Közélet

Kothencz és Becsey is megkoszorúzta Kiss Ernő szegedi emlékplakettjét + FOTÓK

Kothencz és Becsey is megkoszorúzta Kiss Ernő szegedi emlékplakettjét + FOTÓK

2014. október 6., hétfő
Kothencz és Becsey is megkoszorúzta Kiss Ernő szegedi emlékplakettjét + FOTÓK
koszoruzas01_gs

Kiss Ernő emlékplakettjének megkoszorúzásával tisztelgett az aradi vértanúk előtt Kothencz János polgármesterjelölt, a polgári oldal képviselőjelöltjeivel és Becsey Zsolttal. A helyettes államtitkár szerint a forradalom mártírjainak története máig aktuális üzenettel bír.

A róla elnevezett utcában koszorúzta meg

Kiss Ernő

emlékplakettjét hétfőn

Kothencz János

, a Fidesz-KDNP és a L.É.T. által támogatott polgármesterjelölt, a polgári oldal több képviselőjelöltjének társaságában. A polgármesterjelölt beszédében hangsúlyozta: sokan, sokféle indíttatásból sorakoztak fel a haza ügye mögé, barátokat és ellenségeket kovácsolt össze a szabadság kivívásának vágya. "Amikor az évfordulón rájuk gondolunk, az emlékezés szép percei nem felhőtlenek: zavartan döbbenünk rá, hogy legtöbben nem tudjuk felsorolni a 13 hős nevét. Pedig mindegyikük életútja például szolgálhat számunkra, a hazaszeretet, a hűség és az egyenes jellem szimbólumai ők" - mondta el a megemlékezésen a polgármesterjelölt. Az altábornagy szegedi emlékhelyén

Becsey Zsolt

, a Külügyminisztérium külgazdasági koordinátora is koszorút helyezett el. "Október hatodikát a polgári oldal tette nemzeti gyásznappá még 2001-ben. A magyarság határon innen és túl is megemlékezik történelmünk gyászos évfordulójáról, amely napjainkban is többféle üzenetet hordoz. Maga Kiss Ernő örmény származású volt, illetve a forradalom tábornokainak egy része sem magyar gyökerekkel bírt: lengyel, szerb sőt osztrák is volt közöttük. A polgárosodás, függetlenség eszméje azonban összekovácsolta őket" - hangsúlyozta Becsey Zsolt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.