Közélet

Számháború Németh István szegedi polgármesterjelölt ajánlásai körül

Számháború Németh István szegedi polgármesterjelölt ajánlásai körül

2014. szeptember 12., péntek
Számháború Németh István szegedi polgármesterjelölt ajánlásai körül
nemethistvan01

A Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt (KTI) elnöke, Szili Katalin közleményben hívja fel a figyelmet pártja szegedi polgármesterjelöltje, Németh István nyilvántartásba vételének elutasítására.

"A Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt (KTI) a szegedi önkormányzati választáson a körzetek kétharmadában indított jelöltet és a körzetek felében érvényes számú aláírást gyűjtött össze. Polgármesterjelöltünk,

Németh István

az induláshoz szükséges érvényes 500 aláírás helyett 609-et adott le, amelyből első fokon a helyi választási bizottság - érdekes módon – éppen csak 490-et fogadott el. Természetesen fellebbeztünk a másodfokú, területi választási bizottsághoz. Bízunk e testületek és a mellettük dolgozó köztisztviselők mindenek előtti tisztességében. Reméljük, hogy ennek alapján a valós választói akarat minél teljesebb érvényesülése válik lehetővé és e döntéseket sehol nem befolyásolhatják egyes jelölő szervezetek vagy személyek érdekei, csak a jogszabályok előírta követelmények teljesítése" - írja

Szili Katalin

, a KTI elnöke.

Négy polgármesterjelölt nyújtott be fellebbezést Csongrád megyében

A helyi választási bizottságok már minden jelölt esetében meghozták a döntést a nyilvántartásba vételről, Csongrád megyében a legfrissebb adatok szerint még négy polgármesterjelölt és 23 képviselőjelölt fellebbezését kell elbírálnia a területi választási bizottságnak, a többiek esetében a nyilvántartásba vétel, vagy annak elutasítása is jogerős. A Nemzeti Választási Iroda honlapjára feltöltött adatok szerint Csongrád megyében összesen 115 polgármesterjelölt és 1013 képviselőjelölt indul az október 12-i önkormányzati választásokon. Tizenegy olyan település van a megyébe, ahol csak egy polgármesterjelölt van, Ásotthalmon, Csanádalbertin, Derekegyházon, Forráskúton, Mórhalmon, Nagyéren, Röszkén, Székkutason, Üllésen, Zákányszéken, és Zsombón a jelenlegi településvezetőnek nincsen kihívója, vagy a kihívó nyilvántartásba vételét elutasították. A legtöbb polgármesterjelölt Nagymágocson indul, ott heten is ringbe szállnak a pozícióért. Csanyteleken, Csengelén, Kövegyen és Sándorfalván egyaránt öten pályáznak a polgármesteri posztra. A képviselői helyekre a legnagyobb arányú túljelentkezés Szegeden van, a 20 egyéni körzetben összesen 104 képviselőjelölt indul. Szentes sem marad le sokkal: a tíz képviselői helyre 51-en pályáznak. Csanádalberti esete azért érdekes, mert a négy képviselői helyre négy jelölt van, tehát az indulók minden bizonnyal mindannyian képviselők lesznek. Ugyanez a helyzet Forráskúton, ott a hat helyre hatan pályáznak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.