Számháború Németh István szegedi polgármesterjelölt ajánlásai körül

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

nemethistvan01

A Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt (KTI) elnöke, Szili Katalin közleményben hívja fel a figyelmet pártja szegedi polgármesterjelöltje, Németh István nyilvántartásba vételének elutasítására.

“A Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt (KTI) a szegedi önkormányzati választáson a körzetek kétharmadában indított jelöltet és a körzetek felében érvényes számú aláírást gyűjtött össze.

Polgármesterjelöltünk, Németh István az induláshoz szükséges érvényes 500 aláírás helyett 609-et adott le, amelyből első fokon a helyi választási bizottság – érdekes módon – éppen csak 490-et fogadott el. Természetesen fellebbeztünk a másodfokú, területi választási bizottsághoz.

Bízunk e testületek és a mellettük dolgozó köztisztviselők mindenek előtti tisztességében. Reméljük, hogy ennek alapján a valós választói akarat minél teljesebb érvényesülése válik lehetővé és e döntéseket sehol nem befolyásolhatják egyes jelölő szervezetek vagy személyek érdekei, csak a jogszabályok előírta követelmények teljesítése” – írja Szili Katalin, a KTI elnöke.

Négy polgármesterjelölt nyújtott be fellebbezést Csongrád megyében

A helyi választási bizottságok már minden jelölt esetében meghozták a döntést a nyilvántartásba vételről, Csongrád megyében a legfrissebb adatok szerint még négy polgármesterjelölt és 23 képviselőjelölt fellebbezését kell elbírálnia a területi választási bizottságnak, a többiek esetében a nyilvántartásba vétel, vagy annak elutasítása is jogerős.

A Nemzeti Választási Iroda honlapjára feltöltött adatok szerint Csongrád megyében összesen 115 polgármesterjelölt és 1013 képviselőjelölt indul az október 12-i önkormányzati választásokon. Tizenegy olyan település van a megyébe, ahol csak egy polgármesterjelölt van, Ásotthalmon, Csanádalbertin, Derekegyházon, Forráskúton, Mórhalmon, Nagyéren, Röszkén, Székkutason, Üllésen, Zákányszéken, és Zsombón a jelenlegi településvezetőnek nincsen kihívója, vagy a kihívó nyilvántartásba vételét elutasították. A legtöbb polgármesterjelölt Nagymágocson indul, ott heten is ringbe szállnak a pozícióért. Csanyteleken, Csengelén, Kövegyen és Sándorfalván egyaránt öten pályáznak a polgármesteri posztra.

A képviselői helyekre a legnagyobb arányú túljelentkezés Szegeden van, a 20 egyéni körzetben összesen 104 képviselőjelölt indul. Szentes sem marad le sokkal: a tíz képviselői helyre 51-en pályáznak. Csanádalberti esete azért érdekes, mert a négy képviselői helyre négy jelölt van, tehát az indulók minden bizonnyal mindannyian képviselők lesznek. Ugyanez a helyzet Forráskúton, ott a hat helyre hatan pályáznak.

Előző sztori

Asztalitenisz: vereséggel kezdett a Floratom-fakó

Következő sztori

Szombaton van az elsősegélynyújtás világnapja