Bulvár

Egyre vonzóbb Ausztria a magyar turistáknak

Egyre vonzóbb Ausztria a magyar turistáknak

2014. október 9., csütörtök
Egyre vonzóbb Ausztria a magyar turistáknak

Rekordszámú magyar turista érkezett Ausztriába tavaly, a Statistik Austria adatai alapján 479 083 magyar vendég összesen 1 millió 622 ezer 437 vendégéjszakát töltött el 2013-ban - közölte az Österreich Werbung Budapest az MTI-vel.

Magyarország továbbra is stabilan tartja a 10. helyet a nemzetközi küldő országok rangsorában, újabb bővüléssel, hiszen a 2012-es évhez képest 1,4 százalékkal több vendég kereste fel Ausztriát - idézi a közlemény Emanuel Lehner-Telicet, az Österreich Werbung Közép-Európai Regionális Igazgatóját. A legtöbb magyar vendég Stájerországot, Salzburg tartományt, Karintiát és Bécset kereste fel - tette hozzá. A szezonális eloszlás szerint a téli időszak még mindig népszerűbb, hiszen a legtöbb magyar síelni érkezik Ausztriába, de nyáron és ősszel is egyre többen választják a szomszédos ország tartományait. Nyáron 623 047, télen pedig 990 790 magyar vendégéjszakát regisztráltak Ausztriában, ami a 2010-es adatokhoz képest 30,6 százalékkal emelkedett. A közlemény szerint a tartományok között Burgenland is egyre népszerűbb célpontja az utazóknak: 2013-ban közel 27 ezer magyar vendégéjszakát regisztráltak, ennek csaknem felét, 13 300-at a Fertő tónál. A magyar utazók körében a második legkedveltebb régiónak Közép-Burgenland számít, ahova főleg nyáron érkeznek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.