Közélet

Hat településen marad el a polgármester-választás, kettőn a testületi

Hat településen marad el a polgármester-választás, kettőn a testületi

2014. október 12., vasárnap
Hat településen marad el a polgármester-választás, kettőn a testületi

Három megye hat településén marad el a polgármester-választás vasárnap. Ezeken a helyeken négy hónapon belül időközi választást kell tartani, addig a jelenlegi polgármester látja el a városvezetői feladatokat.

Jelölt hiányában vagy visszalépések miatt marad el a polgármester-választás a Tolna megyei Aparhanton és Udvariban, a Vas megyei Daraboshegyen és Tanakajdon, a Zala megyei Valkonyán és a Veszprém megyei Nemesvitán. Két olyan település is van, a Baranya megyei Kishajmás és a Vas megyei Tanakajd, ahol - megfelelő számú jelölt hiányában - a képviselő-testületi választás marad el. A nemzetiségi választások közül 569 marad el települési szinten. A Nemzeti Választási Bizottság 2715 települési nemzetiségi választást írt ki, ezek közül 2146-ot tudnak megtartani, továbbá nem lehet megtartani négy területi szintű (azaz megyei) választást sem. A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint a jelöltek nyilvántartásba vétele után 376-an léptek vissza, tizenegy nyilvántartásba vett jelölt meghalt. A visszalépések miatt 94 esetben újra tudták nyomtatni a szavazólapokat, a többi esetben a kiesett jelölteket a szavazatszámláló bizottságok húzzák le a szavazólapról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.