Kultúra

Kinyitják Kleopátra szépségtárát Szegeden

Kinyitják Kleopátra szépségtárát Szegeden

2014. október 14., kedd
Kinyitják Kleopátra szépségtárát Szegeden
egyiptom_smink_mfm

Ókori egyiptomi kozmetikával és fodrászattal, diaporáma show-val és halotti szertartással készülnek Szegeden a Múzeumok Őszi Éjszakájára. A programkavalkáddal október 18-án, szombaton 18 és 23 óra közötti várják az érdeklődőket a Móra Ferenc Múzeumban, a Fekete házban, a Kass Galériában és a Vármúzeumban.

Az idei Múzeumok Őszi Éjszakáján izgalmas programokkal várják az érdeklődőket Szegeden: a Móra Ferenc Múzeum összesen négy helyszínén tartják meg az őszi múzeumi ünnepet október 18-án, szombaton. A rendezvény Egyiptom titkainak jegyében telik majd: a négy kiállítóhely programjait végigjárva a látogatók megismerhetik az ókori egyiptomiak legfontosabb kultuszait, rejtélyeit, uralkodóit és a szorgos mindennapokat is.

MuzEjszOsz14_Program

A Móra Ferenc Múzeumban egyiptomi fodrászat és kozmetika nyitja meg kapuit erre az estére: Kleopátra szépségtárában a hölgyek megismerkedhetnek az egyiptomi szépségkultúrával és öltözködési szokásokkal, majd fodrász és sminkmester segítségével maguk is egyiptomi dívákká válhatnak. Az est fénypontjaként halotti szertartást elevenítenek meg a Kultúrpalota falai között: a Mérlegen az élet című előadást a nyári zajos siker után most a múzeum aulájában és lépcsőházában mutatják be

Pataki Ferenc

színművész rendezésében. A Vármúzeumban a képeké lesz a főszerep: a 7 képmezős zenés diaporáma show Egyiptom kultikus romjait, legfontosabb kincseit és legendás művészetét mutatja be. Emellett folyamatos tárlatvezetések várják a kultúrakedvelőket A fáraók Egyiptoma című kiállítás mindhárom helyszínén: a főépületben, a Kass Galéria sírkamrájában és a Fekete ház balzsamozás-termében is. Az egyiptomi programok mellett a Móra Ferenc Múzeumban Suhajda édességbemutatót és –vásárt, az állandó kiállítások és látványtárak termeiben pedig tárlatvezetéseket tartanak egész este.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.