Kosárlabda: a második hazait is behúzta a Szedeák + FOTÓK, VIDEÓ

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szedeak_mafc10_gs

Az újonc MAFC elleni hazai mérkőzését is megnyerte a Naturttex-SZTE Szedeák csapata, így itthon hibátlan maradt Nikola Lazic együttese.

A hétközbeni fordulóban szabadnapos volt a Szedeák, és győzelemmel készült a nagy múltú, ám idén újonc MAFC ellen.

Nem indult jól a meccs a Szedeák számára, több dobás is kimaradt, míg a fővárosiak éltek az adódó lehetőségekkel, és többször is hét ponttal is vezettek az első negyedben. Balaban és Ciric húzta a szegedieket, de ez is csak arra volt elég, hogy ötpontos hátrányban zárják az első negyedet.
A második játékrészben három perc alatt ledolgozták a különbséget Jereminovék, Balaban a kettese mellett büntetőt is dobhatott, ez a három pont már a fordítást jelentette a mieink számára. Innentől kezdve nem tudta visszavenni a vezetést a MAFC, döntetlenre még többször is visszajöttek, de Balaban már a második negyedben 20 fölé jutott. A negyed végén kicsit visszajöttek a vendégek, de kilenc ponttal nyerte ezt a játékrészt Nikola Lazic együttese.

A félidő után Jereminov triplával indított, majd Ciric kosara után a meccs legnagyobb különbsége alakult ki. (46-37) A görög center, Toutziarakis tartotta a lelket a MAFC-ban, a remek statisztikával rendelkező játékos igazolta jó hírét, de a 27. percben Ciric és Molnár András is bedobta a triplát, így 13 ponttal lépett meg a Szedeák. (57-44) Innen még tudott kicsit zárkózni a MAFC, de nem volt benne a meccsben, hogy legalább ikszre mentsék a fővárosiak a meccset, így a második hazai meccsét is behúzta a Naturtex-SZTE Szedeák együttese.

Balaban és Ciric kiválóan játszott be, mellettük pedig a legjobbkor kapta el a fonalat Jereminov is. Bár nehezen indult a meccs, de végül magabiztosan nyerte meg a meccset a Szedeák, amely legközelebb Szombathelyen, a Falco otthonában lép pályára pénteken, 18:30-tól.

Férfi kosárlabda NB I /A alapszakasz, 4. forduló

Naturtex-SZTE Szedeák – MAFC 78 – 73 (20-25, 19-10, 20-18, 19-20)
Szeged, újszegedi sportcsarnok, 600 néző. Vezeti: Györffi P. A., Söjtöri T., Kovács N.
Szedeák: Jereminov 15/6, Vágvölgyi 7, CIRIC 22/6, Molnár A. 6/3, BALABAN 24. Csere: Mike, Molnár B., Wirth, Kuntic, Varga, Révész 4. Vezetőedző: Nikola Lazic.
MAFC: Misek 13/3, Lakosa 14/3, Timkó 6, Hunter 8, TOUTZIARAKIS 28. Csere: Szabó, Fodor 4, Fekete, Koncz, Turcsics, Nikitin, Lakits. Vezetőedző: Stefan Timbus.

Nikola Lazic: “Rosszul játszottunk, de így is sikerült nyernünk. Nem tudtunk olyan ritmusban kosárlabdázni, ahogy elterveztük, egy kicsit görcsösek voltunk. A lényeg a győzelem.”

Stefan Timbus: “Egyre jobban belerázódunk az élvonalba, a srácok mindvégig remek hozzáállást mutattak. Ha így folytatjuk, annak meg lesz az eredménye.”

Tekintse meg a SZEGEDma TV felvételét a mérkőzésről!

no images were found

Online közvetítésünk

IV. negyed: 78-73

40′ Jereminovnak ütnek oda, büntetőket dobhat: az első jó, a második kimarad, de Balaban szedi össze, majd az ő közelije perdül ki. VÉGE! Második hazai meccsét is megnyerte a Szedeák, Nikola Lazic együttese 78-73-ra verte a MAFC-ot, így kettőből kettőt nyer itthon.

40′ Negyven másodperc van vissza, hat pont a Szedeák előnye. Vágvölgyi betörése után nem jó a dobása, de Lakosa ront a túloldalon, és a Szedeák jöhet támadással, méghozzá végigjátszhatják a meccset támadásban, hiszen csak 21 másodperc van hátra, Nikola Lazic kér időt, 77-71-nél.

40′ Balaban középtávolija nem jó, azonban Vágvölgyi összeszedi a lepattanót, és büntetőket harcol ki ismét, bravó! Ezeket is bedobja, fontos kosarak voltak, 77-69. Misek gyorsan válaszol középtávolról, 77-71.

39′ Toutziarakis ezúttal Lakosát játssza meg, aki bedobja a kettest, 75-66. Ciric triplája kijön, Lakosáé viszont bemegy, 75-69.

38′ Balaban tér vissza a pályára, de sajnos nem jó a közelije. Toutziarakis nem hibázik most, 75-64. Ciric kettese sincs bent, most megint visszajöhet egy kicsit a MAFC.

38′ Vágvölgyi próbálja meg a hármast, nem jó, de szabálytalankodnak vele, büntetőket dobhat. Mindet bedobja, 75-62!

37′ Toutziarakis kiejti a kezéből, Wirth-el küzd meg a labdáért, végül a Szedeák jöhet támadással. Jereminov ezt most eladja, Lakosa teszi be közelről. Révész triplája nem jó, viszont Hunteré sem.

szedeak_mafc18_gs

36′ Jereminov ismét estében teszi fel, és bent van, 69-60! Nagyon elkapta a fonalat Jereminov, addig nézegette kintről, míg be is dobta a hármast, 72-60! Időt kérnek a vendégek.

35′ Jereminov addig pattogtat, míg elaltatja a védőket, majd bedobja a közelit, 67-59. Hunter rossz hármasát követően Toutziarakis szedi össze a lepattanót, majd szabálytalankodnak vele szemben. Az első kimarad, a második bent van, 67-60.

34′ Lerohanták most a Szedeákot, könnyű kosarat engedélyezett ellenfelének Nikola Lazic csapata, Hunter zsákolta be, 65-59. Időt kér a szegediek mestere.

34′ Jereminov nem érti a spori ítéletét, pedig elég egyértelmű falt volt vele szemben. A lepattanót Ciric szedi össze, majd büntetőzhet: mindkettő jó, ezzel ő is 20 pont fölé jut, 65-57.

33′ Ismét a görög dobja be a közelit, 63-57. Ciric hármasa nem jó, jöhet újra a MAFC, de Misek hármasa is lejön.

32′ Toutziarakis elsőre kihagyja,de összeszedi a lepattanót, másodjára nem hibázik, 61-55. Révész újra, gyorsan szerez négy pontot, 63-55.

31′ Wirt okos faltja, nem hagyja, hogy lerohanják a Szedeákot. Vágvölgyi szúr bele Misek passzába, majd Révész dobja be a közelit, 61-53.

III. negyed: 59-53

30′ Fodor hármasa lejön, de Lakosa szedi össze a lepattanót, bedobja a közelit, és még egy büntetőt is dobhat, amit be is dob, kár a végéért ismét, 59-53.

30′ Ciric és Toutziarakis szólalkoznak össze, a görög már jóval sípszó után ütött oda Ciricnek. A kisebb kakaskodás után Ciric dobhat büntetőket, de előtte még sportszerűen csak nevetnek az előzőn, és lepacsiznak. Az első jó, a második viszont kijön, nagy harcban végül a MAFC szerzi meg a labdát, 59-50. A maradék időt végigtámadhatja a vendég csapat.

30′ Fodor triplája is pontos, 58-48. Ciric nem tudja betenni a közelit, majd Lakosa ellen a szabálytalanság. A sértett mindkettőt értékesíti, 58-50.

29′ Ciric áll a büntetőkhöz: az első bent van, a második nincs, azonban Vágvölgyi megszerzi a lepattanót. Jereminov hármasa jön ki, 58-46.

28′ Vágvölgyi triplája nincs bent, nem sokon múlott. Hunternél látnak megint lépést, ma már másodjára. Molnár András eladja a labdát, majd Toutziarakis dobja be a közelit, 57-46.

27′ Hunter egy csel után dobja be a középtávolit, 51-44. Azonban itt van Ciric, aki szinte csont nélkül dobja be a triplát, 54-44! Sőt, Molnár András is megpróbálja a hármast: ez is bent van, 57-44!

26′ Most Misekkel szemben a falt, ő áll oda büntetőzni. Mindkettőt értékesíti, 49-42. Jereminov kígyózik el parádés cselek után, 51-42.

26′ Megint Toutziarakisé a támadólepattanó, majd büntetőzhet a görög: az első nála sem jó, csak a második, 47-40. Jereminov harciasan megszerzi a labdát, majd meglátja Balabant középen, aki bedobja, 49-40.

25′ Misek bedobja mindkettőt, 46-39. Molnár látja meg a szabad területet és indul el, odaütnek neki, büntetőt dobhat. Az első kimarad, a második viszont bent van, 47-39.

szedeak_mafc27_gs

24′ Ciric ülteti be védőjét, majd dobja be a közelit, 46-37. Fodor is megcsinálja a dobócselt, de rossz a kettese, majd középen Balabannal szemben szabálytalankodnak. Balaban közelije lejön ezúttal, Molnár András hiába mondja, hogy ő nem ért hozzá Misekhez, büntetőt dobhat a MAFC.

23′ Balaban szerzi meg Lakosa passzát, végigrobog a pályán, és bezsákolja, 44-37! Misek kettese nem jó.

23′ Misek középtávolija jó, 42-37. Ciric hármasa viszont kipattan. Lakosa csapja arcon könyökkel Vágvölgyit, azonban maradhat a labda a MAFC-nál, hát ez érdekes…

22′ Toutziarakis szerzi meg a támadólepattanót, másodjára azonban már Molnár András szedi össze, majd Jereminov triplája hull be, 42-35!

21′ Jereminov passzolja be Balabannak, ám ezúttal elhibázza a közelit. Toutziarakis is elrontja, majd Ciric közelije sincs bent.

II. negyed: 39-35

20′ Timkó hármasa nem jó majd Wirthé a lepattanó. Balaban közelije nem jó, viszont a félidő Toutziarakis triplájával zárul, kár ezért, talán a nagyobb előny is benne volt az utolsó percben. 39-35 a félidőben, a Szedeák feljavult a második negyedben, 10 pontot engedett ellenfelének, miközben szerzett 19-et.

20′ Jereminov hármasa sem jó, eddig kintről nem igazán megy a Szedeáknak. Hunter kettese marad ki, megléphet egy kicsit a Szedeák, ha most kosárt szerez a támadás végén. Jereminov büntetőzhet, mindkettő jó, első pontjait szerzi ezzel, 39-33.

19′ Jereminov labdaszerzése majdnem sikeres a palánk alatt, de jöhet a MAFC. Balabané a lepattanó, majd Ciric triplája éppen csak nem jó.

19′ Jereminov még estében is meg tudja játszani Balabant, aki nagy formában, újra bedobja, ezzel már 20 pontos, 37-33. Időt is kér a MAFC.

18′ Ismét Balaban, hagyták dobni, ő pedig él az ilyen lehetőséggel, 33-33. Végigrobog a pályán Balaban, és ezt is bedobja, 35-33!

17′ Összeállt a Szedeák védekezése, eddig mindössze 6 pontot engedett a MAFC-nak ebben a negyedben. A lepattanót végül összeszedik a vendégek, és nagyon üresen marad Toutziarakis, be is dobja, 31-33.

16′ Kuntic triplája lejön, Misek kettese azonban nem, újra egyenlő, 31-31. Kuntic megint elengedi a hármasért, de rövid.

15′ Timkó ellen ítélnek, jöhet a Szedeák. Ciric közelije jó, 31-29!

14′ Toutziarakis is elemében, a center újra eredményes, 29-29. Kuntic szerez labdát remekül, majd végigrobog a pályán, azonban kihagyja!

szedeak_mafc36_gs

13′ Kuntic ellen ítélnek, de nincs büntető. Misek triplája nem jó, Balaban megint megcsinálja a kosár alatt, bedobja a kettest, és még dobhat egy büntetőt is: bent van! Megfordítja a Szedeák, 29-27!

12′ Nincs bent Ciric triplája, azonban mintha erre rásegített volna Szabó… Balaban ismét, szinte lehetetlen szögből dobja be, bravó! 26-27! Időt kér a MAFC.

11′A dudaszó pillanatában pattan be a palánkról Szabó kettese, 22-27. Balaban dobja be közelről, 24-27.

11′ Egy kis probléma akad az eredményjelzővel, hirtelen elfogyott a MAFC támadóideje, pedig nem telt még le. Remek védekezéssel indít a Szedeák, Wirth harcol ki szabálytalanságot. Ciric megy fel, és be is teszi, 22-25.

I. negyed: 20-25

10′ Még támadhat egyet a Szedeák, ha vége a MFC támadásának: Lakosa triplája nincs bent, Jereminov elengedi távolról, de Balaban már hiába szedné össze,letelt az idő, vége az első negyednek. A Szedeáknak főleg támadásban kellene javulnia a folytatásban.

10′Ciric bentről harcol ki újabb büntetőt, az utóbbi percek erről szólnak. Majdnem rövid lett a második, de mindkettő bement, 20-25.

10′ Révészt látták megint szabálytalannak, Toutziarakis dobhat ismét büntetőt: az első kimarad, a második bent van, 18-25.

9′ Toutziarakis bedobja, sőt szabálytalan vele szembe Révész, így dobhat még egy büntetőt is: bent van, 18-24.

9′ Lépéshiba Hunternél, támadhat a Szedeák. Hunter védekezésben is ront, szabálytalan Ciric-csel szemben, aki újra büntetőzik: mindkettő bent van, így 7-7 ponttal Balaban és Ciric a legeredményesebb szegedi, 18-21.

9′ Balabannal szemben a szabálytalanság, a vendégek nehezen emésztik meg. Balaban ismét büntetőből, bedobja mindkettőt, 16-21.

8′ Toutziarakis ismét eredményes, a görög belelendült, 14-21. Időt kér Nikola Lazic.

8′ Toutziarakisra figyelni kell, nagyon jó statisztikákkal bírt a meccs előtt, az övé volt például a legtöbb támadó lepattanó. Ezt most bedobja, 14-19.

7′Toutziarakis is mindkét büntetőjét bedobja, 12-17. Ciric-csel szemben a szabálytalanság, most ő is odaállhat a büntetőkhöz. Ő sem hibázik egyiknél sem, 14-17.

szedeak_mafc29_gs

7′ Hunter dobja mindkét büntetőjét, 12-15. Kiszaladtak a támadóidőből Jereminovék, marad a 12-15.

6′ Ismét Timkó, eddig nagyon jó formában a vendégek játékosa, 10-13. Érdekes jelenet volt, a MAFC játékosai megálltak, hogy csere van, de mehetett tovább a játék, végigviharzott Vágvölgyi, aki kihagyta, a lepattanót begyűjtő Molnár A. azonban bedobta közelről, 12-13.

6′ Ciric triplája jó, ez nagyon kellett, 8-9! Gyorsan itt a válasz Timkótól 8-11.

5′ Ez szép akció volt a vendégektől, az érkező Miseknek tették vissza, aki nem hagyta ki ezt a helyzetet, 5-9. Balabannal szemben támadót fújnak, jöhet ismét a MAFC.

4′ Ciric tört be szépen egy csellel, de dobása kiszédül valahogy. Jereminovc majdnem labdát lop, végül a gyors támadás végén Vágvölgyi közelről bedobja, 5-7.

3′ Molnár A. is szabálytalankodik, büntetőzhet Timkó. Mindkettőt bedobja, 3-7.

3′ Ismét Balaban a főszereplő, ezúttal övé a lepattanó, miután Timkó közelije nem jó. Molnár kísérlete is lejön, marad a 3-5.

2′ Balaban harmadjára már nem hibázik, jó a kettese, 2-5. Megint a center akcióban, ezúttal szabálytalankodnak vele, dobhat két büntetőt Balaban. Az elsőt kihagyja, a második viszont bent van, 3-5.

1′ Jereminov kapja meg ismét középen, de ez sem jó, ellenben Timkó beteszi a palánk alól, 0-5.

1′ A Szedeák tiszta fehérben, míg a MAFC tiszta feketében lép pályára. A labdát a MAFC szerzi meg, de kipattan oldalra, így a Szedeák vezetheti az első támadást. Jereminov közelije kijön, majd Misek triplája jó, 0-3.

17:46 – Köszöntjük olvasóinkat az újszegedi sportcsarnokban, a csapatok már lelkesen pattogtatnak, hamarosan kezdődik a Szedeák idei második hazai fellépése. A MAFC eddigi mindkét idegenbeli meccsét elvesztette, a Szedeák pedig itthon eddigi egyetlen meccsén verte a Kaposvárt, reméljük, folytatódik ez a tendencia.

A találkozó 18 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Előző sztori

Győr-Budapest ultramaraton – Jövőre ismét ötnapos lesz a verseny

Következő sztori

Primera División – A Real Madrid nyerte az El Clásicót