Sport

Kézilabda: támaszt szerezne az SZKKSE

Kézilabda: támaszt szerezne az SZKKSE

2014. október 24., péntek
Kézilabda: támaszt szerezne az SZKKSE
szkkse_mtk_09_23_mj_2

Háromhetes szünet után folytatódik a női kézilabda NB I, az újonc Szeged KKSE a siófoki súlyos vereséget követően ezúttal a Mosonmagyaróvárt fogadja hazai környezetben. Marosán György együttesére ezután a meccs után egy nehéz periódus vár, így a vasárnapi találkozón szerezné meg azt az önbizalmat, ami segíthet a későbbiekben.

Sereghajtóként várhatja a Mosonmagyaróvár elleni találkozót az SZKKSE, azonban ellenfelük is "lőtávolon" belül van, hiszen három ponttal a 9. helyen állnak a mosoniak. A Mosonmagyaróvár az SZKKSE-hez hasonlóan szintén döntetlent játszott az MTK-val (21-21), győzelmét pedig az első fordulóban aratta, a Vác otthonában (21-22) A roppant fiatal kerettel rendelkező mosonmagyaróváriak tehát idegenből is képesek voltak már pontokkal hazatérni, fontos mérkőzés vár

Marosán György

együttesére, amely a három hetes szünet alatt továbbjutott a Magyar Kupa következő fordulójába, miután idegenben legyőzte a Balmazújvárost, a következő fordulóban pedig szintén idegenben, a Haladás otthonában lép majd pályára. A kupaküzdelmek mellett a bajnokságban is idegenbeli meccsek várnak

Gulyás Vandáékra

, mindjárt három is, a Debrecen-Fehérvár-Vác trió ellen egyaránt vendégként szerepelnek majd Marosán György lányai. "Motiváltan várjuk a vasárnapi találkozót, úgy gondolom, hogy annak ellenére, hogy nem mi számítunk a meccs esélyesének, mégis reális célként lehet kitűzni a győzelmet. Kiélezett mérkőzésre számítok, a Mosonmagyaróvár dinamikus, agresszív stílussal rendelkezik. Keretében van egy kiváló képességű, magyar válogatott játékos is, Tóth Gabriella, akiről azt gondolom, hogy a következő 10 év női kézilabdázásának meghatározó alakja lesz. Jó egyéni teljesítményekre lesz szükségünk, e mellett csapatként pedig be kell tartsuk azokat a taktikai elemeket, amelyekkel speciálisan vasárnapi ellenfelünkre készültünk. Bízom benne, hogy az eddigi mérkőzéseinken is tapasztalt szegedi katlan lesz vasárnap, várjuk a szurkolóinkat, hiszen gyakorlatilag ők az egyetlen támaszunk. Biztosan ígérem, hogy a lelki izomzatunk, az akaraterőnk lesz a legerősebb, és mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy győztesen kerüljünk le a pályáról" - mondta el portálunknak az SZKKSE vezetőedzője, Marosán György. A sorsolás úgy hozta, hogy a Mosonmagyaróvár elleni meccset követően három idegenbeli meccs vár a Szeged KKSE-re, a tréner úgy véli, az elkövetkezendő időszak legfontosabb meccse következik vasárnap, hiszen most realitása van annak, hogy győzelmet szerezzenek a Mosonmagyaróvár ellen, ezzel pedig további erőt meríthetnének a rájuk váró feladatokra. Ahogy Marosán György fogalmazott: bár nehéz mérkőzés lesz, de meg kell ragadniuk ezt az esélyt. Ebben várhatóan szinte a komplett keret Marosán György rendelkezésére állhat, bár az elmúlt időszakban több sérültje is volt az együttesnek. "Úgy tűnik, megromolhatott a viszonyom Fortuna istenasszonyával, mert a sérülések továbbra is sújtják a csapatot, e mellett pedig vírusos megbetegedéssel is küszködnek néhányan. Gulyás Vanda és Futaki Hajnalka is lázas beteg volt a héten, Hárs Adél kisebb bokasérülést szenvedett az egyik edzésünkön, Dobó Andrea pedig motorbalesetet szenvedett, és még fájlalja a nyakát. Olyan problémák ezek, amelyek nehezítették a heti munkánkat, de várhatóan a hétvégén pályára tudnak majd lépni játékosaim" - sorolta Marosán György. Az SZKKSE vasárnap 18 órától fogadja a Mosonmagyaróvárt, a mérkőzésre a jegyek 1000 Ft-ba kerülnek, a 6 éven aluliak pedig ingyen tekinthetik meg a találkozót.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.