Közélet

Kutyaházakra gyűjtenek civilek a menhelyeken élő állatok részére

Kutyaházakra gyűjtenek civilek a menhelyeken élő állatok részére

2014. október 27., hétfő
Kutyaházakra gyűjtenek civilek a menhelyeken élő állatok részére

Több száz gazdátlan kutya megmentésére indított kampányt a Vigyél Haza Alapítvány és a Hangya Közösség: a hideg beállta előtt a szervezetek 500 kutyaházat szeretnének eljuttatni az erre legjobban rászoruló állatoknak.

Nemcsak a kidobott, kóbor kutyáknál, de menhelyen vagy állatvédő szervezetnél élő sok állatnál is megoldatlan probléma a hideg közeledtével a biztonságos, meleg hely kialakítása, ahova az állatok behúzódhatnak. Ezért a két civil szervezet közös kampányában 500 kutyaházzal szeretne segíteni a leginkább rászoruló állatoknak - mondta el Óvári András, a Vigyél Haza Alapítvány alapítója az MTI-nek. Hangsúlyozta, hogy nemcsak pénzadományokra vagy kész kutyaházak felajánlására számítanak, de várják azon cégek, magánszemélyek jelentkezését is, akik alapanyagokkal - fával vagy szigetelőanyaggal - tudják segíteni a jó minőségű ólak gyártását. Ezen felül számítanak azokra a vállalkozásokra is, amelyek vállalják a kész házak menhelyekre való szállítását vagy akár kétkezi munkájukkal tudnak segíteni a házak elkészítésében. "A gyűjtés internetes oldalán, a kutyahideg.hu-n feltüntettük azokat a menhelyeket, amelyek javára gyűjtünk, valamint azt is, hogy a házakon kívül mire lenne még szükségük" - emelte ki Wieden Kriszta, a Hangya Közösség vezetője, majd hozzátette: legalább 500 állatnak szeretnének segíteni kutyaházzal még a hideg beállta előtt. A Vigyél Haza Alapítvány évek óta a gazdátlan, sérült kutyák gyógyításában, és próbál segítséget nyújtani örökbefogadási esélyeik növelésében. Munkájukat főként a fővárosban, az Illatos úti Állategészségügyi Szolgálatnál lévő keverék kutyák érdekében végzik, de számos oktató- és szemléletformáló programot is szerveznek. Eddigi munkájuk során több mint 600 kutyát segítettek gazdához. A Hangya Közösség több éve segíti a kevésbé támogatott vidéki menhelyeket: az újrahasznosítás jegyében gyűjtik és elosztják azokat az eszközöket, tárgyakat, amelyek a háztartásokban már feleslegessé váltak, de az állatmentés és gondozás során még hasznosak lehetnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.