Írjon nekünk

Sport

Kosárlabda: saját szurkolói előtt is bemutatkozik a Szedeák

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/pinyo.jpg

Megjelent:

szedeak_csapat_gs

A soproni vereséget követően vasárnap idehaza a Kaposvár ellen javíthat Nikola Lazic legénysége.

Az előző bajnokság negyedik helyezettje ellen láthatja először a szegedi közönség a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapatát az NB I/A 2014/15-ös szezonjában. A nyáron jelentősen átalakult Tisza-parti gárda a rajton Sopronban maradt alul, míg a vasárnapi ellenfél, a Kaposvár odahaza verte biztosan az újonc MAFC-ot. A mieink számára ezek a mérkőzések továbbra is még az összecsiszolódás jegyében telnek, ennek ellenére Nikola Lazic mester tanítványai elszántan készülnek, szeretnének borsot törni a somogyiak orra alá.

Online

Vasárnap 18 órai kezdettel folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Naturtex-SZTE-Szedeák – Kaposvári KK NB I/A csoportos kosárlabda-mérkőzésről. Szurkoljon velünk!

“A soproni fellépés után újabb nehéz feladat előtt állunk, mivel a Kaposvárt is rutinos, minőségi játékosok alkotják. A héten igyekeztünk javítani azokon a játékelemeken és -helyzeteken, amelyekkel Sopronban gondjaink voltak, de természetesen a meccsig hátralévő két napra is maradt még tennivaló bőven. A meccs kulcsa egyértelműen a védekezés lesz, véleményem szerint egy kevés pontot hozó találkozón nagyobb esélyünk lehet a győzelemre. Pontosan fél év telt el az utolsó hazai mérkőzésünk óta, bízom abban, hogy szurkolóink már nagyon kíváncsiak az új Szedeákra, az ő segítségükre is nagy szükségünk lesz a tavalyi elődöntős Kaposvár ellen” – mondta Nikola Lazic.

A somogyi klub egyébként a nyáron az összes légiósát lecserélték, Louis Hinnant helyére irányítóposztra az amerikai Matthew Gibson érkezett, honfitársa, a hátvéd-bedobó Nik Raivio pótolhatja Hrvoje Puljkót, a palánk alatt pedig a brit nemzetiségű Fahro Alihodzic bizonyíthat. A magyar keretük erősségei Fodor Márton, Hendlein Roland és a most igazolt Grebenár Péter. Közülük Fodor egyelőre sérülés miatt harcképtelen.

A Naturtex-SZTE-Szedeák háza tájáról friss hír, hogy vasárnaptól már bérletet válthatnak az érdeklődők a meccs előtt a pénztárban: diák/nyugdíjas: 6000 Ft, felnőtt: 12 000 Ft. A hazai meccseken mostantól Erzsébet-utalvánnyal (sport-, szabadidő- vagy ajándékutalvány) is lehet fizetni. Beindult a Szedeák hivatalos szurkolói oldala is, itt lehet csatlakozni a webes közösséghez!

A nyári játékosmozgás Kaposváron:

Érkezők: Fahro Alihodzic (brit, La Bruixa d’Or), Matthew Gibson (amerikai, Kouvot Kouvola), Grebenár Péter (Körmend), Nik Raivio (amerikai, Jászberény).
Maradók: Braniszlav Jancsikin, Fodor Márton, Hendlein Roland, Kovács Soma, Benke Szilárd, Papp Péter, Horváth Márton, Fekete Ádám (edző).
Távozók/Távozhat: Louis Hinnant (visszavonult), Bennet Davis (Union Basket Chartres Metropole), Hrvoje Puljko (KB Peja), Kiss Kornél (Oroszlány), Dávid Gergely (?), Filipovics Márkó (San Francisco), Drahos Gábor (Miskolc).

Az utolsó egymás elleni meccsen (2014. január 25.):

Kaposvári KK – Naturtex-SZTE-Szedeák 97-94 (23-18, 21-18, 24-20, 14-26, 15-12); h. u.
Kaposvár, városi sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Cziffra Cs., Makovsky Sz., Jurák K.; ellenőr: Parádi.
Kaposvár: HINNANT 19/9, Fodor M. 9/3, PULJKO 19/15, HENDLEIN 18, CHISM 16. Csere: Horváth M. 2, Drahos 2, Jancikin 5/3, Benke 4, Kovács S. 3. Vezetőedző: Fekete Ádám.
Szeged: JEREMINOV 11/3, HORVÁTH Á. 30/9, Kiss Zs. 8/6, Csorvási L. 6/3, CSORVÁSI M. 31. Csere: Vida, Varga Z. 8/3. Vezetőedző: Bonifert Domonkos.
Kipontozódott: Chism (44′), ill. Csorvási M. (44′).

Így játszott a Kaposvár legutóbb:

Az NB I/A 1. fordulójában: Kaposvári KK – MAFC 92-59 (30-16, 31-11, 17-15, 14-17). Kaposvár: GIBSON 14/3, RAIVIO 15/3, JANCSIKIN 19/6, Hendlein 13, Alihodzic 8. Csere: Grebenár, Kocsis, Benke 8, Kovács S. 9/3, Horváth M. 4, Papp 2. Vezetőedző: Fekete Ádám.

A 2. forduló műsora:

KTE-Duna Aszfalt – PVSK-PANNONPOWER péntek 18.00
Jászberényi KSE – Falco KC Szombathely szombat 18.00
Marso Nyíregyháza KK – Egis Körmend szombat 18.00
Atomerőmű SE – Soproni Sördögök szombat 18.00
Zalakerámia ZTE KK – Alba Fehérvár szombat 19.00
Naturtex-SZTE-Szedeák – Kaposvári KK vasárnap 18.00

Az 1. forduló eredményei:

Kaposvári KK – MAFC 92-59
PVSK-PANNONPOWER – Atomerőmű SE 75-76
Marso Nyíregyháza KK – Zalakerámia ZTE KK 100-60
Soproni Sördögök – Naturtex-SZTE-Szedeák 82-65
KTE-Duna Aszfalt – Egis Körmend 80-73
Alba Fehérvár – Jászberényi KSE 104-85

Sport

Az FTC lesz a MOL-Pick Szeged ellenfele a kupában

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/pinyo.jpg

Megjelent:

Szerző:

A fiúk elkerülték a nagy rivális Veszprémet.

Tovább olvasom

Hírzóna

A magyar női kézilabda-válogatott kijutott az olimpiai selejtezőre

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/pinyo.jpg

Megjelent:

Szerző:

Miután a svédek megverték a németeket a vb-n.

Tovább olvasom

Sport

Megszerezte második győzelmét a Szedeák

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/pinyo.jpg

Megjelent:

Szerző:

Az OSE Lions együttesét verték a fiúk.

Tovább olvasom

Aktuál