Kohári Nándor: Olyan képviselő kívánok lenni, akire számíthatnak az emberek

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kohari_kiskertek02_gs

Tápé, Újpetőfitelep, Baktó és a baktói kiskertek képviselőjelöltjeként Kohári Nándor nagy feladatot vállalt magára. A politikus hangsúlyozta: az itt élő emberek valódi problémáira kíván megoldásokat találni, egy olyan képviselő lenne, akire mindig számíthatnak.

Területileg az egyik legnagyobb szegedi választókörzetet hivatott képviselni Kohári Nándor, sokféle városrésszel és problémával egyetemben. Ez azonban nem rettentette el Tápé, Újpetőfitelep, Baktó és a baktói kiskertek Fidesz-KDNP-L.É.T.-es képviselőjelöltjét, a feladat nagyságához illő lendülettel vágott bele a munkába. Természetesen nem ismeretlen számára a terület, lévén, az utóbbi években is rengeteget dolgozott Tápéért, Baktóért, az itteni fejlesztésekért, közéleti, kulturális rendezvényekért, civil és sportegyesületekért, ráadásul a tápéi részönkormányzat alelnöke is. “Az utóbbi hónapokban nagyon sokat beszélgettem a választókörzetemben élő emberekkel lakossági fórumokon, családi napokon és közösségi rendezvényeken egyaránt. Számos olyan felvetést össze gyűjtöttem össze, amely az itteniek számára régóta jelent gondot, ezek alapján készítettük el a választókörzetre lebontott, tényleges programomat” – mondta el a SZEGEDma.hu kérdésére Kohári Nándor. A képviselőjelöltet sokan felkeresték a Budai Nagy Antal utcában kialakítandó körforgalom igénye miatt, de az utak, járdák állapota és a csatorna kezelésének kérdése az egész választókörzetben nagy gondot okoz. Tápén nem jár a komp tavaly december óta, ami tucatnyi család hétköznapi életét nehezíti meg. A napokban Becsey Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára is foglalkozott a problémával, aki hangsúlyozta: mivel városi közlekedést szolgál a tápéi komp, részben önkormányzati feladat annak üzemeltetése. Kohári Nándor szerint az önkormányzatnak fokozottabban kellene szerepet vállalnia, akár a kompot működtető cég esetleges felvásárlásával annak működtetésében. Ő maga ezért fog dolgozni.

Baktóban egy közösségi házat alakítanának ki, melyet az ott élő emberek rendezvényekre, összejövetelekre használhatnának. Bölcsőde, óvoda és egy játszótér létrehozása is szerepel a programban, melyet választókörzetének szomszédjával, Varga Róbert önkormányzati képviselőjelölttel közösen hívna életre. Mivel a baktói kiskertek jelentős része is az ő körzetéhez tartozik, kiemelt figyelemmel tekint a beépíthetőség problémakörére is: a jelenlegi 3 százalékos arányt rövid idő alatt 5, egy éven belül pedig 10 százalékra lehet és kell is növelni, az ott élő emberek érdekében – hangsúlyozta Kohári. Hozzátette: a jogszabályi lehetőségek adottak, ennek kivitelezése azonban egy hosszabb folyamat. A kiskertekben is tapasztalt infrastrukturális elmaradottságot egyébként uniós források bevonásával orvosolná Kohári Nándor képviselőjelölt. Sokat jelenthet a választókerületben élők számára, hogy a probléma megoldására elkötelezte magát Kothencz János, a Fidesz-KDNP-L.É.T. polgármesterjelöltje, aki több alkalommal is kiállt a kiskertesek érdekei mellett, és munkájában – ahogy kedden Szegeden Orbán Viktor miniszterelnök egyértelművé tette – határozottan számíthat a kormányzat támogatására is.

“Az elkövetkező napokban még sok embert tervezek felkeresni, egyben azt is kérem tőlük: keressenek ők is engem észrevételeikkel, ötleteikkel és problémáikkal egyaránt. Mindenhol otthagyom a névjegykártyámat, és telefonon bármikor elérhető vagyok, hogy minél gyorsabban és hatékonyabban segítsem az esetleges gondok megoldását. Egy olyan képviselő szeretnék lenni, akire valóban számíthatnak az emberek” – mondta el Kohári Nándor.

Előző sztori

Műfüves labdarúgópályákkal gazdagodik Szeged sportélete + FOTÓK

Következő sztori

1200 szőregi rózsa díszíti majd a víztorony melletti csigautat + FOTÓK