Nézőpont: stabilizálta támogatottsági előnyét a Fidesz

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A nyári csökkenés után a Fidesz augusztusban stabilizálni tudta támogatottsági előnyét, és 33 százalékos szimpatizánsi arányával továbbra is magabiztosan vezeti a pártversenyt – derül ki a Nézőpont Intézet MTI-hez szerdán eljuttatott közvélemény-kutatásából.

Az 1000 fő telefonos megkeresésén alapuló felmérést augusztus 25-30. között készítették a Heti Válasz megbízásából. A közleményben azt írják, hogy az európai parlamenti választás után a három baloldali párt támogatottsága nagyon közel került egymáshoz. Az elmúlt hónapok eredményei azt mutatják, hogy bár alacsony bázison, de az MSZP stabilizálni tudta előnyét a másik két baloldali párttal szemben, így jelenleg a szocialistáknak tíz, a DK-nak öt, az Együtt-PM-nek pedig három százalékos a támogatottsága az összes megkérdezett között – folytatják. A Nézőpont Intézet szerint a baloldal megosztottságnak köszönhetően továbbra is a Jobbik a második legerősebb párt, 15 százaléknyi szimpatizánssal, míg az összes megkérdezett között az LMP négy százalékos támogatottsággal rendelkezik.

A potenciális támogatottsági adatok a baloldali pártok támogatóinak alacsony aktivitási kedve miatt a Fidesznek, a Jobbiknak és az LMP-nek kedveznek – jelentik ki. Ezen a bázison a kormánypártra 42, a Jobbikra 26 százalék, az MSZP-re 11, az LMP-re kilenc, a DK-ra nyolc, az Együtt-PM-re pedig négy százalék szavazna most vasárnap – összegeznek.

Default thumbnail
Előző sztori

Hosszú Katinka Szingapúrban folytatja

Default thumbnail
Következő sztori

Jogerősen felmentette az ítélőtábla Kunszentmárton hűtlen kezeléssel vádolt vezetőit

Legutóbbi hasonló cikkek