labdát, azonban Nagy Barbara visszarántotta, ezért nem tudta megszerezni a szépítő gólt. Az egyértelmű kiállítás helyett csak a sárga lap villant, a 18 méteres szabadrúgást a sértett nagy erővel küldte kapura, azonban Bíró Barbara látványos mozdulattal kiütötte a labdát.

A 42. percben Vígh Renáta indult el nagy lendülettel a középpályáról Az első védő lepattant róla, majd újabb három embert kicselezve befelé húzott és ballal szép lövést eresztett meg. A labda a bal oldali kapufán csattant, majd a mezőnybe pattant.

A második félidő egy szegedi akcióval indult. Szil Tünde indította Szalai Ágnest a jobb szélen, aki egy nagy vágta után két védőtől szorongatva kissé kiszorított helyzetből lőtt kapura, ám Bíró Barbara magabiztosan védett. Két perccel később egy Zimányi Kovács és Szil kényszerítőzött a középpályán, majd előbbi húzhatott kapura. Két védőt becsapott, de kissé hosszan tette maga elé a labdát, így az a kapus zsákmánya lett.

Az 53. percben a másik kapu került veszélybe egy jobb oldali akció végén. A befelé passzolt labdát Vígh Renáta még tovább tolta a bal oldalról érkező Várkonyi Orsolya elé, aki 12 méterről célozta meg a kaput, azonban Földesi szép vetődéssel hárított. Két minutummal később Durkó Zita végzett el egy szabadrúgást 32 méterről. Ártalmatlannak tűnő lövését mindenki csak nézte, de az megpattanva a gólvonal előtt a bal alsó kapufán csattant. A kipattanót üggyel-bajjal kikanalazták a védők.

Az 58. percben Dudás Diána ívelte be a SZAK újabb szögletét. A védőkről kipattanó labdát Zimányi Kovács Anikó bombázta rá, de az elakadt Papp Dorinában. Ő felismerte a helyzetet, jól tartotta a labdát és visszagurította a feladóhoz, aki Patocskai Ritához továbbított, aki 22 méterről rábombázta a játékszert, ami azonban a jobb kapufa mellett pár centivel suhant ki az alapvonalon túlra.

Az ellentámadásból Mogyorósi Zsuzsanna veszélyeztetett. Elviharzott a bal oldalon, és befelé húzva egyedül állt szemben a kapussal, de a hosszú sarokra küldött lövését Földesi Lilien óriási bravúrral kitornázta, a védők pedig kétségbeesetten kivágták a lassan továbbcsorgó labdát. A 65. percben a gólérzékeny Mátyás Noémi mozgott keresztbe a tizenhatoson belül, majd megiramodott a kapu felé, ám a vendégek kapusa lábra vetődve felszedte előle a játékszert.

A 72. percben egy bal oldali szabadrúgásra ismét Mátyás Noémi lépett ki jö ütemben, aki két méterről a kapujában ragadt szegedi portás mellett a hálóba pofozta a labdát (4-0).

Mátyás Noémi szinte lemásolta előző találatát. Újra balról érkezett pontosan egy beadásra, és a védők ezt nem tudták lereagálni. Az ötös sarkáról a kapujából kétségbeesetten kilépő Földesi Lilien felett átemelve immáron már mesternégyest könyvelhetett el (5-0).

Ahhoz képest, hogy a SZAK győzelmi reményekkel érkezett a találkozóra, eléggé nagy különbségű vereséget szenvedett. Mezőnyben is többet mutatott a mai napon az Újpest! A szegedieknek nem sikerült igazán nagy helyzeteket kialakítania a hazai kapu előtt, és a védelmük is “gólképesebbnek” bizonyult a kívánatosnál. A hazaiak azonban felbuzdulva az első két ajándékba adott találaton vérszemet kaptak, és meg sem álltak 5 gólig, így többet hibázó csapatként a vendégek kénytelenek voltak pont nélkül távozni a mai találkozóról.

Női labdarúgó NB I, 7. forduló:

Újpesti TE – Szegedi AK 5-0 (3-0)
Budapest, UTE Bánka Kristóf Sportközpont. Vezette: Horváth János (Bartkó Eszter, Somogyi Sára).
UTE: Bíró – Olasz, Durkó, Mátyás (Dohány 84′), Nagy Sz., Kiss K., Nagy B., Kiss F., Szennai (Mogyorósi 27′), Várkonyi (Bukor 90′), Vígh. Vezetőedző: Oroszi Sándor.
SZAK: Földesi – Kardos, Dudás, Lévai, Szalai, Zimányi Kovács (Harcel 85′), Végh (Papp 57′), Patocskai, Szil (Miklós 70′), Kerekes, Nagy Dzs. Vezetőedző: Cserenkó Szabolcs.
Gólszerzők: Nagy B. (5′), Mátyás (21′, 25′, 72′, 85′).
Sárga lap: Nagy B. (32′), ill. Patocskai (19′).

no images were found

Előző sztori

Radnóti Miklós életéről készített művészfilmet a Telin Tv + VIDEÓK

Következő sztori

Határozatot fogadtak az Allergia-parlagfű kerekasztal működtetéséről