Sport

Kosárlabda: a második hazait is behúzta a Szedeák + FOTÓK, VIDEÓ

Kosárlabda: a második hazait is behúzta a Szedeák + FOTÓK, VIDEÓ

2014. október 25., szombat
Kosárlabda: a második hazait is behúzta a Szedeák + FOTÓK, VIDEÓ
szedeak_mafc10_gs

Az újonc MAFC elleni hazai mérkőzését is megnyerte a Naturttex-SZTE Szedeák csapata, így itthon hibátlan maradt Nikola Lazic együttese.

A hétközbeni fordulóban szabadnapos volt a Szedeák, és győzelemmel készült a nagy múltú, ám idén újonc MAFC ellen. Nem indult jól a meccs a Szedeák számára, több dobás is kimaradt, míg a fővárosiak éltek az adódó lehetőségekkel, és többször is hét ponttal is vezettek az első negyedben.

Balaban

és

Ciric

húzta a szegedieket, de ez is csak arra volt elég, hogy ötpontos hátrányban zárják az első negyedet. A második játékrészben három perc alatt ledolgozták a különbséget Jereminovék, Balaban a kettese mellett büntetőt is dobhatott, ez a három pont már a fordítást jelentette a mieink számára. Innentől kezdve nem tudta visszavenni a vezetést a MAFC, döntetlenre még többször is visszajöttek, de Balaban már a második negyedben 20 fölé jutott. A negyed végén kicsit visszajöttek a vendégek, de kilenc ponttal nyerte ezt a játékrészt

Nikola Lazic

együttese. A félidő után

Jereminov

triplával indított, majd Ciric kosara után a meccs legnagyobb különbsége alakult ki. (46-37) A görög center,

Toutziarakis

tartotta a lelket a MAFC-ban, a remek statisztikával rendelkező játékos igazolta jó hírét, de a 27. percben Ciric és

Molnár András

is bedobta a triplát, így 13 ponttal lépett meg a Szedeák. (57-44) Innen még tudott kicsit zárkózni a MAFC, de nem volt benne a meccsben, hogy legalább ikszre mentsék a fővárosiak a meccset, így a második hazai meccsét is behúzta a Naturtex-SZTE Szedeák együttese. Balaban és Ciric kiválóan játszott be, mellettük pedig a legjobbkor kapta el a fonalat Jereminov is. Bár nehezen indult a meccs, de végül magabiztosan nyerte meg a meccset a Szedeák, amely legközelebb Szombathelyen, a Falco otthonában lép pályára pénteken, 18:30-tól.

Férfi kosárlabda NB I /A alapszakasz, 4. forduló

Naturtex-SZTE Szedeák - MAFC 78 - 73 (20-25, 19-10, 20-18, 19-20)

Szeged, újszegedi sportcsarnok, 600 néző. Vezeti: Györffi P. A., Söjtöri T., Kovács N.

Szedeák

: Jereminov 15/6, Vágvölgyi 7, CIRIC 22/6, Molnár A. 6/3, BALABAN 24.

Csere:

Mike, Molnár B., Wirth, Kuntic, Varga, Révész 4.

Vezetőedző:

Nikola Lazic.

MAFC:

Misek 13/3, Lakosa 14/3, Timkó 6, Hunter 8, TOUTZIARAKIS 28. Csere: Szabó, Fodor 4, Fekete, Koncz, Turcsics, Nikitin, Lakits.

Vezetőedző:

Stefan Timbus. Nikola Lazic:

"Rosszul játszottunk, de így is sikerült nyernünk. Nem tudtunk olyan ritmusban kosárlabdázni, ahogy elterveztük, egy kicsit görcsösek voltunk. A lényeg a győzelem."

Stefan Timbus:

"Egyre jobban belerázódunk az élvonalba, a srácok mindvégig remek hozzáállást mutattak. Ha így folytatjuk, annak meg lesz az eredménye."

Tekintse meg a SZEGEDma TV felvételét a mérkőzésről!

http://www.youtube.com/watch?v=YsvUUp3gMuQ&feature=youtu.be

Online közvetítésünk

IV. negyed: 78-7340' Jereminovnak ütnek oda, büntetőket dobhat: az első jó, a második kimarad, de Balaban szedi össze, majd az ő közelije perdül ki. VÉGE! Második hazai meccsét is megnyerte a Szedeák, Nikola Lazic együttese 78-73-ra verte a MAFC-ot, így kettőből kettőt nyer itthon. 40' Negyven másodperc van vissza, hat pont a Szedeák előnye. Vágvölgyi betörése után nem jó a dobása, de Lakosa ront a túloldalon, és a Szedeák jöhet támadással, méghozzá végigjátszhatják a meccset támadásban, hiszen csak 21 másodperc van hátra, Nikola Lazic kér időt, 77-71-nél. 40' Balaban középtávolija nem jó, azonban Vágvölgyi összeszedi a lepattanót, és büntetőket harcol ki ismét, bravó! Ezeket is bedobja, fontos kosarak voltak, 77-69. Misek gyorsan válaszol középtávolról, 77-71. 39' Toutziarakis ezúttal Lakosát játssza meg, aki bedobja a kettest, 75-66. Ciric triplája kijön, Lakosáé viszont bemegy, 75-69. 38' Balaban tér vissza a pályára, de sajnos nem jó a közelije. Toutziarakis nem hibázik most, 75-64. Ciric kettese sincs bent, most megint visszajöhet egy kicsit a MAFC. 38' Vágvölgyi próbálja meg a hármast, nem jó, de szabálytalankodnak vele, büntetőket dobhat. Mindet bedobja, 75-62! 37' Toutziarakis kiejti a kezéből, Wirth-el küzd meg a labdáért, végül a Szedeák jöhet támadással. Jereminov ezt most eladja, Lakosa teszi be közelről. Révész triplája nem jó, viszont Hunteré sem.
szedeak_mafc18_gs
36' Jereminov ismét estében teszi fel, és bent van, 69-60! Nagyon elkapta a fonalat Jereminov, addig nézegette kintről, míg be is dobta a hármast, 72-60! Időt kérnek a vendégek. 35' Jereminov addig pattogtat, míg elaltatja a védőket, majd bedobja a közelit, 67-59. Hunter rossz hármasát követően Toutziarakis szedi össze a lepattanót, majd szabálytalankodnak vele szemben. Az első kimarad, a második bent van, 67-60. 34' Lerohanták most a Szedeákot, könnyű kosarat engedélyezett ellenfelének Nikola Lazic csapata, Hunter zsákolta be, 65-59. Időt kér a szegediek mestere. 34' Jereminov nem érti a spori ítéletét, pedig elég egyértelmű falt volt vele szemben. A lepattanót Ciric szedi össze, majd büntetőzhet: mindkettő jó, ezzel ő is 20 pont fölé jut, 65-57. 33' Ismét a görög dobja be a közelit, 63-57. Ciric hármasa nem jó, jöhet újra a MAFC, de Misek hármasa is lejön. 32' Toutziarakis elsőre kihagyja,de összeszedi a lepattanót, másodjára nem hibázik, 61-55. Révész újra, gyorsan szerez négy pontot, 63-55. 31' Wirt okos faltja, nem hagyja, hogy lerohanják a Szedeákot. Vágvölgyi szúr bele Misek passzába, majd Révész dobja be a közelit, 61-53. III. negyed: 59-5330' Fodor hármasa lejön, de Lakosa szedi össze a lepattanót, bedobja a közelit, és még egy büntetőt is dobhat, amit be is dob, kár a végéért ismét, 59-53. 30' Ciric és Toutziarakis szólalkoznak össze, a görög már jóval sípszó után ütött oda Ciricnek. A kisebb kakaskodás után Ciric dobhat büntetőket, de előtte még sportszerűen csak nevetnek az előzőn, és lepacsiznak. Az első jó, a második viszont kijön, nagy harcban végül a MAFC szerzi meg a labdát, 59-50. A maradék időt végigtámadhatja a vendég csapat. 30' Fodor triplája is pontos, 58-48. Ciric nem tudja betenni a közelit, majd Lakosa ellen a szabálytalanság. A sértett mindkettőt értékesíti, 58-50. 29' Ciric áll a büntetőkhöz: az első bent van, a második nincs, azonban Vágvölgyi megszerzi a lepattanót. Jereminov hármasa jön ki, 58-46. 28' Vágvölgyi triplája nincs bent, nem sokon múlott. Hunternél látnak megint lépést, ma már másodjára. Molnár András eladja a labdát, majd Toutziarakis dobja be a közelit, 57-46. 27' Hunter egy csel után dobja be a középtávolit, 51-44. Azonban itt van Ciric, aki szinte csont nélkül dobja be a triplát, 54-44! Sőt, Molnár András is megpróbálja a hármast: ez is bent van, 57-44! 26' Most Misekkel szemben a falt, ő áll oda büntetőzni. Mindkettőt értékesíti, 49-42. Jereminov kígyózik el parádés cselek után, 51-42. 26' Megint Toutziarakisé a támadólepattanó, majd büntetőzhet a görög: az első nála sem jó, csak a második, 47-40. Jereminov harciasan megszerzi a labdát, majd meglátja Balabant középen, aki bedobja, 49-40. 25' Misek bedobja mindkettőt, 46-39. Molnár látja meg a szabad területet és indul el, odaütnek neki, büntetőt dobhat. Az első kimarad, a második viszont bent van, 47-39.
szedeak_mafc27_gs
24' Ciric ülteti be védőjét, majd dobja be a közelit, 46-37. Fodor is megcsinálja a dobócselt, de rossz a kettese, majd középen Balabannal szemben szabálytalankodnak. Balaban közelije lejön ezúttal, Molnár András hiába mondja, hogy ő nem ért hozzá Misekhez, büntetőt dobhat a MAFC. 23' Balaban szerzi meg Lakosa passzát, végigrobog a pályán, és bezsákolja, 44-37! Misek kettese nem jó. 23' Misek középtávolija jó, 42-37. Ciric hármasa viszont kipattan. Lakosa csapja arcon könyökkel Vágvölgyit, azonban maradhat a labda a MAFC-nál, hát ez érdekes... 22' Toutziarakis szerzi meg a támadólepattanót, másodjára azonban már Molnár András szedi össze, majd Jereminov triplája hull be, 42-35! 21' Jereminov passzolja be Balabannak, ám ezúttal elhibázza a közelit. Toutziarakis is elrontja, majd Ciric közelije sincs bent. II. negyed: 39-3520' Timkó hármasa nem jó majd Wirthé a lepattanó. Balaban közelije nem jó, viszont a félidő Toutziarakis triplájával zárul, kár ezért, talán a nagyobb előny is benne volt az utolsó percben. 39-35 a félidőben, a Szedeák feljavult a második negyedben, 10 pontot engedett ellenfelének, miközben szerzett 19-et. 20' Jereminov hármasa sem jó, eddig kintről nem igazán megy a Szedeáknak. Hunter kettese marad ki, megléphet egy kicsit a Szedeák, ha most kosárt szerez a támadás végén. Jereminov büntetőzhet, mindkettő jó, első pontjait szerzi ezzel, 39-33. 19' Jereminov labdaszerzése majdnem sikeres a palánk alatt, de jöhet a MAFC. Balabané a lepattanó, majd Ciric triplája éppen csak nem jó. 19' Jereminov még estében is meg tudja játszani Balabant, aki nagy formában, újra bedobja, ezzel már 20 pontos, 37-33. Időt is kér a MAFC. 18' Ismét Balaban, hagyták dobni, ő pedig él az ilyen lehetőséggel, 33-33. Végigrobog a pályán Balaban, és ezt is bedobja, 35-33! 17' Összeállt a Szedeák védekezése, eddig mindössze 6 pontot engedett a MAFC-nak ebben a negyedben. A lepattanót végül összeszedik a vendégek, és nagyon üresen marad Toutziarakis, be is dobja, 31-33. 16' Kuntic triplája lejön, Misek kettese azonban nem, újra egyenlő, 31-31. Kuntic megint elengedi a hármasért, de rövid. 15' Timkó ellen ítélnek, jöhet a Szedeák. Ciric közelije jó, 31-29! 14' Toutziarakis is elemében, a center újra eredményes, 29-29. Kuntic szerez labdát remekül, majd végigrobog a pályán, azonban kihagyja!
szedeak_mafc36_gs
13' Kuntic ellen ítélnek, de nincs büntető. Misek triplája nem jó, Balaban megint megcsinálja a kosár alatt, bedobja a kettest, és még dobhat egy büntetőt is: bent van! Megfordítja a Szedeák, 29-27! 12' Nincs bent Ciric triplája, azonban mintha erre rásegített volna Szabó... Balaban ismét, szinte lehetetlen szögből dobja be, bravó! 26-27! Időt kér a MAFC. 11'A dudaszó pillanatában pattan be a palánkról Szabó kettese, 22-27. Balaban dobja be közelről, 24-27. 11' Egy kis probléma akad az eredményjelzővel, hirtelen elfogyott a MAFC támadóideje, pedig nem telt még le. Remek védekezéssel indít a Szedeák, Wirth harcol ki szabálytalanságot. Ciric megy fel, és be is teszi, 22-25. I. negyed: 20-2510' Még támadhat egyet a Szedeák, ha vége a MFC támadásának: Lakosa triplája nincs bent, Jereminov elengedi távolról, de Balaban már hiába szedné össze,letelt az idő, vége az első negyednek. A Szedeáknak főleg támadásban kellene javulnia a folytatásban. 10'Ciric bentről harcol ki újabb büntetőt, az utóbbi percek erről szólnak. Majdnem rövid lett a második, de mindkettő bement, 20-25. 10' Révészt látták megint szabálytalannak, Toutziarakis dobhat ismét büntetőt: az első kimarad, a második bent van, 18-25. 9' Toutziarakis bedobja, sőt szabálytalan vele szembe Révész, így dobhat még egy büntetőt is: bent van, 18-24. 9' Lépéshiba Hunternél, támadhat a Szedeák. Hunter védekezésben is ront, szabálytalan Ciric-csel szemben, aki újra büntetőzik: mindkettő bent van, így 7-7 ponttal Balaban és Ciric a legeredményesebb szegedi, 18-21. 9' Balabannal szemben a szabálytalanság, a vendégek nehezen emésztik meg. Balaban ismét büntetőből, bedobja mindkettőt, 16-21. 8' Toutziarakis ismét eredményes, a görög belelendült, 14-21. Időt kér Nikola Lazic. 8' Toutziarakisra figyelni kell, nagyon jó statisztikákkal bírt a meccs előtt, az övé volt például a legtöbb támadó lepattanó. Ezt most bedobja, 14-19. 7'Toutziarakis is mindkét büntetőjét bedobja, 12-17. Ciric-csel szemben a szabálytalanság, most ő is odaállhat a büntetőkhöz. Ő sem hibázik egyiknél sem, 14-17.
szedeak_mafc29_gs
7' Hunter dobja mindkét büntetőjét, 12-15. Kiszaladtak a támadóidőből Jereminovék, marad a 12-15. 6' Ismét Timkó, eddig nagyon jó formában a vendégek játékosa, 10-13. Érdekes jelenet volt, a MAFC játékosai megálltak, hogy csere van, de mehetett tovább a játék, végigviharzott Vágvölgyi, aki kihagyta, a lepattanót begyűjtő Molnár A. azonban bedobta közelről, 12-13. 6' Ciric triplája jó, ez nagyon kellett, 8-9! Gyorsan itt a válasz Timkótól 8-11. 5' Ez szép akció volt a vendégektől, az érkező Miseknek tették vissza, aki nem hagyta ki ezt a helyzetet, 5-9. Balabannal szemben támadót fújnak, jöhet ismét a MAFC. 4' Ciric tört be szépen egy csellel, de dobása kiszédül valahogy. Jereminovc majdnem labdát lop, végül a gyors támadás végén Vágvölgyi közelről bedobja, 5-7. 3' Molnár A. is szabálytalankodik, büntetőzhet Timkó. Mindkettőt bedobja, 3-7. 3' Ismét Balaban a főszereplő, ezúttal övé a lepattanó, miután Timkó közelije nem jó. Molnár kísérlete is lejön, marad a 3-5. 2' Balaban harmadjára már nem hibázik, jó a kettese, 2-5. Megint a center akcióban, ezúttal szabálytalankodnak vele, dobhat két büntetőt Balaban. Az elsőt kihagyja, a második viszont bent van, 3-5. 1' Jereminov kapja meg ismét középen, de ez sem jó, ellenben Timkó beteszi a palánk alól, 0-5. 1' A Szedeák tiszta fehérben, míg a MAFC tiszta feketében lép pályára. A labdát a MAFC szerzi meg, de kipattan oldalra, így a Szedeák vezetheti az első támadást. Jereminov közelije kijön, majd Misek triplája jó, 0-3. 17:46 - Köszöntjük olvasóinkat az újszegedi sportcsarnokban, a csapatok már lelkesen pattogtatnak, hamarosan kezdődik a Szedeák idei második hazai fellépése. A MAFC eddigi mindkét idegenbeli meccsét elvesztette, a Szedeák pedig itthon eddigi egyetlen meccsén verte a Kaposvárt, reméljük, folytatódik ez a tendencia. A találkozó 18 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.