Írjon nekünk

Sport

Kosárlabda: parádés Kosársuli-siker Kecskeméten

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

vasarhelyi_kosarsuli_felnott

Parádés győzelemmel kezdte a 2014-15-ös szezont a Vásárhelyi Kosársuli az NBI B csoportos kosárlabda bajnokságban. A kék-sárgák rögtön egy rangadót játszottak Kecskeméten. Ennek ellenére már a félidőre eldöntötték a felsőházi rájátszás szempontjából kiemelt jelentőségű mérkőzés sorsát az A csoportos csapat mellett pallérozódó, tehetséges fiatalokból álló Mercedes-Benz Gyár KA ellen.

Rossz előjelekkel indult a találkozó, mivel Vas Péter betegség miatt nem volt százszázalékos, míg Rostás Gábor kézsérüléssel bajlódott, utóbbi pályára sem léphetett a Hírös városban. Az ellenfél sorait pedig az gyengítette, hogy az első osztályban rendszeresen számításba vett játékosok közül csak Pongó Martint vetették be. Ennek ellenére egy igen jó erőkből álló fiatal társaság vonult ki az öltözőből.

Az első negyedben mindkét alakulat igen idegesen kezdett. Az ex-kecskeméti Gruda viszont zsinórban hetet szórt, azonban nem örülhetett sokáig mivel a 7. percben (igaz utoljára) már a hazaiaknál volt az előny. A szétszórt játék ellenére már az elején látszott, hogy a Bács-Kiskun megyeiek agresszív, elsősorban betörésekre építő kosárlabdával készültek, ami megnehezíti a Vásárhely dolgát. A második játékrészre minimális vendégelőnnyel fordultak a csapatok (10-13). Ebben a tíz percben tarthatatlanok voltak a vásárhelyiek. Grudához Nyilas csatlakozott, de a pontgyártásba besegített Vejinovics, sőt a csapat új igazolása, Kelemen Balázs is. Ekkor mind támadásban, mind védekezésben szenzációsan teljesítettek Vas Péterék, így a félidő végére már 22-41-et mutatott az eredményjelző.

Nem adták azonban könnyen magukat a kecskeméti fiatalok, akik játékstílust váltottak. Ráadásul úgy tűnt, hogy kissé elfáradt a Kosársuli, ezért a harmadik periódus végére valamelyest faragtak hátrányukból. (42-56). Nyilas és Czibere rutinja segítette át a nehéz pillanatokon Elek András tanítványait. A két kosaras összesen 31 pontot termelt a meccs végére, velük még Gruda tartotta a lépést, aki 15-öt dobott.

A záró játékrészben sem ért véget a hajsza: Nyilas Kováccsal keveredett triplapárbajba, Varga pedig a palánk alatt takarított hatékonyan, 11 pontja mellé 10 lepattanót kapott le mindössze 20 perc alatt. Az összecsapás végén mindkét együttes nagyon kapkodott, de az eredmény nem változott. A Vásárhely magabiztos győzelmet aratott egyik legnagyobb riválisa otthonában.

Férfi kosárlabda NB I/B Keleti csoport, 1. forduló:

Mercedes-Benz Gyár KA – Vásárhelyi Kosársuli 64-77 (10-13, 12-28, 20-15, 22-21)
Kecskemét, Meszi István Sportcsarnok, 50 néző. Vezette: Gál, Rácz, Menyhárt.
Kecskemét: Pongó M. 16/3, Piukovics B. 11/6, Kovács B. 17/12, Keller I. 14/3, Kővágó-Laska 4. Csere: Dagdelen 2, Pintér D., Buzsáki M., Piukovics P. Edző: Stojan Ivkovic.
Vásárhely: Vejinovics 4, Rostás I. 2, CZIBERE 14/6, VARGA 11, GRUDA 15. Csere: NYILAS 17/9, Mócsai 3, Kukla 4, Kelemen 5/3, Vas P.2. Edzők: Elek András, Utasi Gábor és Czuprák László.

Elek András: “Egy nagyon jó csapat ellen idegenben mindössze csak 64 pontot kaptunk. Ez a győzelem mindenképpen nagy lendületet adhat a folytatáshoz. Azt azonban nem értem, hogy a második félidőt miért vesztettük el, ráadásul úgy tünt, hogy elfáradtunk.”

Az 1. forduló további eredményei: Óbudai Kaszások – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK 54-62, Békési SzSK – Tehetséges Fiatalok Budapest 82-71, EKF-Eger-KOK SE – Debreceni EAC 83-73, Szolnoki Olaj KK U-23 – Budafok 67-48. A Konecranes-Salgótarjáni KSE – Bp. Honvéd SE találkozót október 12-én játszák.

A 2. forduló párosítása: Vásárhelyi Kosársuli – EKF-Eger-KOK SE (10.18 szombat 18.00 Hódtói Sportcsarnok), Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK – Szolnoki Olaj KK U-23, Bp. Honvéd SE – Békési SzSK, Óbudai Kaszások – Budafok, Tehetséges Fiatalok Budapest – Konecranes-Salgótarjáni KSE, Debreceni EAC – Mercedes-Benz Gyár KA.

Hírzóna

Orbán: A futball mindig vigasz és elégtétel volt a magyar ember számára

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Felcsúton bemutatták a Labdarúgás és tudomány című tanulmánykötetet.

Tovább olvasom

Hírzóna

Kerékpárosbarát címre pályázhatnak a munkahelyek és települések 

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

A fejlesztések a turisták számára is vonzóbbá tehetnek egy-egy települést.

Tovább olvasom

Sport

Két évet még Szegeden játszik Mirko Alilovic

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

2023 nyaráig marad a Tisza-parton a horvát válogatott kapus.

Tovább olvasom

Aktuál