Botka László támogatja az új stadion építését + HANG

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

stadion02_gs

Támogatásáról biztosította a Dorozsmai út mellé tervezett stadion építését Botka László szegedi polgármester szerda délelőtti sajtótájékoztatóján.

A városvezető minderről újságírói kérdésre válaszolva beszélt az eseményen. Kifejtette, hatósági és pénzügyi kérdésekben még egyeztetéseket folytatnak a beruházó egyházmegye és az önkormányzat szakemberek bevonásával (a tervezett stadion környékén jelentős infrastruktúra-építési igény van), de úgy véli, a novemberi közgyűlésen kerülhet döntéshozatali szintre a stadionépítés ügye. “Én eddig is és ezután is mindent támogatok, ami Szegeden beruházás és építkezés” – nyomatékosította szavait Botka László.

Mint azt korábban írtuk, a kormány idén májusban kiemelt jelentőségűvé nyilvánított a Dorozsmai út–Körtöltés–Bajai út–Városgazda sor–Méntelepi-Fehér-tó által határolt területen minden olyan hatósági ügyet, amely a Szeged, Dorozsmai úti labdarúgó-stadion megvalósításához, használatbavételéhez szükséges. A kormányrendelet e kiemelt projekt koordinációjára feladat- és hatáskörrel rendelkező kormánymegbízottként a Csongrád Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottját jelölte ki. Ez a minősítés többek között azt jelenti, hogy az engedélyeztetési, jogi ügyletek sokkal gördülékenyebbek, gyorsabbak lesznek, több eljárás alól mentesül a beruházás, illetve a hatósági, szakhatósági eljárásokat az illetékes szerv első fokú testülete végzi majd.

Hallgassa meg Botka László válaszát az új szegedi stadion ügyét firtató újságírói kérdésre!

Default thumbnail
Előző sztori

Hazánkba érkezik az ifjúsági világtalálkozók keresztje

Következő sztori

Szúrós fehérség a Szegedi Vadasparkban

Legutóbbi hasonló cikkek