/

Ködös-fagyos idő érkezik

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

SZS20141019_oktoberi_kod_002

A keddre várható talajmenti fagy miatt az egész országra, a tartós, sűrű köd miatt pedig tíz megyére adott ki figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő este az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: az esti, késő esti óráktól a derült vagy gyengén felhős tájakon többfelé lehet talaj menti fagyra számítani. Továbbá főként a Dunától keletre többfelé 2 méteres magasságon is 0 Celsius-fok alatt alakulhat a hőmérséklet.

Kiemelték továbbá, hogy az éjszaka többfelé – főként a Dunántúlon és az Alföld egyes részein – képződhet sűrű köd, amely kedden napközben fokozatosan szűnik majd meg. Emiatt Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adták ki a figyelmeztetést.

Az előrejelzés szerint kedden a légmozgás gyenge marad, csapadék nem lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 4 fok között valószínű. A legmagasabb hőmérséklet 9 és 14 fok között várható.

Előző sztori

Lázár János elrendelte a nyelvvizsgák felülvizsgálatát

Következő sztori

Kutyaházakra gyűjtenek civilek a menhelyeken élő állatok részére