Kothencz János javára lépett vissza a KTI szegedi polgármesterjelöltje

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

DSC_5364

A kormánypártok és a L.É.T. által támogatott Kothencz János javára lépett vissza a polgármester-jelöltségtől Németh István. A KTI-nek nyolc egyéni körzetben vannak jelöltjei, rájuk lehet voksolni október 12-én.

Ahogy rendkívüli sajtótájékoztatóján elmondta, az elmúlt napokban az önmagát baloldalinak tartó MSZP személyeskedő, lejárató kampányba kezdett, ami Németh István szerint messze van a baloldaliságtól. „A demokratához méltó versengést elfelejtette a szocialista párt. Nem a programok megismerése mentén folyik a versengés, hanem egymás megsemmisítése az elsődleges az ultraliberális oldal számára, illetve a hatalom megtartása a fontos. Az MSZP a mocskolódásával bebizonyította, hogy nem méltó Szeged további vezetésére” – jelentette ki.

DSC_5363

Németh István elmondta, ő maga csak olyan versengésben kíván részt venni, ahol a vita a szegediek életéről szól, nem pedig a másik lejáratásától, ezért lép vissza a polgármester-jelöltségtől, méghozzá Kothencz János (Fidesz-KDNP-L.É.T.) javára. „Kothencz János életútja, elhivatottsága, alázata, szolgálata, emberi magatartása méltóvá teszi a város vezetésére. Ő egy új minőséget és változást jelent Szeged számára” – fogalmazott hozzátéve, nem a jobboldalt támogatja, hanem Kothencz személyét.

A Szili Katalin elnökletével működő Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt (KTI) nyolc egyéni körzetben tudott jelöltet indítani Szegeden, Németh István az ő támogatásukra buzdított. Mint elmondta, a KTI baloldali párt, és tovább folytatják megkezdett munkájukat.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, Németh jelöltségét először elutasította a helyi választási iroda, végül 503 érvényes ajánlást találtak. A KTI-s jelölt visszalépésével így négy polgármesterjelölt maradt Szegeden. A csongrádi megyeszékhelyt 2002 óta irányító Botka László az MSZP-DK-Együtt közös jelöltjeként indul újra a polgármesteri posztért, a Fidesz-KDNP és a Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulása Egyesület jelöltje Kothencz János, a Jobbiké Tóth Péter, a párt városi és megyei elnöke, Málovics György közgazdász, egyetemi oktató pedig az LMP polgármesterjelöltje.

Előző sztori

Október végére várható a szociálistűzifa-pályázatok eredményhirdetése

Következő sztori

Energetikai korszerűsítés vár a Megyeházára + FOTÓK