A tavalyi költségvetés zárszámadását tárgyalja jövő héten a parlament

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kétnapos üléssel folytatja munkáját az Országgyűlés a vasárnapi önkormányzati választást követően. Hétfőn Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kezdődik az ülés, kedden a 2013-as költségvetés zárszámadásának általános vitája lesz napirenden.

A Ház ülése – kéthetes szünet után – a szokásoknak megfelelően hétfőn 13 órakor kezdődik, az első napirend előtti felszólaló azonban ezúttal a kormányfő lesz, akinek beszédére a frakciók is reagálhatnak. A képviselők ezt követően mondhatják el interpellációikat, majd az előző Országgyűléshez benyújtott beszámolók tárgyalás nélkül lezártnak minősítéséről döntenek.

Az azonnali kérdések és kérdések után, hétfő este nemzetközi egyezményekről tárgyal a parlament, valamint megtartják az általános vitáját a földgázellátási törvény fideszes kezdeményezésű módosításának, amely kimondaná, hogy a közvámraktárként üzemeltetett földgáztárolóban elhelyezett földgáz tulajdonjogának átruházása nem minősül a földgázellátási törvény szerinti engedélyköteles tevékenységnek.

A kétnapos ülés második napján, kedden az Országgyűlés lefolytatja a 2013. évi központi költségvetés végrehajtásáról szóló, úgynevezett zárszámadási törvényjavaslat általános vitáját, majd két nemzetközi megállapodásról és a légi közlekedési törvény módosításáról tárgyalnak a képviselők.

Előző sztori

Ezrek mulattak a Fidesz-KDNP-L.É.T. szegedi kampányzáró estjén + FOTÓK

Következő sztori

Hat településen marad el a polgármester-választás, kettőn a testületi