Jogot sértett a szegedi MSZP: valótlanságokat állítottak Kothencz Jánosról

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

biro_birosag_per_itelet

A Csongrád Megyei Területi Választási Bizottság szombati döntésével eltiltotta az MSZP szegedi szervezetét a további jogsértéstől.

A Csongrád Megyei Területi Választási Bizottság (a helyi választási bizottság döntését megváltoztatva) szombaton megállapította: a “Botrány a szegedi Fidesz elmúlt négy évéről” című időszaki kiadványban a kiadó, az MSZP szegedi szervezete (szerkesztésért felel: dr. Kozma József) több valótlanságot állított Kothencz Jánosról, a Fidesz-KDNP-L.É.T. szegedi polgármesterjelöltjéről, ezzel megsértette a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás alapelvét. A területi választási bizottság határozata szerint a kiadó szegedi MSZP Kothenczcel kapcsolatos tényállításai nem állnak a véleménynyilvánítás szabadságának védelme alatt, hanem a választási alapelvek megsértését jelentik. Éppen ezért a fent nevezett kiadvány kiadóját, azaz a szegedi MSZP-t eltiltották a további jogsértéstől.

A polgármesterjelölt korábban azért nyújtott be kifogást az említett kiadvánnyal kapcsolatban, mert álláspontja szerint az a személyét illetően több valótlanságot tartalmaz, melyek őt kedvezőtlen színben tüntetik fel, ami nyilvánvalóan a választópolgárok előtti lejáratását célozza.

A területi választási bizottság határozata ellen 3 napon belül lehet benyújtani bírósági felülvizsgálat iránti kérelmet.

Kothencz kért elnézést a baloldali emberektől az MSZP hangneme miatt

A héten egyébként a KTI fordult elsőként a nyilvánossághoz azzal, hogy az MSZP személyeskedő, lejárató kampányba kezdett. „A demokratához méltó versengést elfelejtette a szocialista párt. Nem a programok megismerése mentén folyik a versengés, hanem egymás megsemmisítése az elsődleges az ultraliberális oldal számára, illetve a hatalom megtartása a fontos. Az MSZP a mocskolódásával bebizonyította, hogy nem méltó Szeged további vezetésére” – jelentette ki Németh István, Szili Katalin pártjának polgármesterjelöltje, aki Kothencz János javára lépett végül vissza.

„Szánalmas. Talán ez a legmegfelelőbb minősítés arra a kiadványra, amely azt a gyalázatos történelmi időszakot idézi fel, amelyet minden szegedi undorral elutasít és amelyet mélységesen megvet. A szerkesztésért Kozma József, az MSZP szegedi elnökének vállalnia kell a felelősséget. De ne legyen kétségünk, a Kozma elnök úr által vállalt tartalom mögött ott vannak azok a személyek is, akik a jelenlegi hatalmukat féltik. Akik egy elvérzett, levitézlett politika haldoklásának utolsó pillanataiban úgy vélik, hogy nincs vesztenivalójuk, ezért nem átallnak legfőbb kihívójukat bemocskoló hazugságkiadványt megjelentetni. Hát ilyen nagy a baj? Ekkora a félelem? Valóban gyurcsányi mélységekbe kell ahhoz merülni, hogy megvívjuk a választók szavazataiért folytatott versenyt?” – ezt pedig Kothencz János mondta az MSZP kampányáról, egyúttal ellenfelei helyett is elnézését kért „a baloldali értékeket valló emberektől azért a mocskolódásért, amit egy magát baloldalinak nevező párt vezetőitől kellett elszenvedniük.”

Előző sztori

Jubilált a tökfesztivál Dorozsmán + FOTÓK

Következő sztori

Labdarúgás: parázs meccsen szakította meg a HFC az UTC hazai veretlenségét + FOTÓK, VIDEÓ