Harci járművek érkeznek Vásárhelyre

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Közös fellépés 2014 gyakorlat keretében a héten több ütemben harckocsikat, páncélozott csapatszállítókat, teherautókat és konténereket szállítanak majd vasúton Hajmáskérről Tatára, Hajdúhadházra és Hódmezővásárhelyre – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) hétfőn az MTI-vel.

A Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság és alárendelt katonai szervezetei őszi, kilenc nemzet részvételével zajló kiképzési sorozata szeptember 8-án kezdődött és október 17-ig tart a Bakonyban. Mint írták, a gyakorlat elsődleges célja az együttműködés erősítése a fegyvernemek és az egyes szakterületek között.

A Közös fellépés 2014 elnevezésű gyakorlatsorozaton csaknem 1300 katona vesz részt, és 400 technikai eszközt használnak. A Közös fellépés 2014 kiképzési feladatsorozat utolsó fázisaként a Magyar Honvédség Katonai Közlekedési Központ megkezdte a gyakorlaton használt eszközök visszaszállítását. A héten így több ütemben harckocsikat, páncélozott csapatszállítókat, teherautókat és konténereket szállítanak vasúton Hajmáskérről Tatára, Hajdúhadházra és Hódmezővásárhelyre.

Előző sztori

Az országgyűlés elfogadta a médiahatóság jövő évi költségvetéséről szóló előterjesztést

Következő sztori

Csökken az új árfolyamgát szerződések száma