Két képviselő is dolgozik a baktóiakért + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

varga_kohari_lakforum01_gs
Az utcanevek megváltoztatása, a baktói kiskertek beépíthetőségének növelése és az illegális hulladéklerakó problémája is szóba került Kohári Nándor és Varga Róbert önkormányzati képviselőjelölt közös lakossági fórumán.

Az újonnan kijelölt választókörzetek két részre szakították Baktót, ezt azonban a városrész malmára kívánják hajtani Kohári Nándor és Varga Róbert önkormányzati képviselőjelöltek, akik szoros együttműködésben képviselnék az itt élő emberek érdekeit. “Így már nem egy, hanem két képviselője is lesz a városrésznek” – mondták kedd este a Balatoni utcába hirdetett lakossági fórumon, ahol közösen hallgatták meg a helyiek panaszait, kívánságait.

Petőfitelep-Baktó kormánypártok és L.É.T. által támogatott önkormányzati képviselőjelöltjeként Varga Róbert a közterületek élhetőbbé tételéért kíván többet tenni. A gazdátlan, néhol rendezetlen zöldövezeteket újraparkosítaná, képviselősége esetén az egyik legvirágosabb városrésszé kívánja tenni a baktóit – mondta el a fórumon. Legfontosabb feladatának azonban nem ezt tekinti: Kohári Nándorral karöltve közösségi házat alakítana ki az itt élők számára, melyben rendszeresen adna otthont kulturális és közéleti rendezvényeknek, illetve állandó nyugdíjasklubot is működtethetnének benne. Játszótér, bölcsőde és óvoda kialakítása is tervbe van véve, melyek megvalósításáért a két jelölt szintúgy vállvetve küzd majd.

no images were found

A “legkiskertesebb” körzet indulójaként Kohári Nándor, Tápé, Újpetőfitelep, Baktó és a baktói kiskertek képviselőjelöltje a beépíthetőség növelésének fontosságáról is szót ejtett. A jelenleg 3 százalékos arányt rövid idő alatt 5, egy éven belül pedig 10 százalékra lehet és kell is növelni, az ott élő emberek érdekében – hangsúlyozta Kohári. A rendkívül rossz úthálózat javítását uniós források bevonásával kívánják megvalósítani, amely új lendületet adna az infrastruktúrájában igencsak elmaradott városrésznek. Régóta igény lenne egy körforgalom kialakítására is az Algyői úton, valamint a tömegközlekedés ésszerűsítését is kérték a helyiek a képviselőjelöltektől. Korábban már megépítették a város legkorszerűbb öntözőrendszerével ellátott labdarúgópályáját, melynek közelébe egy futópályát, valamint egy klubházat is ki szeretnének alakítani a későbbiekben.

A városrész hulladékproblémája két esetben is előkerült: az Acél utca és az Algyői út találkozásánál lévő gödör szeméttel és iszapos vízzel van teli, bűzét messziről érzik az arra haladók. Emellett az Alkotmány utca végén lévő zöldövezetet is illegális szeméterakóvá változtatták az utóbbi években, ahova nem csak zöld hulladék, de veszélyes anyag is kerül. Ennek egyik megoldásaként a szemétszállítási díj átértelmezését javasolják a képviselőjelöltek – ennek kapcsán Kothencz János polgármesterjelölt programját említette a képviselő, aki a szépkorúak számára eltörölné ezt a díjat.

A fórumon felszólalók indítványozták, hogy a rendszerváltás előttről ránk maradt, mára már nem olyan büszkén viselhető utcaneveket megváltoztassák. Kohári Nándor emlékeztetett: az MTA összeállított egy listát azon utcanevekről, melyek cseréjéért az önkormányzatok folyamodhatnak, erre azonban a városvezetés nem volt hajlandó, így végül nem történt változtatás. Az eddig érintetlenül hagyott Bika tó rehabilitációjáról is folynak a tárgyalások, melyet több aspektusból is meg kell vizsgálni arra is tekintettel, hogy a nádas több madár költőhelyéül is szolgál. Varga Róbert szerint egy olyan megoldás kialakítására törekednek, mellyel a környezet szegényebbé tétele nélkül adhatnák vissza a városrészben élőknek ezt a kihasználatlan területet.

no images were found

Előző sztori

Kórházba került a DVSC játékosa

Következő sztori

Alsóvárosra érkezett a Jerikó zarándoklat + FOTÓK