Közélet

Harci járművek érkeznek Vásárhelyre

Harci járművek érkeznek Vásárhelyre

2014. október 13., hétfő
Harci járművek érkeznek Vásárhelyre

A Közös fellépés 2014 gyakorlat keretében a héten több ütemben harckocsikat, páncélozott csapatszállítókat, teherautókat és konténereket szállítanak majd vasúton Hajmáskérről Tatára, Hajdúhadházra és Hódmezővásárhelyre - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) hétfőn az MTI-vel.

A Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság és alárendelt katonai szervezetei őszi, kilenc nemzet részvételével zajló kiképzési sorozata szeptember 8-án kezdődött és október 17-ig tart a Bakonyban. Mint írták, a gyakorlat elsődleges célja az együttműködés erősítése a fegyvernemek és az egyes szakterületek között. A Közös fellépés 2014 elnevezésű gyakorlatsorozaton csaknem 1300 katona vesz részt, és 400 technikai eszközt használnak. A Közös fellépés 2014 kiképzési feladatsorozat utolsó fázisaként a Magyar Honvédség Katonai Közlekedési Központ megkezdte a gyakorlaton használt eszközök visszaszállítását. A héten így több ütemben harckocsikat, páncélozott csapatszállítókat, teherautókat és konténereket szállítanak vasúton Hajmáskérről Tatára, Hajdúhadházra és Hódmezővásárhelyre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.