Közélet

Botka László támogatja az új stadion építését + HANG

Botka László támogatja az új stadion építését + HANG

2014. október 22., szerda
Botka László támogatja az új stadion építését + HANG
stadion02_gs

Támogatásáról biztosította a Dorozsmai út mellé tervezett stadion építését Botka László szegedi polgármester szerda délelőtti sajtótájékoztatóján.

A városvezető minderről újságírói kérdésre válaszolva beszélt

az eseményen

. Kifejtette, hatósági és pénzügyi kérdésekben még egyeztetéseket folytatnak a beruházó egyházmegye és az önkormányzat szakemberek bevonásával (a tervezett stadion környékén jelentős infrastruktúra-építési igény van), de úgy véli, a novemberi közgyűlésen kerülhet döntéshozatali szintre a stadionépítés ügye. "Én eddig is és ezután is mindent támogatok, ami Szegeden beruházás és építkezés" - nyomatékosította szavait

Botka László

. Mint azt

korábban írtuk

, a kormány idén májusban kiemelt jelentőségűvé nyilvánított a Dorozsmai út–Körtöltés–Bajai út–Városgazda sor–Méntelepi-Fehér-tó által határolt területen minden olyan hatósági ügyet, amely a Szeged, Dorozsmai úti labdarúgó-stadion megvalósításához, használatbavételéhez szükséges. A kormányrendelet e kiemelt projekt koordinációjára feladat- és hatáskörrel rendelkező kormánymegbízottként a Csongrád Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottját jelölte ki. Ez a minősítés többek között azt jelenti, hogy az engedélyeztetési, jogi ügyletek sokkal gördülékenyebbek, gyorsabbak lesznek, több eljárás alól mentesül a beruházás, illetve a hatósági, szakhatósági eljárásokat az illetékes szerv első fokú testülete végzi majd.

Hallgassa meg Botka László válaszát az új szegedi stadion ügyét firtató újságírói kérdésre!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.