/

A kutyákat ünnepelték az állatok világnapján Újszegeden + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

allatok_vilagnapja_mj 118

A felelős állattartásra, valamint az állatok védőszentjére hívta fel a figyelmet az Ebtenyésztők és Hobbi Kutyások Dél-alföldi Egyesülete. Az állatok világnapjára szervezett rendezvényen egy Szeged környéki kutyafuttatóra is gyűjtöttek.

Assisi Szent Ferencet nemcsak a ferences rend alapítójaként, hanem az állatok és a természet pártfogójaként is tisztelik. Az állatok világnapját 1931 óta ünneplik, ilyenkor a négylábú kedvencek mellett minden állatra megemlékeznek, legyen az kúszó, mászó vagy az égen repkedő. Az Ebtenyésztők és Hobbi Kutyások Dél-alföldi Egyesülete első alkalommal rendezett kutyás délutánt az újszegedi Játékok Kertjében, hogy felhívja a figyelmet a felelős állattartásra.

Kovács Ferencnétől, az ebtenyésztő egyesület elnökétől megtudtuk, többek között szépség és ügyességi verseny vár a kutyusokra, a nevezési díjból pedig a Filo Team Állatvédő Egyesületet támogatják. A Filo agresszív és antiszociális kutyák nevelésével, beilleszkedésével foglalkozik, a jótékonysági felajánlásból pedig egy szegedi és városkörnyéki kutyafuttató kiépítését szeretnék megvalósítani.

“Ez egy politikamentes rendezvény, amelynek érdekében három képviselő fogott össze. Támogatói vagyunk a kezdeményezésnek, valamint én bíráskodom is a versenyeken, hiszen 23 éves korom óta nemzetközi bíró vagyok. A mai remek alkalom arra, hogy a kutyabarátok találkozzanak egymással, illetve, hogy megmutassák kedvenceiket. A versenyek mellett bemutatók is lesznek, ilyen az agility, magyar fajták bemutatója és az egészségügyi tanácsadások” – fűzte hozzá Rózsavölgyi József Szőreg-Marostő Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselője.

allatok_vilagnapja_mj 079

A versenyzők a megnyitót követően már javában készülődtek, kefélgették a kiskedvencek bundáját és az utolsó simításokat végezték az előre begyakorolt mozdulatokon. “A javarészt kertvárosi újszegedi övezetben sokan tartanak kutyát, és ha mi képviselők egy ilyen rendezvénynek lehetünk támogatói, akkor azzal új színfoltot biztosíthatunk a környéken élőknek. Ráadásul néhány tanítványommal is találkoztam, akiket kedvenceikkel egy egészen más oldalról is megismerhettem. A kapcsolatteremtés egy újabb tere lehet ez a rendezvény, ezért is célszerű, hogy folytatása legyen” – ezt már Pocsai Blanka újszegedi képviselő tette hozzá. Elárulta, a családban fia az igazi kutyabolond, egy berni pásztorkutya dobja fel a család mindennapjait.

“Újszeged jó helyzetben van, ha a kutyasétáltató helyeket vesszük alapul, hiszen itt a liget, ráadásul a Tisza-part sincs messze, ahol hosszan lehet futtatni az ebeket” – vázolta a környék állatbarát helyeit Kormos Tibor a Szabad Város Egyesület önkormányzati képviselője. Kiderült, nemrégiben kellett végső búcsút vennie kedvenc fekete pulijától, tehát mint egykori kutyatulajdonos, fontosnak tartotta, hogy részt vegyen az egyesület kezdeményezésén.

Akik pedig serleggel tértek haza…

Az ügyességi verseny első helyezettjének járó díjat és serleget Fodor Csilla és kutyusa, a 7 éves kor alatti gyermek-kutya páros kategóriában Kardos Edina és Maja, a 7-14 évesek gyermek-kutya páros csoportban Harkai Luca és Oti állhattak a dobogó legfelső fokára. A szépségverseny csoportgyőztese kölyök kategóriában Fehérné Sándor Éva és Csutak nevű kutyája, a keverék felnőtt csoportban Zsilák Gabriella és kedvence nyerték el a díjat. A nap abszolút győztese Fehérné Sándor Évának és csahos barátjának járt, kutyája lett a nap szépe.

no images were found

Előző sztori

Százezer aktivistával készül a választásra a Fidesz–KDNP

Következő sztori

Borszűrő Szent Mihály napján külüztek és tejpitét kóstoltak a látogatók + FOTÓK